Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Szabadságon a főigazgató – leáll az iskolafenntartó?

2014.01.16. 13:57 - eroica

Hoffmann Rózsa agyonközpontosított iskolarendszerében már semmin se lepődünk meg. De kissfero mikroblogger alábbi története alapján Mareknére, a Klebelsberg Iskolafenntartó Központ elnöke egy iskolát sem bíznánk, nemhogy 120 ezer tanárt. 

"Szerintem is hatalmas siker a közoktatás átszervezése-központosítása. Január hatodikán, az idei első tanítási napon a feleségem ment a gyerekért az iskolába. Az  osztályteremben odalépett hozzá egy vadidegen nő és közölte vele, hogy mától ő az osztályfőnök. A feleségem először nem is értette, mi van. Aztán visszakérdezett, hogy jól értette-e. Igen, jól. És mi van Kati nénivel? - kérdezte. Azt ő nem tudja, válaszolta az újonc, pontosabban nem mondhat róla semmit, kérdezze a feleségem az igazgatónőt. Akkor már több dühös szülő is összeverődött és együtt felmentek az igazgatóhoz, aki szintén elzárkózott a tájékoztatástól, aztán később könnyek között elmondta, hogy felsőbb utasításra nem mondhat semmit. Persze később az egyik tanár a folyosón, remegve megsúgta, hogy Kati néni megpályázott egy igazgatói állást, elnyerte és január 1-től már ugyanennek az iskolaközpontnak egy másik intézményét vezeti. Oké, de mi a picsáért ekkora titok ez, merült fel mindenkiben a kérdés, miért nem áll oda valaki a másodikosok és/vagy a szüleik elé és mondja el, mi van. És most jön a mindent vivő válasz, amit nagy nehezen lehetett csak kideríteni. MERT MAREKNÉ PINTÉR ARANKA KLIK-FŐISTEN SZABADSÁGON VAN, MAGÁVAL VITTE A PECSÉTET ÉS A KINEVEZÉS ADDIG NEM HIVATALOS, EZÉRT A KLIK HELYI VEZETŐJE MEGTILTOTTA, HOGY A SZÜLŐKET TÁJÉKOZTASSÁK.

Marekne_Pinter_Aranka_KLIK_Klebelsberg_iskolafenntarto_kozpont_igazgato_elnok_vezeto.jpgMarekné elnök asszony

Szerintem egyébként még ez a rendszer is túl laza. A leghatékonyabb az lenne, ha mindent kis szar munkaszerződést kizárólag a Facebook Vezérőrnagy írhatna alá, az ő távollétében esetleg Rasika, Gazsival egyeztetve."

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on.

(A mikroblogger írását változtatás nélkül közöltük, csak a tanár keresztnevét változtattuk meg.)

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr685761211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ésmi nem foglalt 2014.01.16. 15:19:13

Nos, ez csak a jéghegy csúcsa. Érdekli a kormányt, a KLIK-et, és a többi "hatóságot" akiket az iskolák nyakába ültetettek a szülők? A gyerekek? A pedagógusok? Az asszisztensek,a technikai dolgozók, a takarítók, a fűtők.. stb. Hiszen Ők csak olyan emberek, akik a szívükön viselik az iskola dolgait, a gyerekek fejlődését, tanulását, a szülők problémáit,... node.. annyit is érnek, amennyiük van. Lesz ez még keményebb is, ha hagyjuk.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2014.01.17. 09:56:57

Eppenseggel a korabbi, tul sok szabadsagot engedo rendszer volt idegen a magyar neplelektol! Eleg volt az EU altal rank kenyszeritett tul sok szabadsagbol, rendet akarunk vegre!
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/04/tul-sok-szabadsag.html

lyken 2014.01.17. 10:37:18

OMG

Abszurditásban passzol a totalcar mai leveléhez: totalcar.hu/kozosseg/rsvptc/2014/01/16/a_rendorok_toke_is_tele_van/

Szerintem tudják a rendszer tetején is, hogy abszurd az egész, csak nem érdekli őket. Ha érdekelné őket, akkor egy olyan nagyságrendű problémával állnának szemben amire a mai politikusok összessége is kevés.

legeslegujabbkor 2014.01.17. 10:40:37

@Doomhammer: A túl sok szabadság nem hagyja elkényelmesedni a vezetőket, kénytelenek erkölcsösen viselkedni, és támogatókat szerezni a céljaikhoz.
Most, hogy az arcunkba nevetnek miközben lopnak és hazudoznak, talán már nem is hiszik, hogy valaki szabadon nemet fog mondani.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.01.17. 10:46:50

Év elején emelkedett a minimálbér, ezért elvileg a pedagógusok bérét is emelni kell. Azokat is személyesen akarja aláírni és lepescételni a senkiben sem bízó főigazgató?

Methos72 (törölt) 2014.01.17. 10:59:12

A fiamnál is legfelsőbb utasításra ment az osztályfőnök egy jobban fizetett KLIK-es állásba, mert ebben a rendszerben többert ér egy adminisztratív állás egy pedagógusinál. Persze mindez évközben, szerdán bejelentették, hogy holnaptól már máshol dolgozik...

Szelid sunmalac 2014.01.17. 11:07:07

@Methos72: Nalunk a biosz tanarral ugyanez. Honapokig nem volt biosz tanar, talan most mar lesz. De ez sem biztos. Raadasul eddig kettannyelvu volt (mert az osztaly is kettannyelvu), ezentul csak magyarul.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2014.01.18. 15:00:34

@Methos72: @Szelid sunmalac: Kösz, hogy megírtátok. Ezek is mutatják, hogy nem egyedi esetről van szó.


süti beállítások módosítása