Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Simán nyert a Fidesz, de akkor minek "taxiztat"?

2009.05.10. 22:09 - eroica

Szándékommal ellentétben félreérthető voltam, ezért PONTOSÍTOK, hogy egyértelmű legyen:

A pécsi polgármester választáson nagyon egyértelmű győzelem született, Páva Zsolt  kétharmad-egyharmad arányban verte meg Szili Katalint. Páva Zsolt győzelme minden később írt megjegyzésem mellett is egyértelműen tükrözi a választói akaratot, amiért jár neki a gratuláció, nyilván keményen dolgozott az eredményért.

Ami az én apró gondom:

A Fidesz nem publikált felméréseiből már a választás előtt tudta, hogy igencsak győzni fog. Egy ilyen, a saját felméréseikből várható győzelem mellett, nem értem, hogy mi szükségük volt a taxiztatásra. Azaz a "három csapás" törvényjavaslatuk ürügyén begyűjtött választói adatokat, valószínűleg szabálytalanul felhasználva, szavazni szállítani a választópolgárokat. Egy eleve biztosan nyertes választásnál miért kellett ezt csinálni? Milyen reflex az, hogy egy ennyire tuti győzelem esetén is hm. "rádolgoznak"? És, hogy fér össze ez a "taxiztatás" azzal, hogy 2002-ben szerintük a szocialisták "törvénytelen mozgosítással" nyertek? Nekik "komonista trükk", nekik a polgári erények gyakoroltatása a szavazásra cipelés? Ha pedig a taxiztatás a hónál is fehérebb cselekedet, akkor miért kellett azt hazudni, hogy "pecázni indultak" a kocsival? Miért kellett a "pecások" kísérőjének utána a Fidesz pártigazgatójával beszélni? És végül a Fideszes pártigazgató miért nem kívánt semmit sem reagálni erre a legnagyobb közéleti hírportálnak (legalább annyit, hogy "ez teljesen szabályos, ne zavarják össze olvasóikat")?

Ennyi megjegyzésem van, akit érdekel a tények meg a bizonyító videó jöjjenek az indextől, de ismétlem ezektől függetlenül is egyértelmű a Fidesz győzelme:

"Rendőrök igazoltattak Pécsbányán két, a szavazókör előtt várakozó férfit. Autóval hoztak embereket szavazni. Egyikőjüknél, aki a Fidesz helyi aktivistája, neveket, címeket tartalmazó listát találtak.

Korán pörögni kezdett a szavazás Pécsen. Pécsbányán példál már reggel nyolckor sorban mentek az urnához, volt olyan, akit többedmagával autóval szállítottak a szavazókörhöz. Tele volt például az a piros Opel is, amelyik többször is felbukkant a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolában berendezett szavazókör körül. Elől atlétatrikós sofőr és egy narancssárga felsős, listát szorongató ember, hátul a választójoggal rendelkezők.

Az elől ülők kint maradtak, a hátul lévők bementek szavazni, amikor hirtelen két dzsip állta el a parkoló Opel útját, és pár percen belül feltűnt a rendőrség is a helyszínen. Igazoltatták az autóban ülőket, felirták az adataikat. Az anyósülésről kiszólított narancssárga dzseki tulajdonosa (azt mondják, ő a Fidesz helyi szervezője) telefonálni akart, de nem hagyták. A holmijai közül előkerült egy lista is, nevekkel, címekkel, kiért hova kell menni. Magyarázata szerint a kocsiban ülők pecázni indultak, de úton a víz felé beugrottak letudni az állampolgári feladatot.

Hogy miképp akadt horogra a korai órákban a fideszes szavazatszállító, az nem tudható biztosan, a legvalószínűbb, hogy a városban cirkáló, egymással a kapcsolatot telefonon tartó szocialista figyelőbrigádok buktatták le. A rendőrségi igazoltatással végződő esetről videófelvétel is készült, amin a szereplők és az igazoltás pillanatai mellett az is látható, hogy a narancssárga felsős férfi később egy benzinkút oldalában beszélget Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselővel, illetve Kubatov Gábor fideszes pártigazgatóval (aki e minőségében a kampányért felel). (A videón a 48. másodpercnél a bal oldalon a barna inges Kubatov Gábor, a fehér inges szemüveges Hoppál Péter.)

A rendőrök által az igazoltatásnál lefoglalt iratok a jegyző asztalán landoltak. Az Index információi szerint volt köztük olyan, amin „a három csapás” törvényről szóló népszavazás támogató polgárok sorjáztak (amenyiben ez így van, az felveti a jogosulatlan adatkezelés és a személyes adatokkal való visszaélés gyanúját, az egész ügy pedig a választójogi törvény megsértését).

Kubatov Gábor pártigazgató lapunk megkeresésére nem kívánta kommentálni az ügyet."

UPDATE:

A helyi választási bizottság "nem látta bizonyítottnak a tömeges szervezett szállítást". A "tömeges szervezett"-et mondjuk egy darab kocsiról való felvétel alapján nehéz is lett volna bizonyítani (nem értem, hogy miért így adták be az indítványt és nem csak mondjuk "szervezett szállításra"). Mindenesetre túl sok nem múlik ezen, mert az MSZP-s  delegált eredetileg sem kezdeményezett új választást (csak a jogsértés megállapítását). A kétharmados eredmény elég egyértelmű. Bővebb: inforadio.hu/hir/belfold/hir-277578

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr451113923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2009.05.10. 22:23:27

A szerző azt sugallja, hogy azért nyert a Fidesz, mert csalt a választásokon.
Azért csócsálja ilyen hosszú lére eresztve a témát.

szeszesember 2009.05.10. 22:47:49

@Vidéki: Attól még, hogy - valószínűleg - csalás nélkül is nyertek volna, miért kéne elhallgatni, hogy csaltak?

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.05.10. 23:03:37

@Vidéki: "A szerző azt sugallja, hogy azért nyert a Fidesz, mert csalt a választásokon." El is olvasod néha, amit kommentelsz vagy csak a hosszát nézegeted meg?
Én épp az ellenkezőjét írtam:
"Milyen reflex az, hogy egy tuti győzelem esetén is hm. "rádolgoznak"?" A kérdése tehát az: Miért kell "szabálytalankodni" egy tuti győzelemnél?

freehckr 2009.05.11. 00:10:56

@eroica:
Szabálytalankodtak? Tudnál idézni idevágó passzusokat választási törvényekből, hogy mi alapján véled így?

freehckr 2009.05.11. 00:16:17

@eroica:
Csak egy másik példa, akár másféle hírt is lehozhatott volna a Zindex, aminek nagyjából ugyan annyi mondanivalója lett volna, mint a fenti "szösszenetnek":

"Rendőrök igazoltattak Karakattypusztán két, a kocsma előtt várakozó férfit. Az utcáról szólítottak be embereket italozni. Egyikőjüknél, aki a kocsma egyik törzsvendége, kis mennyiségű készpénzt találtak, és az illető meglehetősen ittas állapotban volt"

Bakker, egy kocsma előtt számtalan "ittas állapotú" és "kis mennyiségű készpénzzel" rendelkező embereket lehet találni. :) Természetesen lehet belőle "szenzációt" fabrikálni, de minek? :)

Pomme 2009.05.11. 00:18:29

Kiszáradt az olajfa/Sok vót a szar alatta/Kisangyalóm!

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.05.11. 00:27:25

@freehckr: "Az Index információi szerint volt köztük olyan, amin „a három csapás” törvényről szóló népszavazás támogató polgárok sorjáztak (amenyiben ez így van, az felveti a jogosulatlan adatkezelés és a személyes adatokkal való visszaélés gyanúját, az egész ügy pedig a választójogi törvény megsértését)." Erről írtam, hogy szabálytalan.
A taxiztatásról nem tudom, hogy szabálytalan-e, de ha nem az, akkor miért nem nyilatkozott Kubatov pártigazgató úr?

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.05.11. 00:40:29

@Pomme: Remélem máskor sem kell nélkülöznünk hozzászólásod:-)

freehckr 2009.05.11. 00:44:58

@eroica:
"Erről írtam, hogy szabálytalan"

Aktivista kocsijában pedig kizárt, hogy olyan aláírásgyűjtő ív legyen, amely aláírásgyűjtést a napokban indítottak útjára... értem... vagy nem... :)

freehckr 2009.05.11. 00:46:45

@eroica:
Előre vetíteném, bár már kitalálhattad: ez a Zindexes felfújt bolha szerintem csak egy gumicsont. Frusztrált baloldali olvasóknak dobták be, hogy meglegyen a mai kattintásszámuk, és a hirdetésekhez az egyedi látogatószámuk. :) Amúgy nem sok értelme van... mint írtam a "kocsmás" példában.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.05.11. 00:52:22

@freehckr: Nekem megalapozottnak tűnt. Arra pedig nincs magyarázat, hogy miért nem nyilatkozott Kubatov.

A választási döntést, meg nem keverném össze azzal, hogy "jó van ma is dobunk egy felest".

freehckr 2009.05.11. 00:59:11

@eroica:
"Arra pedig nincs magyarázat, hogy miért nem nyilatkozott Kubatov"

Talán hülyeségnek gondolja az egész felvetést? És igaza is lenne, ha így gondolná? És minden hülyeségre nem nyilatkozhat, a legkisebb dolga is fontosabb az Index marhaságainál? :)

"A választási döntést, meg nem keverném össze azzal..."

Mint ahogyan kocsma előtt álldogálhatnak kapatos emberkék, ugyanúgy választás napján lehet találkozni embereket szavazásokra szállító aktivistákkal is. Erre utalt a példám. Elárulom: én is szoktam szavazásokra szállítani embereket, hármunknak van kocsija az utcában, az idős népeket illetve a "gyaloglásra lustákat" általában felváltva szoktuk elvinni ikszelni. Na, most lebuktattam magam... :) Jelents fel...

Lev Menachem 2009.05.11. 01:39:02

nemtudom ezen mi az olyan nagy szám, az adatbázisok léte nem titok, amúgy Kubatov Gábor pár napja egy fideszes lakossági fórumon maga mondta, hogy támogatói adatbázist építettek ki ami egyébként teljesen legális és amit az összes többi párt is csinál ( bár ez nem kifogás, csak tény ) ( lásd pl nemzeti petíció ahol a kisbetűs részben ott volt, hogy az aláírásoddal hozzájárulsz hogy kezeljék a személyes adataidat ). lehet hogy nem szimpatikus mindenki számára, de egyáltalán nem feltétlenül törvénysértő, sőt kifejezetten szolid módszer a szocik 2002es trükkjeikhez képest (ajándékozás, buszos szállítgatás, 2 körzetben szavaztatás, láncszavazás; ergo kihozatták a kitöltöltetlen szavazólapot, kitöltötték, amit a következő bedobott és kivitte a sajátját.. )

-választás napján aggitálni a szavazás mellett nem kampánycsendsértés, csak párt mellett

-fuvarozni sem az

-élelmiszerjegyekkel kopogtatócédulátvenni viszont igen, bár ez lehet h már az szdszfigyelo blog hatásköre :)

kamasuka 2009.05.11. 09:02:21

@freehckr:
A Ciános Kuncze védelmet ültették át támadásba.

Anno, a ciánozáskor NEM VOLT JELEN AZ INDEXEN A HÍR, csak miután Kuncze "bocsánatkérését" is csatolták, amivel tk kiütötték a hírt.

Itt most ugyanez megy. Nyert Páva, nagyon, és a hír helyett - ami persze főoldal - ott van a másik hír is, aminél 1000X durvábbak is főoldaliak lehettek volna 3 éve -, és ne felejtsük el, hogy a baloldali aktivisták - a hírek szerint - mennyire pofátlanul csinálták azt Pécsett, kampánycsendet sértve. Szóval inkább csendben kéne lenni, mert ez nevetséges.

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2009.05.11. 13:44:21



amúgy mi volt ebben a

CSALÁS???


ha én elviszem a rokonom/ismerősöm szavazni akkor már választásicsalok?

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.05.11. 17:41:01

@freehckr: @Lev Menachem: @youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA:

"a szocik 2002es trükkjeikhez képest ... buszos szállítgatás"

Ez ugye csúnya dolog.


"amúgy mi volt ebben a

CSALÁS??? [ezt a szót én nem használtam]

ha én elviszem a rokonom/ismerősöm szavazni akkor már választásicsalok?"

Ez meg nem.
Én nem tudok mindkét jobboldali álláspontnak igazat adni, úgyhogy beszéljétek meg egymás között.

Ha pedig arra juttok, hogy ez nem baj, akkor szóljatok már a Magyar Nemzetben Csontos Jánosnak, hogy tévedett, amikor ezt írta a 2002-es választásokról és az akkori MSZP-ről.

