Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Fantompéldányok százmilliókért, Kerényi szervezésében

2014.01.07. 16:43 - Fidelio

Orbán maga fogja indítani az új folyóiratát. Holnapután lesz a „megbeszélés“, ahogy Kerényi nevezi – s amire rögtön meghívott száz leendő szerzőt is.
Érdekes megbeszélés, az, ahol százan próbálnak beszélni, de miért is próbálnának. Orbán rendszerében így "konzultálnak" (a néppel levélben, ismerjük jól).
Pedig a meghívottak igényt tarthatnának emberibb bánásmódra, márcsak a pozíciójuk alapján is: van köztük két püspök, két akadémiai elnök (az egyik már szólt is, hogy őt hagyják ki ebből).

Kerenyi_Debr_alk.jpg
Egyébként Kerényi őszintén leírta, hogy a Magyar Krónika a „centrális politikai erőtér”-ről, tehát Orbán rendszeréről fog szólni.

Miért is beszélnék meg Kerényiék tágabb körben a folyóiratot, hiszen mindenük megvan hozzá. Van ötletük is („Kinyílott a pitypang. Megírom.”). Van pénzük is: legalább 3-400 millió (a hírek szerint 281 millió, és még valamennyi egy 340 milliós keretből.) Természetesen közpénz az utolsó fillérig.

SP_megiroom.jpg
Manapság illik üzleti tervet is készíteni, még a trafikmutyihoz is kellett. Láthatólag Kerényi mesternek is van ilyenje. A tízezer példány „háromnegyede ingyenesen kerüljön terjesztésre a Nemzeti Könyvtár logisztikája szerint”. Rendben, ez 7.500. Később megtudjuk: „Kereskedelmi terjesztés: 5000 darab”. Ez együtt 12.500 a tízezerből. Ez a Kerényi egy mágus.
Orbán szereti a népi hasonlatokat, elmagyarázzuk tehát, hogyan lehet ez. „Mennyi bora lett, szomszéd?” „Hatszáz liter. Ebből mi megiszunk kétszázat, és hétszázat eladunk.” Hát így.

Egyébként ez a pancserság a legkisebb hiba a Kerényi levelében. Potom 20 milliót jelent (az általa tervezett megjelenés és eladási ár alapján számolva). Ez aprópénz az erre szánt százmilliókhoz képest. De ebben a történetben nem az elvert közpénz-számilliók a legsúlyosabb tétel.

Kerényi ugyanis azt a „centrális politikai erőteret” szolgálja (miniszterelnöki megbízottként), ahol Simicskáék versenytárs nélkül nyerik a nagy közbeszerzéseket. Így épülnek nálunk méregdrágán vasutak – s ha Simicskáék többért vállalják, mint amennyiért a kormányzat előtte megtervezte, akkor Orbánék adnak még 24 milliárdot.

Szajol_Puspokladany_kozlony.jpg
Kerényi ennyi pénzből 60-80 folyóiratot is kiadhatna. No persze, ha komolyan venné a "Magyar Krónika" címet, akkor a pitypang helyett inkább Simicskáékról írna benne.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr795743344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalaposinas 2014.01.08. 06:47:12

Olyan újságot nem tervez Kerényi amelyik az igazat írná?

1000rörö 2014.01.08. 08:37:57

Ha lenne ebben az országban olyan, hogy igazságszolgáltatás és ez a homi a megérdemelt bűntetését/csalás,lopás, sikkasztás/elkezdené letölteni, ugyan hányan kormolnák ki naponta???

♔batyu♔ 2014.01.08. 09:22:00

Jónak ígérkezik ez a lap, mert a hatalmas ajvék azt jelzi, a kihagyhatatlanokat most Orbánék kivételesen kihagyták.

Sajnos ezért szerintem rövid életűnek is, ugyanis végig fog ez az ügy gyűrűzni a külföldi hittársakon is és ott aztán antiszemitizmus, EU szabályok megszegése, minden lesz.

Kerényi helyében bevettem volna Hellert (tudom, sokba kerül) szaktanácsadónak.

а nagy hohohorgász 2014.01.08. 09:34:50

@♔batyu♔: Eddig tagadtátok hogy ilyen lap lesz. Viktorka mikor írja meg a saját vörös könyvét, vagy a Harcom című kötetét?

@kalaposinas: Ezekből genetikusan hiányzik az igazmondás képessége.

а nagy hohohorgász 2014.01.08. 09:43:03

Mellesleg a Közgépes ügyek után - 3 milliárd/lkilométer - kíváncsi vagyok meddig fog a sok narancszombi völgyhidazni.
Jaj, hoppá! Azt is az előző Orbán kormány terveztette meg és hagyta jóvá! :-))

felucca 2014.01.08. 09:48:22

@♔batyu♔: Biztosan nagyon jó lesz a lap, bízom benne, hogy naponta végig kell majd olvasnod!

flort 2014.01.08. 09:48:43

@♔batyu♔: "Sajnos ezért szerintem rövid életűnek is, ugyanis ... EU szabályok megszegése, minden lesz. "

Látod, nem vagy te olyan hülye, mint ahogy tetteted. A szabályokat azért találták ki (mármint a civilizált helyeken), hogy betartsák. Tudom, a közép-ázsiai szemléletednek ez furcsa, és szemmel láthatóan nem is tudsz vele mit kezdeni, de az EU tagországának állampolgáraként legalább a látszatra adhatnál. Pl: nem kellene a jogkövetés felett siránkoznod.

