Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

A "hátán viszi a hivatalt"

2009.07.17. 14:00 - eroica

Kövér László sógornőjének, Kövér Szilárd feleségének cégéről már írtunk. Kiderült, a hölgynek egy másik - bejelentett címén ugyanúgy nem található - cége is van. Ami azért szép, mert vezető köztisztviselőként nem vezethetne céget (nemhogy olyat, amelynek százmillió feletti köztartozása van). Kövérné ugyanis, az esztergomi Fideszes cézár polgármesternek, Meggyes Tamásak a kabinetfőnöke. Meggyes Tamás több más ügye mellett arról ismert, hogy valószínűleg feszítővassal oldott meg egy konfliktust a feleségével. Mielőtt azonban Kövérné kabinetfőnök asszonnyal kapcsolatos részletekről lenne szó, következzék az érsekváros géniuszáról készült vicces, de annál tényszerűbb filmátirat. (Klasszikusok után szabadon a Meggyesahibas blogtól).

 

A Népszabadság érdeklődött Meggyes Tamástól. "Meggyes Tamás vállalja a cégbíróság által mindhiába keresett kabinetfőnöke, Bakos Erika tevékenységét, aki azok közé tartozik, akik "a hátukon viszik a hivatalt". Lapunknak nyilatkozva Esztergom polgármestere még hozzátette, hogy nem ismeri az üzletasszony Bakos Erikát, de majd elolvassa a cikkeket. (Népszabadság 2009. június 4. és július 9.)

Esztergom polgármestere nincs egyszerű helyzetben: a törvény szerint ugyanis fel kellene szólítania kabinetfőnökét, hogy 30 napon belül szűntesse meg cégvezetői összeférhetetlenségét, s amennyiben Bakos Erika ennek nem tesz eleget, "közszolgálati jogviszonya a törvény erejénél fogva megszűnik".
Csakhogy a Fidesz választmányi elnöke, Kövér László testvérének, Kövér Szilárdnak a felesége a MED-21 Kft. vezetőjeként évek óta elérhetetlen a hatóságok számára. A cég székhelyén, az általa bejegyzett lakcímén Nagytarcsán (ahol sosem lakott) nem találja sem az APEH, sem a cégbíróság. Előbbi törvényességi eljárást indított a társaság ellen, utóbbi - éppen az elérhetetlenség okán - a cég megszűntetésére irányuló végzését két hete tette közzé a Cégközlönyben. A MED 21 Kft. csaknem egy évtizede nem fizet adót, ahogyan ezt tették azok a nyomdacégek, amelyeknek időközben a tulajdonosa lett.
 
Bakosnak jelentkeznie kellene ahhoz, hogy lemondjon a másik cégben is viselt vezetői posztjáról, a Brill Európa Ügynökség Kft. ügyvezetéséről. Lapunk kiderítette: a Brill sem érhető el bejelentett székhelyén, Rákosszentmihályon, a Szent Korona út 122-ben - innen három éve költözött el a Kövér-család (Eltűnt nyomdagépek, futószalagon - Hová lett Kövér Szilárdék cége? Népszabadság, 2009. június 4.)
Meggyes Tamás lapunknak azt mondta: a házaspár évek óta külön él, ő pedig csak azt követően tudta meg, hogy a Fidesz választmányi elnökének, Kövér László testvérének, Kövér Szilárdnak a felesége jelentkezett hozzá munkára, hogy Bakos a hivatalához került. Azt tudja, hogy kabinetfőnöke Budapestről jár dolgozni, de hogy ezen belül honnan, azt nem.
A polgármester kitartott kabinetfőnöke mellett az összeférhetetlenség és az etikai aggályok említésén túl is, miszerint vezető köztisztviselő nem lehet cég vezetője, és hogy aggályos, hogy miközben az önkormányzat adókból működik, a Bakos vezette cég, a MED 21 Kft. majd' egy évtizede nem fizet adót.
Az APEH eljárást indított a 2003-ban alapított Magyar Egyetemi Kiadó Kft. ellen is, amely tavaly március óta felszámolás alatt áll (vezetője Kövér Szilárd). A kiadó a Fidesz elnökének 18 millió forint honoráriumot fizetett beszédei kiadási jogáért. A cégtől az alapítók később megváltak: Kövér Szilárdnak és családi érdekeltségének adták tovább. Hogy hová kerültek a nyomdagépek a kiadó- és nyomdacég közös telephelyéről, Újpestről, ahonnan évek óta elköltöztek, változatlanul nem tudni."

 

A cégről több infó - az előző blogbejegyzésben hivatkozott cikk.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr581251417

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Celebfogyatkozás 2009.12.05. 21:26:06

Nyáron még Meggyes kiállt a kabinetét vezető Kövér exsógornő mellett. Ahogy a Népszabadságnak fogalmazott: Bakos Erika, a 100 milliós APEH tartozás miatt keresett cégvezető azok közé tartozik, akik "a hátukon viszik a hivatalt".&nbs...

Trackback: Ejtőernyős tartja a pórázt? 2009.07.17. 17:48:38

Család és a párt mindenekfelett. A Nyilvánosság Iroda megalkotásakor két szakembert importált Esztergom városa a XXII. kerületből. Semmi nem véletlen. Munkahelyet teremtettek. Kiknek is? A Budafok-Tétényi Önkormányzattól hozzánk érkező hölgyek neve Bak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása