Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Kenyér, buci, zsömle

2009.02.16. 22:51 - eroica

A KDNP-t megnyilatkozásai alapján gyakran csak Fidesz2-nek látjuk. Ma viszont önálló arculatot akartak mutatni. Sajnos az ötletet, már tavaly májusban elmondta az MDF. Ráadásul az „alapvető élelmiszereknek alacsonyabb ÁFA-kulcsot” ideájáról már akkor többen elmondták, hogy problémás lehet.

Nehéz ugyanis megmondani, hogy mi az alapvető élelmiszer. Semjén Zsolt a kenyeret, tejet, szalonnát és a zsírt említette. Azonban még ezeken belül sem könnyű dönteni. Melyik kenyér lehet kedvezményes kulcsban? Csak a házi vagy a magos barna is? Alapvetőnek számít-e a „hazai üzletláncban” kapható Kalocsai barnakenyér, ha több, mint háromszor annyiba kerül, mint a fehér?
(Az egyik 95 a másik egy híján 308).
 
Meddig számít alapvetőnek? Kétszáz forintig? Háromszáz forintig? Ha a háromszáz forintos kenyér is alapvető, akkor a zsömle és a buci miért nem? Ki dönti ezt majd el? A költségvetésben évente forint/dekagramm arányt szabjanak meg? Azt hiszem, ebbe nyúlva elbukhatjuk a réven, amit nyerünk a vámon.

 
(Az index adószakértőjének részletes indoklása még az MDF javaslata kapcsán, (a válasz 7-es pontja)).
 

UPDATE (2008. április):

A Bajnai-féle egyensúlyteremtő csomag keretében valószínűleg 25 százalékra fog nőni az ÁFA, ezzel párhuzamosan 18 százalékos kedvezményes kulcsot alakítanak ki a tejtermékeknek, pékáruknak (és a távhőnek). A cikkben mérlegelt problémák fennállnak.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr73947575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása