Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Hitel, Remény, Szeretet

2009.08.26. 21:21 - eroica

Címkék: gazdaság

 Jól  hangzik a Fidesz devizahiteleseknek szóló előtörlesztéses javaslata, de leginkább a spekulánsok tudnának vele élni. Még az ő kiszűrésükkel se lenne egyértelmű, hogy ki állná a számlát.

Szakértők igen óvatosan kezelnék a legnagyobb ellenzéki párt azon javaslatát, amely szerint fizetési kedvezményt kellene adni a devizahitelüket előtörlesztő adósoknak - írja a Népszava. Ezzel a lehetőséggel leginkább azok tudnának élni, akik befektetési céllal vettek ingatlant, amikor olcsó volt a kölcsön, és megtakarításukat forintban tartották.

Ezért nyilván szűkíteni kellene a kört azokra, akik benne laknak a hitelből vett ingatlanban. Emellett kérdés, hogy ki állná a kedvezményt: az állam vagy a hitelt nyújtó kereskedelmi bankok. Az előbbi megterhelné a költségvetést, az utóbbi pedig nyilván nem reális, mert ilyen követelményt nem lehet szabni piaci szereplőkkel szemben.

A kilencvenes évek elején volt egy hasonló akció az akkori lakáshitelesek kisegítésére, de akkor alapvetően más volt a helyzet. Annak idején 3-3,5 százalékkal lehetett lakáshitelhez jutni, ami töménytelen pénzébe került az adófizetőknek, mivel a piaci kamatok 20 százalék fölé mentek. Ezért a kormány azzal spórolhatott, ha minél több - az OTP-n keresztül nyújtott - hitelét visszaszerezte. Napi Gazdaság

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr721340653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása