Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Hallgatás a trükkös szavazásról

2009.08.12. 00:22 - eroica

Címkék: média magyar hírlap magyar nemzet polgári kultúra

 „Hír az, amit valaki nagyon MEM szeretne, ha nyomtatásban megjelenne. Ami azonban nem ilyen, és amit mégis publikálnak, az mind csak reklám.”

William Randolph Hearst, amerikai sajtómágnás

 
http://hetivalasz.hu/index.php?dloc=showIMG&imgID=1613&oid=1291&class=LapszamTavaly rendes botrány volt az SZDSZ-elnökválasztás miatt.  Az SZDSZ belső vizsgálata kiderítette, hogy néhányan más nevében szavaztak. Lett is következmény, megismételt választás, ahol új  elnököt választottak. A fősodorbeli meg a baloldali sajtó komolyan követte az ügyet. A jobboldali HetiVálasz pedig még címlapot is készített.
 
Szombaton jelent meg a hír, hogy a Fidesz gazdatagozataként funkcionáló MAGOSZ 2007. decemberi tisztújításán komoly szabálytalanságok történtek. Annyira komolyak, hogy a a Fővárosi Ítélőtábla 2009. június 4-i jogerős ítéletével megsemmisítette az összes határozatot, beleértve az elnökválasztást is.
 
A szervezet igazgatója szerint csak annyi történt, hogy "nem szabályszerűen ellenőrizék a küldötteket”. Belső vizsgálatról szó sincs. A szervezet honlapjának hírei között pedig egy árva szó sincs az ügyről. Az eset egy a Népszabadságnak küldött konkrét név nélküli levélből derült ki.
 
Jakab "isten, haza, titkárnő" István pozícióját, úgy látszik, semmi nem veszélyezteti. S Fidesz-képviselőként továbra is számíthatunk arra, hogy nyilatkozik a gazdatársadalom nevében.

http://www.bpn.hu/news_images/1042/jakab_istvan2_430_348_20090803191909_666.jpg

Az elmúlt négy napban a fősodorbeli, illetve baloldali sajtóorgánumok - ha nem is fő hírként de - beszámoltak róla. A jobboldaliak hallgattak: a bíróságon bizonyított csalást kishírként sem tartották fontosnak megosztani olvasóikkal. Ennyi médiumnál ez már aligha véletlen.

A következő Fidesz-közeli polgári médiumok "felejtették el" közölni:

Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Hírtv (hír-telen tv?), Ekho tv, Demokrata online, Hetiválasz online, Lánchíd rádió, Gondola.hu, Helyi Téma, Flag polgári online magazin. (A hírt közlő médiumok a hírstarton és a hírkeresőn, a hírt amúgy Jobbikos médiumok se hozták le.)
 
Komoly műfaj a polgári újságírás. Figyelni kell, nehogy bizonyos tények megzavarják az olvasók fejét.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr931304110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ucsacsu 2009.08.12. 16:40:08

Mindig gondoltam,hogy a Fideszbe is sok a kopott báró, de most már sajnos bizonyíték is van rá. Ha a patkóba valami tornádó össze keverné a képviselőket ,és szórakozásból helycserét hajtana végre észre se vennénk,mert ugyanazt a dombot nyomogatnák,mert érdekeik közösek.

ucsacsu 2009.08.12. 16:45:23

Apropó mi a hír a tompikáról? Nem vagyok egy intimpista,de kíváncsi lennék rá vajon megvolt e az első gyorsíró lány.Már csak az átlag idő miatt érdekelne.

mig8 (törölt) 2009.08.12. 21:47:27

Egy komoly problémára hívtad fel a figyelmet, szóval köszönet a posztért.

A Hír TV megalakulásakor azt a célt tűzte ugyanis maga elé, hogy jobboldalról megpróbálja megközelíteni azt a színvonalat, amit a BBC képvisel. Emiatt átvesz nagyon sok BBC műsort isé s sokmindent meg is tesz. Ez az eset viszont azt bizonyítja, hogy azért még messze vannak attól, hogy elérjék a kívánt célt.

Megjegyzem, az Inforádió is hasonló célt tűzött ki maga elé. És neki mintha jobban menne a dolog...

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.08.13. 02:05:29

@mig8: az Inforádió tényleg jól csinálja.
Mondjuk kritikus visszatekintő hanganyagos összeállítást még csak a baloldalról hallottam tőlük, de általában nem ilyenek készítésével foglalkoznak. és a hírek vagy az interjúk kiegyensúlyozottak. Összességében alkalmas és jó a tájékozódásra és kár lenne, ha nem lenne.


süti beállítások módosítása