Hm?

Jenyei 2014.01.08. 10:05:06

@kalaposinas: Na, akkor a bíróságon találkozunk.

Jenyei 2014.01.08. 10:06:32

@♔batyu♔: b+, próbálom elképzelni a beszélgetést nálatok otthon:
- Józsi, vegyél már WC-papírt, mert elfogyott!
- Rohadt zsidók.

Muad\\\'Dib 2014.01.08. 10:19:54

@Jenyei:
OFF
Lehet, hogy náluk ez megy, de felétek sem lehet sokkal jobb:
- Drágám, hoznál egy lekvárt a spejzból?
- Cuncikám a náczik már a spejzban vannak a befőtt mögött és minket akarnak!
Nem költöztök össze, szerintem jól meglennétek...
ON

Hát, ha nem közpénzből lenne, akkor igazán támogatnám, hogy legyen minden lap pártlap, jó nagy betűkkel kiírva. Hadd tudja a jónép ki hülyíti éppen. Aztán átlagolna meg gyököt vonna az információkból, és lehet, hogy kijönne a valóság egy körülbelüli része.

Sírköves Slomó 2014.01.08. 10:21:05

Még jó hogy a fideszről szól a fidesz lapja.

csak egy néző 2014.01.08. 10:42:06

@Sírköves Slomó:
Legalább odatakarodtok és ott legalább versenyben sz....ok egyás répáját és a legaktívabb seggnyaló, hetente kaphatna,pántlikás díszcsomagolásban egy kis kóstolót a nemezetvezető barnamacjából.

Netuddki. 2014.01.08. 10:42:18

Tiltakozom, hogy "Magyar"-nak hívják. Legyen inkább "Fidesz krónika" a neve. Ezek az országrontó, hazaáruló tetvek ne használhassák már a "Magyar" szót...

Lencsés István 2014.01.08. 10:42:59

Ilyen nincs , hogy . " .... Orbán rendszere .... " .

Sírköves Slomó 2014.01.08. 10:45:11

@csak egy néző: Ez a hír?

A fideszfigyelő is a fideszről szól. Meg a krónika is. Meg minden még jó sokáig.

Mérges 1234 2014.01.08. 10:48:05

@Lencsés István:

Ó, Te megélted a 2014-et, ez egy csoda.....

Hát a mostani rendszert Orbán építi, így szerintem a kifejezés találó. Az, hogy ez a rendszer jó vagy sem az egy másik kérdés.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.01.08. 10:49:11

Rögtön egy írás a hóhelyzetről. Vajon belekerülhet-e és megkapom-e érte a 200 ezret? :)

Frady Endre:
Késleltetett tél

Télmanó, amiben hittél,
Megdőlt, hiszen nincsen itt tél!
Tíz fokos a kánikula,
S izzad anyám mindkét nyula,
Eufrozina és Sára,
S esik a hólapát ára!

Bárcsak már a hó is esne!
Télmanó, most légy szíves ne
Hibázz, sok hó hulljon le, sőt
Küldj rá fagyos-jeges esőt!
Sufnimban vannak az átok
Eladatlan hólapátok!

Télmanó, a hó még ma kell,
Hólapátot hadd adjak el!
Holnap felkopik az állam,
Akkor majd a Magyar Állam
Engem közmunkássá avat,
S ingyér’ lapátolok havat.

kommentek:

„Hahaha! Ha még akkor se lesz hó, amikor már közmunkán tengődsz, majd a kutyagumit fogod ötven ropiért szakmányban lapátolni a nyóckerben a járdáról!” /Sajt Emil, tömbházfelügyelő/

„Csak belekeveri a végére a politikát, csak belekeveri! Emiatt a vége NEM ENG.! A többi része meg a színvonala, illetve annak hiánya miatt szintén NEM ENG.! Holnap küldje be a szüleit és a költői engedélyét! Na, addig is hüccs ki!” /Drabál Dömény, főcenzor/

„Télmanó így, Télmanó úgy?! Nem vagyok a csicskásod! Ne kend rám a nyomorodat, te szerencsétlen!” /Télmanó/

„Ez az! Kapják csak meg a magukét és nyomorogjanak a dolgozó nép színvonalán ezek a vérszívó, a proletariátuson élősködő imperialista, monopolkapitalista nyugatbérenc hólapát készítő kisiparosok!” /Gőz Jenő, betanított OKJ-s vattacukor-hegesztő/

„Minden legyen az, ami! A krumplileves legyen krumplileves, a hideg tél pedig legyen hideg tél, elvtársak!” /Kádár János/

