Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Einstein biztosan szavazna

2014.04.06. 07:24 - eroica

Több jó írás született, hogy miért érdemes szavazni. Tóta W. szépen leírja, hogy a választás nem szerelem, hanem olyan mint a bolti vásárlás: az adott lehetőségekből választjuk a legjobban. Ha csak tökéletes kenyeret lennénk hajlandóak venni, könnyen éhenhalhatnánk. Két választás között lehet tenni azért, hogy jobb legyen a politikai kínálat, de a választás napján azzal segítünk az országnak, ha a lehető legjobbat választjuk. Különben csak a fanatikusok szavaznak, akik pl.: akkor is az "antikommunista" Orbánra szavaznak, ha Orbán a KGB-s Putyintól energiafüggőségébe helyezi a hazánkat.

S mivel a fanatikus párthívők biztosan szavaznak, ezért kell hogy a mérlegelve gondolkodók is szavazzanak a kisebbik rosszra. (Amely néhány szerencsés ország, néhány pártjánál jó is lehet, de általában csak a kisebbik rossz.)

Albert_Einstein_bolcselet_mondas_valasztas_a_vilagot_nem_a_gonosz_fogja_elpusztitani_hanem_akik_nem_csinalnak_semmit.png

Einstein a gonoszról nem csak általában tudott. A német tudósnak menekülnie kellett Hitler Németországából, így saját bőrén tapasztalhatta, hogy milyen az amikor az emberek nem egy kisebb rosszra szavaznak. Hanem egy új, radikális erőre, akinek azért kéne esélyt kapnia, mert "mások már mind kormányoztak". (Az "elmúlt 24 év erői" ellen kampányoló Jobbikot valamiért nem érdekelte Rogán Antal luxusingatlanjainak ügye. Ebben az esetben miért nem fontos nekik, hogy Rogán hamis vagyonbevallást adott le, amit ötször kellett javítani? Csak nem maradt még valami kapcsolat köztük, miután 2006-ban együttműködési megállapodást kötöttek? És a Jobbik még 2010-ben sem indult Rogán ellen a polgármester-választáson.)

De aki nem tartja veszélyesnek a Jobbikot, annak bőven van oka a Fidesz ellen szavazni. Ezügyben többen is sok konkrét botrányt gyűjtöttek össze:

100 érv a kormányváltás mellett (V. Naszályi Márta)

227 visszás dolog a Fidesz kormányzásban (fuckner.hu)

150 ok, amiért soha nem szavaznék a Fideszre (Democrat blog)

Egyébként a Fideszfigyelő olvasóin valószínűleg nem fog múlni a kormányváltás. Sokkérdéses olvasói felmérésünkben a pártpreferenciára is rákérdeztünk. A nem reprezentatív felmérés 815 kitöltőjéből mindössze 1 százalék voksolt volna a Fideszre, 4 százalék az LMP-re, majdnem 5 százalék a Jobbikra és 85 százalék a Kormányváltókra. (Később közöljük a teljes felmérést). De ebből persze nem vonunk le mély következtetéseket.:)

Az igazi szavazás, ahol minden gondolkodó emberre szükség van, ma zajlik. Kérjük éljenek állampolgári jogukkal.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on. 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr445957309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Simplicio 2014.04.06. 09:45:32

Elég sok érv van, hogy miért nem jó az LMP-re szavazni (már azon túl, hogy jóeséllyel kiesnek és elveszik a szavazat).
Csak sajnos az érvek egy részét összegző blogbejegyzést Schiffer András ügyvéddel letiltatta. Korábban Szabó Gábor blogjával tett így. A "részvételi demokráciát" hirdető LMP a Fidesz után a legnagyobb cenzor az interneten.
megsem-lmp.blog.hu/2014/04/02/5_ok_amiert_megsem_az_lmp-re_szavazok

Simplicio 2014.04.06. 09:46:48

Persze az Orbán Viktor hazugságát ügyvédként védő Schiffer Andrásban eleve nem bízom. Azt meg végképp nem értem, hogy miért kell neki jobbikosokkal bratyiznia a parlamentben.

Húsleves 2014.04.06. 10:32:57

@Simplicio:
Akkor azt is oszd meg velünk, hogy ti miért bratyiztok cigánygyilkosságokhoz köthető politikai párttal.

nol.hu/belfold/20120822-biztos__hogy_csak_negyen_voltak_-1326905
"Még ma is megválaszolatlan kérdés: mit tudtak valójában a titkosszolgálatok a romák sérelmére 2008–2009-ben végrehajtott, összesen hat halálos áldozatot követelő gyilkosságsorozat azóta bíróság elé állított feltételezett elkövetőiről? Széles körben ismert, hogy a hatóságok (a rendőrség, az egészségügyi szolgálat, a tűzoltóság, a polgári és a katonai titkosszolgálat) sokat és sokszor betliztek a nyomozás alatt, a szolgálatok fontos információkat hallgattak el, tagadtak le a rendőrség előtt."
"Gulyás emlékezett rá, a bíróság előtt lévő dokumentumokból is kiderült: a romavadászok célja volt az is, hogy olyan ellenlépéseket provokáljanak ki a cigányságból, amellyel tartósan és mélyen megmérgezhető a roma–magyar viszony. Erre a célra pedig nem lettek volna alkalmas célpontok a romák által is megvetett, kötekedő, rovott múltú és köztudottan bűnös életet élő személyek."

