Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Okosabb vagy, mint egy ötödikes?

2009.01.30. 14:32 - Fidelio

Címkék: matek pelczné

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke ma mindenesetre megbukott volna. Szerencsére nem számtanóra volt. Pelczné Bolgár Gyögyöt próbálta volna kioktatni a Megbeszéljük-ben.

(Figyelem! Ötödikes számtanpélda következik, csak erős idegzetűeknek!).

Szóval, tegnap Pelczné és Bolgár a Megbeszéljükben békésen ölték egymást a gazdasági növekedés adatairól, amikor a beszélgetésben váratlan fordulat következett:

Bolgár: "10 százalékos növekedésről beszélt, igen ezek a balti országok voltak és most meg lehet nézni milyen óriási termelésvisszaesés van ott, tíz százalékot közelítő, szóval a túl gyors növekedésnek megvan... [Bolgár itt megszakadt, mert Pelczné matekozni kezd]

Pelczné: ... megint abba a hibába esik, hogy mihez képest ... hogyha 10 százalékkal növekszem és onnan esek vissza, akkor legjobb esetben sem érem el azt a szintet, ahonnan elindultam, ugye, mert a plusz  és a mínusz tíz százalék között különbség van, mert a százhoz mérem.

 [itt meghallgatható]

Namármost, ötödik körüli emlékeim szerint:

10 százalékos növekedés:

100 x 1,1 = 110

Utána 10 százalékos csökkenés:

110 x 0,9 = 99

Végül az összehasonlítás: 99<100. (Szöveges válasz: "Tehát, ha valaki 10 százalékot növekszik és tizet esik vissza, az rosszabb helyzetbe kerül.")

Valószínűleg a baltiak nem tíz százalékot estek vissza. Mindössze érdekesnek találtuk, hogy egy intézetigazgató, docens így számol. Kár, hogy már nem mehet Tilla vetélkedőjébe játszani.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr64910740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meggyes a hibás · http://meggyesahibas.blog.hu 2009.01.30. 23:27:48

A Fidesz rászokott a Klubrádióra? Ma Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere sztárolta ott magát. Mondjuk őt láttuk már Thürmerrel együtt integetni is. Másnap pedig könnyek közt avatta díszpolgárrá Orbánt. :)

narancshéja 2009.02.25. 19:54:44

Azt se felejtsük el, hogy Orbán Viktor szerint a polgári kormány minden IMF tartozást kifizettett, amelyet a szemét Horn kormány nem tudott-ezzel szemben tény, hogy Horn Gyula már 1998 februárjában bejelentette, hogy Magyarország teljesítette az IMF hitel visszafizetését.
www.mr1-kossuth.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=66266&Itemid=97

Waldi! 2009.06.01. 13:15:40

Navracsics: "Ott vagyunk, ahol az 1990-es évek közepén voltunk"
Magyarország az elmúlt hét év alatt nem hét évet haladt előre, hanem 15 évet zuhant vissza a legfontosabb gazdasági mutatók és az "élettel kapcsolatos reményeink" tekintetében - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője.

2002-hoz kepest (merthogy 7 eve nem fejlodtunk) 15 ev visszazuhanas az nalam 1987, nem a killencvenes evek kozepe. Vagy azert csak mentunk elore 7 evet es 15-ot vissza?
Konyorgom bolcseszeket ne engedjek a gazdasaghoz kozel, megha vizeromuvel meg bazsarozsakkal foglalkoznak, abbol is mi van :)


süti beállítások módosítása