"Serényen folyhatott a törvénytelen mozgósítás, a lustálkodó hívek elővezetése. "

freehckr 2009.05.11. 21:01:26

@eroica:
"amikor ezt írta a 2002-es választásokról és az akkori MSZP-ről"

Azt mind a választási bizottság, mind a bíróság "választási csalásként" könyvelték el, igaz kicsit későn, a balliberálisnak csúfolt "mainstream" média jótékony elhallgatása közepette... történt ugye ott más is (láncszavazás rulez, Werber-kommandósok). Remélem nem csak Csontostól olvastál akkoriban. :)

Csodálkoznék ha a Zindexes "médiahack" eljutna akárcsak abba az állapotba is, hogy a jövő héten még akármelyik frusztrált baloldali is hivatkozzon rá. :)

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.05.12. 11:50:57

@freehckr: Ezekre az ítéletekre jó volna, ha linket is hoznál, mert ez így magában kicsit Csontos "csaltak a komcsik" János jellegű.

Arra még nem válaszoltál, hogy: szoci buszoztatás (Lev Menachem, meg Csontos szerint) galádság, akkor miért derék dolog a polgári taxiztatás?

freehckr 2009.05.12. 16:10:56

@eroica:
"Ezekre az ítéletekre jó volna, ha linket is hoznál"

Nem jelent meg ugye a közlönyben, az akkori kormányfő (D209) úgy érezte, hogy az OVB határozatait nem muszáj megjelentetni a Magyar Közlönyben, mert az csak "felzaklatná" a polgárokat (Veres elvtárs 2006-ban már odáig merészkedett, hogy ő a költségvetési hiányszámokat gondolta ennyire érdektelennek). :) A demecseri balhét viszont nem tudták megállítani, ott bíróság mondta ki a választási csalást... a többit rád bízom, és Gugli haverodra. Szokjatok össze, hosszú barátság kezdete lesz... :)

"szoci buszoztatás ... galádság, akkor miért derék dolog a polgári taxiztatás?"

Te állítod. Olvass vissza, én nevetségesnek tartottam a felvetést. :) Tehát: amennyiben szerinted ez a fenti "álhír" úgymond "galádság", akkor a "szoci buszoztatás" is az?

freehckr 2009.05.13. 12:14:48

inforadio.hu/hir/belfold/hir-277578

"Elutasította a helyi választási bizottság a pécsi időközi polgármester-választással összefüggő, fideszes 'szavazószállításra' vonatkozó szocialista beadványt. 'A grémium a beküldött felvételek, dokumentumok alapján nem látta bizonyítottnak a tömeges szervezett szállítást, ezért a beadványt 4:1 arányban elutasította'"

Na... erről is ennyit. Ugorgyunk. :)

Kutyuu 2009.05.16. 08:58:17

Bakker, aki itt hőzöng, hogy mszp meg szdsz választási csalás, kattintson már egyet-kettőt:

A Fidesz fizetett 2000 Forintot Baktalórándházán:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=180&na_step=30&t=9074093&na_order=

Meg pár ítélet, szintén fideszes, szintén választási csalás ügyben. Van itt minden, baromfi, 50E ft, élelmiszercsomag, amit akartok.
http://nol.hu/archivum/archiv-74568

(Ez kb 20 másodperces keresés eredménye)

Megint egy kiváló példa a maximális elfogultságra, végre egy párt, amelyik nem CSAL, nem LOP, nincs üzleti/baráti köre, nem nevezi ki a havert APEH elnöknek, nem vacsoraasztalnál dönt támogatásokról, és persze a vezetősége tiszta, mint a hattyú, soha egy bazdmeg nem hagyja el a száját, sőt amit kimond az úgy van! Ja, és képes a sz@rból színarany várat építeni.
Kemény lesz az ébredés ebből, bár valóban, az agyhalál után is van élet, ti talán észre sem veszitek majd...

BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!! 2009.05.16. 09:15:56

@Kutyuu:

Az indexfórum mint forrás...

A hordó nem azért van a nyakadban hogy azt te idd ki.

Kutyuu 2009.05.16. 09:38:52

@BÖRTÖNBE AZ MSZP-SZDSZ-SZEL!!!: Kattints már oda, mti-t idéznek benne!

(asszem itt feladom, eljött észnélküliség ideje, ti jöttök...)


süti beállítások módosítása