Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbán lyukra futott - Gyurcsányé a bankmentő ötlet

2009.02.27. 17:54 - eroica

Címkék: orbán gyurcsány

A 168óra portálján jelent meg a következő cikk. Szerintem nem igényel kommentárt:
 
"Orbán Viktor bécsi pódiumbeszélgetésén kemény kritizálta a kormányt, hogy nem is ért egy problémát. Pedig a kormány már három nappal azelőtt kezdeményezett az ügyben.
A Fidesz elnöke a Bécsben vasárnap megrendezett Húsz évvel 1989 után című pódiumbeszélgetésen azt hangsúlyozta: miközben a kelet-európai államok beengedték piacaikra a nyugati bankokat, pénzintézeteket, most a válság idején a nyugat csak az anyabankokon akar segíteni, a leánybankoknak nem nyújtana támogatást. Így már azt sem lehet tudni, hogy "nyitott gazdaság fenntartása mentén halad-e az Európai Unió, vagy pedig mindenki visszatér a protekcionista politikához". Újságírói kérdésre válaszolva pedig közölte: ezt a problémát magyar politikai vezetés nem is érti.

Ez utóbbi állítása igen nehezen védhető, ugyanis Gyurcsány Ferenc szerdán külföldi újságíróknak a következőket mondta: "Világossá kell tennem, hogy a külföldi kormányok felelősséggel tartoznak bankjaik leányvállalataiért". Ennek eszközéül pedig össze kell hozni "az országok széles körét (az EU-ban) egy 100 milliárd eurós bankmentő alap létrehozása végett". Az ügyben pedig már folytatott konzultációkat osztrák kormányhivatalnokokkal. (Ausztria komoly kelet-európai banki érdekeltséggel rendelkezik és már maga is lobbizott az ügyben).

Lehetséges hogy a kormány nem érti a helyzetet, de már lépett az ügyben?"
Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr71970278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Etniez 2009.02.27. 19:19:51

Tessék a cáfolat kispajtás:

reakcio.blog.hu/2009/02/27/mi_van_mi_van

Ultra szánalmas ez az "objektívnek akarok tűnni dolog". Ez egy kapcsolat.hu2 mindenki látja, azért ennyire érdektelenek az írásaid.
Nem baj, gondolom a pénzed azért megvan érte :)
Sok szerencsét kívánok, de Ferikét nem mosdatod ki abból a tonnányi szarból, amit a nyakába öntött...

narancshéja 2009.02.27. 20:02:20

blogot bloggal kritizálni. adatokat Etniez. Jártál már a kapcsolat.hu-n?


süti beállítások módosítása