Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbán a Surányi-kormány mellett?

2009.04.03. 14:28 - eroica

Címkék: orbán surányi györgy

http://tbn3.google.com/images?q=tbn:CnDLQ1Uk5uVz8M:http://static.zoom.hu/db/0A/54/d00004A54057cc62a9cb3.jpgGyurcsány lemondása után Surányi volt az első jelölt, akit az SZDSZ és az MSZP is elfogadott. Surányi akkor látszólag érthetetlen módon kijelentette, hogy akkor vállalja, ha a Fidesz is támogatja. Sőt, külön tárgyalt Orbánnal is. Majd kicsit komolytalannak hatva a  több nappal felkérése után közölte, hogy mégsem vállalja.

A rejtélyre talán magyarázatot olvashatunk a Magyar Narancsban. Lengyel László, aki az elmúlt évekbeli írásaiban főként a "színész Gyurcsány"  ekézésével foglalatoskodott, és minden irányba jó kapcsolatokkal rendelkezik, egy interjú végén ezt mondta:

"Orbán Vikor a múlt év októberében tárgyalásra hívta Fodor Gábort azzal, hogy a Fidesz hajlandó jóindulatú semlegességet tanúsítani abban az esetben, ha az SZDSZ visszatér a koalícióba és Surányit javasolja új miniszterelnöknek: a parlamentben persze nem támogatják a megválasztását, de ellenezni sem fogják. Surányi a múlt héten erre a megbeszélésre hivatkozott, amikor Orbánnal találkozott - Orbán viszont arra, hogy október óta nagyot változott a helyzet. Szerintem ebben Orbán most hibázott, mert az országnak, de neki is jobb lett volna, ha Surányi egy év alatt egy bizonyos szintig kezelni képes a válságot. Orbán hamarosan a saját bőrén tapasztalja meg -és persze mi is a sajátunkon -, hogy miért volt politikai baklövés nem megújítani a Surányi-kormányra tett tavaly őszi javaslatát."

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr331043965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2009.04.03. 15:59:10

Lengyel szövegeit nem kell vitathatatlan kinyilatkoztatásokként kezelni. Meg kell érteni, hogy az „orbánfóbia” nevű betegségben szenved már hosszú ideje.
„Közvélemény formáló értelmiségünk” díszpéldányai egymást fertőzik meg egyre súlyosabb vírus mutációkkal.
A betegség tünetei: A beteg a legváratlanabb helyzetekben elkezd habzó szájjal orbánozni. Abbahagyni szinte nem képes, a rohamnak csak a teljes kimerültség vet rendszerint véget.
A betegséget egyenlőre a legkiválóbb orvosok sem képesek gyógyítani.

Az a kijelentés, hogy „október óta nagyot változott a helyzet”, a szerző szerint talán nem is igaz?

Buga_Jakab 2009.04.03. 16:39:35

@Vidéki: Attól tartok, valamit nagyon félreértettél.

Lengyel László szokott tenni nagyívű kijelentéseket, mondhatni kinyilatkoztat. Most simán elmondott egy történetet (ami hihetőnek tűnik). Ugye érted a különbséget?

Ui.: Az utolsó mondatoddal megerősíted azt a magyarázatot, amit a történet szerint Orbán adott. Tehát, úgy tűnik, Te is vsalószínűnek találod, hogy megtörtént. (Ez már bonyolultabb volt, lehet, hogy nem érted.)

Vidéki 2009.04.03. 22:27:23

@Buga_Jakab:
Én azt tartom valószínűnek, hogy „október óta nagyot változott a helyzet”,

civilkontrol 2009.09.02. 18:11:00

@Buga_Jakab: Válasz nélkül hagytál itt ni:
zsebforradalom.blog.hu/2009/08/28/banfi_es_az_euro_1
""a gazdasághoz annyira értek, ... vajmi keveset"
Ez sajnos látszik az írásodon is. Szívesen elmondanám, hogy az elmúlt öt-tíz évben a forint árfolyama nem követte az euró-forint inflációkülönbségét, magyarul: túlságosan erősödött.
Egyszerűbben mondva: exportra dolgozó (kis és nagy) vállalkozások rosszul járnak: jöhet a további eladósodás.

De ezután azt olvasom, hogy "vastagon le..rom".
Érvekkel, gondolatokkal inkább nem próbálkozok.
További jó hőbörgést! "

Látom arroganciából itt is jelesre vizsgázol :o)

Buga_Jakab 2009.09.02. 19:02:41

Érdekes, ahogy utánam jöttél, kedves 'civilkontrol', de tényleg nem tudok érvelni annak,aki úgy áll hozzá, hogy ""vastagon le..rom"

civilkontrol 2009.09.02. 19:11:11

@Buga_Jakab: hát nem könnyű veletek vitatkozni, annyi szent...

civilkontrol 2009.09.02. 19:12:13

@Buga_Jakab: További kellemes fidesz figyelést :o))))


süti beállítások módosítása