Szerintem azért igen nagy különbség van nem PC módon beszélők között, meg olyanok között, akik a cigánygyilkosságokhoz kapcsolódó felelősségük tisztázása alól úgy bújtak ki, hogy nemes egyszerűséggel letitkosították az ügyet. Ja, és maga a letitkosítás jól mutatja a nyilvénossághoz fűződő viszonyukat is.

Szóval más dolog a hazudozás, a másokra mutogatás, meg más dolog amit csináltok.

2014.04.06. 10:52:00

Einstein kiszámolná egy valószínűségszámítással, hogy ki lesz a győztes.:)

Túrós (törölt) 2014.04.06. 11:07:21

oké, csináljunk valamit:
lehet választani akkor a gonosz helyett, lássuk csak: még gonoszabbat és 1-2 olyan gonoszt akik kretének is még mellett ...
Müüéécsoda választóhatalmam van és befolyásom!!!

midnight coder 2014.04.06. 11:11:18

Jó kis felmérés lehet. Ennél reprezentatívabbat már csak az MSZP székházban lehetne tartani. Kíváncsi lennék egyébként ott találnának-e vajon Jobbik szavazókat ? :-D

dr kíváncsivagyok 2014.04.06. 11:11:56

@Húsleves:

Igazad van : HAJRÁ KORMÁNYVÁLTÓK !!!

Mercel 2014.04.06. 11:43:34

@Húsleves:
@Simplicio:
"Akkor azt is oszd meg velünk, hogy ti miért bratyiztok cigánygyilkosságokhoz köthető politikai párttal."

Jogos kérdés..

Az LMP ha bejut jó.
Ha nem jut be az nagyon nem jó, de akkor nem a fidesz, nem az mszp, és főleg nem a náci jobbik nyerészkedett azokon a szavazatokon.
Itt még 5-10 évig nagyon nagy változások nem lesznek (pozitív irányban) de ha a demokráciának még az emlékét is elfelejtjük akkor nekünk nem 5-10 évre reszeltek.

Mondom ezt úgy, hogy az LMP sokkal de sokkal halaványabb teljesítményt nyújtott mint amit vártunk tőlük, de akik megmaradtak azok legalább elvi alapon teszik amit tesznek ami mindenképpen elismerésre és tiszteletre méltó.
Szemben azokkal akik lepacsiztak a szocikkal.. Biztos szavaz épelméjű ember olyan formációra amiben szerepel egy gyurcsány és egy smuck andor.. (patkányok és megélhetési politikusok csak kisbetűvel.)

Illetve biztos szavaz, de ugye az emberek kb. 80%-a...:)

"Frigyes"

Mercel 2014.04.06. 11:46:51

Az Einstein idézet egyébként nagyon ütős.
Meg nagyon igaz.

(Tudatlan nácik számára: Einstein a világ egyik legnagyobb tudósa zsidó volt, megtagadjuk gyorsan elvi okokból az összes általa kreált elméletet?:D)

"Frigyes"

Mercel 2014.04.06. 11:51:01

@Túrós:

"oké, csináljunk valamit:
lehet választani akkor a gonosz helyett, lássuk csak: még gonoszabbat és 1-2 olyan gonoszt akik kretének is még mellett ...
Müüéécsoda választóhatalmam van és befolyásom!!!"

hu.wikipedia.org/wiki/Gennyes_tus_%C3%A9s_redv%C3%A1s_szendvics
ÉS
southparkreszek.info/nyolcadik-evad/8-resz/gennyes-tus-es-redvas-szendvics-

Szánj rá összesen úgy 30 percet, még ha nem bírod a szószparkot akkor is, pusztán a mondanivaló miatt.

"Frigyes"

Mesterlövész 2014.04.06. 12:15:44

Egy nagy rakás szar az egész bagázs. A lömöpö is, nem kell izgulni. Na ezért szavazok anyátokra.

2014.04.06. 13:05:30

Bizom benne, hogy a Jobbik kitakarítja az összes judeokommunistát az országból. Rajtam nem múlik, megadtam nekik a bizalmat.

Alick 2014.04.06. 13:35:46

Einstein mondása alapvető, de hogy mit jelent a megfelelő kontextusban, azt nehéz megmondani. A német kommunisták mellett akkoriban sok ember számára a nácik tűnhettek a kisebbik rossznak.
A biztosan érvényes tanulság az, hogy bármiféle választás önmagában még nem vezet demokráciához (ami nálunk 24 éve megy, az inkább "bolsevizált vetésforgó" :) ), illetve a gonosz alapja a szabad mandátumos rendszerben megválasztott pártok (maffiák) puszta létezésének lehetősége.

Túrós (törölt) 2014.04.06. 13:50:23

@Mercel: igen tudom, vágom a részt :)
De akkor sem mentem/megyek


süti beállítások módosítása