Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Már megint (sajátos) Nézőpont

2009.09.10. 22:02 - eroica

Címkék: nézőpont intézet fidesz független

A Fidesz pártalapítványától milliókhoz jutó Nézőpont Intézet már megint "ügyes" közvéleménykutatást készített. Már lelepleztük le félválaszadókat felmutató közvéleménykutatásátkoktél-jelentéseket felértékelő ranglistáját, illetve a független elemzői látszatra való nyögvenyelős törekvését. Most a Sárdobáló blog vette észre a számokkal való zsonglőrködést a melegfelvonuláshoz kapcsolódó kutatások "elemzésében". Íme az elemzés és kritikája: (A képen egy kínai nézőpont.)

A szocialista szimpatizánsok 34 százaléka egyetértését jelezte, míg a Fidesz támogatóinak 17 százaléka mondta ugyanezt (a két párt népszerűség-különbsége miatt több mint kétszer annyi „polgári” szavazó fejezte ki egyetértését, mint kormánypárti). A be-tiltók arányában azonban nincs számottevő különbség: az MSZP szimpatizánsainak 24, míg a Fidesz szimpatizánsainak 29 százaléka nem engedélyezné a rendezvényt. Ez azt jelenti, hogy a legnagyobb ellenzéki párt hívei inkább középre helyezkedtek: 51 százalékuk „ellenzi, de nem tiltaná be” a felvonulást (az MSZP-támogatók 40 százaléka). (Nézőpont kutatás)

"Erőteljesen kiemelik, hogy ugyan a szoci szavazók között 34% támogatja a menetet, a Fidesz szavazóinak csak 17%-a, azonban hozzáteszik, hogy ez abszolút számokban kétszer annyi fideszes választ jelent, mint szocit, azt sugallva, hogy milyen sok Fidesz szimpatizáns toleráns. Majd közlik, hogy az elutasításban nincs markáns különbség, ugyanis a szocik 24, míg a fideszesek 29 százalékban tiltanák be. Itt viszont valamiért nem jelölik, hogy ez abszolút számokban mekkora különbség [legalább négyszeres]. Hiszen nyilvánvaló, hogy 29 százalék a Fidesz szavazóinak nagy száma miatt sokkal több választ jelent, mint a szocik 24 százaléka. Innen is látszik, hogy nincs értelme az adatokat ilyen módon megadni, hiszen nem teszik összehasonlíthatóvá az adatokat, csak maszatolásra alkalmasak."

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr511373982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása