Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Kirúgták a megzsarolt múzeumigazgatót

2009.01.26. 16:44 - Fidelio

Címkék: zsarolás bagó zoltán

Megzsarolta a fideszes képviselő, „erkölcsileg és emberileg kifogásolható”, hogy nyilvánosságra hozta.

Romsics Imre múzeumigazgatót, MDF-es képviselőjelöltet a 2006-os választási kampányban Bagó Zoltán Fideszes képviselőjelölt fenyegette meg. (Bagó most befutó helyen van a Fidesz európai parlamenti listáján). Bagó „finoman” úgy fogalmazott, hogy Romsics szakmai szintjén, már a politikai kapcsolatok a fontosabbak, és szerinte neki nem kellene indulnia. A bíróság tavaly decemberben teljesen váratlanul úgy döntött, hogy „Bagó nem fenyegetőzött, nem zsarolt”. Ez a Bagótól való alábbi idézet fényében meglepő:

Ha valaki a szakmai munkájában elér egy bizonyos szintet, akkor (...) egyre kevésbé a szakmai kvalitásai, hanem egyre inkább a politikai kapcsolatai, nézetei, jelene, múltja jövője tolódik előtérbe" - fogalmazott Bagó, aki szerint Romsics "komoly politikai konkurencia azon politikai elitnek, aki nagy valószínűséggel (...) megnyeri a választásokat".

"A kölcsönös egymás mellett élés, a kölcsönös segítség, illetve az együttműködés miatt a leglogikusabb lépés az, hogyha nem válsz jelöltté" - mondta Bagó, aki világossá tette álláspontját Romsicsnak azzal is, hogy leszögezte: "a politikában, sarkítok, MDF-es országgyűlési képviselőjelöltre nincs szükség."

Az index teljes cikke, a hangfelvétellel.

 

Erre a meglepő ítéletre alapozva a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi szervezetének igazgatója menesztette őt. A megyei önkormányzat Fideszes elnöke ezt azzal toldotta meg, hogy emberileg és erkölcsileg kifogásolhatónak ítélte meg Romsics viselkedését. Röviden: mivel a bíróság szerint nem zsarolták meg a kirúgásával, ezért kirúgták.

 

Egyébként Bagó Zoltán képviselőt 2006-ban a „méltatlanná válás” miatt visszaléptették, az esetért Orbán Viktor levélben kért bocsánatot Dávid Ibolyától.

 

A történetről La Fontaine klasszikusa jutott eszembe (Rónay György feldolgozása):

 

A farkas és a bárány

Megszomjazott a bari, kiment a patakra,
Hát egy ordas farkas is akkor tévedt arra.

Lejjebb ivott a bárány, a farkas meg följebb,
mégis szörnyű ordasa a bárányra förmedt:

"Hogy mered a vizemet zavarni, te hitvány?"
"Megbocsásson, farkas úr, de hogyan is bírnám -

szólt a bárány csendesen -, hisz kelmed áll feljebb."
"Szemtelen! hát illik így velem feleselned?

Most már látom: tavaly is te gyaláztál." -

"Kérem, farkas uram, de tavaly én még nem is éltem."

"Nem éltél még? Akkor a bátyád volt!" - "A bátyám?
Nincs is bátyám." - "Rokonod volt akkor, te bárány!"

"Különben is, kár a szó. Bántott, aki bántott:
kutya, pásztor, egyre megy: én most bosszút állok!"

Azzal magát a szegény bárányra vetette:
széttépte s megette.

UPDATE: Bagó Zoltánt a Fidesz EP-listáján befutónak tűnő 15. helyre rakták, a bejutástól eggyel maradt le a Jobbik erős szereplése miatt. A fideszes jelöltbemutató portrévideóban nem esik szó a zsarolási ügyről, de azt elárulja:"az operett az egyetlen, amit nem tudtam megemészteni". A zsarolás az emészthetőbb.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr30903824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

simplicio 2009.01.29. 02:28:00

Szép dolog visszafogadni a tékozló (zsaroló) fiút. Csak épp nem látni, hogy megbánta volna. A hangfelvételek után, meg tényleg nem értem milyen alapon perelt, hogy ő nem is zsarolt. A bíróságot meg végképp nem értem. Persze lehet, hogy jobb ha nem is értek mindent.


süti beállítások módosítása