„Mi ez a genny az irodalom testén?! Mi ez a fertelmes kelés?! Nem elég, hogy nincs se tél, se hó, ez a bekadarkázott csehó-tahó mindezt még tizennyolc soron keresztül ragozza is! Ha az én anyámnak lenne két izzadó nyula, az egyiket biztos ráuszítanám a költőre, hogy harapja el a torkát. Anyám szerint, ahogy engem elnéz, mind a kettőt.” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Télen kell-e a hó és egyáltalán kell-e a tél? Ám ha már van tél és esetleg van hó is, akkor azt el kell-e lapátolni? Ha igen, akkor mikor, kinek és hova? Maszekban, vagy közmunkában? Közbeszerzésben megemelt áron elnyerve és tökmagért kiadva, vagy kalákában izomból? Kinek érdeke, hogy ne télen legyen a hó? Tavasszal lesz? Spontán hó lesz, vagy speciális választási hó? Mire lesz elég ennyi hó? He? Nehéz a válaszadás, főleg, ha az embert hólapáttal kergetik a felhergelt közmunkások! Védj meg, Magyar Állam!” /Török Gábor, politikai elemző/

„Ki szólít, hogy mi van MÁ’?!” /Magyar Állam/

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2014/01/kesleltetett-tel.html

true 2014.01.08. 10:49:26

@Lencsés István: Ilyen nincs, hogy: " .... idézett szöveg .... ". Mi az a négy pont ott? Morzejel? Vagy be kell helyettesíteni oda valamit? Mi a szerepe annak ott te pityiputyigyerök?

Netuddki. 2014.01.08. 10:50:51

@kovi1970: Sőt! Továbbmegyek. Kellene egy pártatlan, pártoktól független szervezet amelyik dönt arról melyik szervezetek, médiumok használhatnak nemzeti jelképeket, "Magyar", "Nemzeti" szavakat. Pártok és állampolgárok csoportját képviselő szervezetek semmiképpen. Kivétel a párt neve, de onnantól coki...

Netuddki. 2014.01.08. 10:51:35

@true: Ez egy közismert troll. Mégis mit vársz, mit fog válaszolni?

true 2014.01.08. 10:53:21

@kovi1970: Azt, hogy "ilyen nincs, hogy" és azt, hogy ő nem pityiputyigyerök és, hogy ő idézett helyesen. Ha szerencsém van, nem fog többet hozzám szólni ezen blogbejegyzésnél. Ja igen, ma és utoljára.

Jenyei 2014.01.08. 10:57:57

@Muad\\\'Dib: annyi különbséggel, hogy ő zsidózott, én nem nem náciztam. Vagy csak te nem tudod, hogy az ajvékolás az ő szóhasználatukban mit jelent? Akkor nézz körül.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
hatalmas ajvék azt jelzi, a kihagyhatatlanokat most Orbánék kivételesen kihagyták.

Sajnos ezért szerintem rövid életűnek is, ugyanis végig fog ez az ügy gyűrűzni a külföldi hittársakon is és ott aztán antiszemitizmus

flort 2014.01.08. 11:00:16

@Frady Endre: köszönjük, ezzel bearanyoztad a mai napot!

Pop40 2014.01.08. 11:11:44

@Sírköves Slomó:

Április után, ha minden jól megy, a Kékfény is a fideszről fog szólni.
Úgy, ahogy mondod: még jó sokáig.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.01.08. 11:20:30

@flort: Ajjjaj! Bearanyozott napért nem kell különadót fizetni?! :)

flort 2014.01.08. 12:11:51

@Frady Endre: Hát, ha van számla és be vagy kötve a NAV-hoz....

Lencsés István 2014.01.08. 12:19:31

@Mérges 1234: Igen megéltem , és még sokáig fogok élni . Nem csak ORBÁN építi , hanem mindenki aki őket támogatja . A rendszer pedig jó .

@a szóköz: Van ilyen . A négy pont a helyes idézés , amit te tegnap óta nem tanultál meg , szóval nyomás vissza tanulni . :) ;) :D Kötőszóval ( vagy ) nem kezdhető mondat . Nem vagyok " .... pityiputyigyerök .... " , azaz tanulj meg olvasni IS .

Mérges 1234 2014.01.08. 12:25:41

@Lencsés István:

"Igen megéltem , és még sokáig fogok élni "

Nahát ez kétsz csoda, azt hittem ennyi ésszel képtelenség élni. Hogy megy a szobafestő biznisz????

Számlát azrt adhatnál néha, mert így nem igen támadod a rendszert.

A rendszer jó?????? :D :D :D
Igen, ahogy a Káder rendszer is jó volt.

mokkaczuka 2014.01.08. 12:32:44

@Muad\\\'Dib: Na de közpénzből van. És azt hiszem, ebből aztán annyi gyököt vonsz, amennyit csak akarsz. Az elmebeteg hülyeség elmebeteg hülyeség marad.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.08. 12:35:31

a 100ból csak 1 kérte ki eddig magának ezt a marhaságot?

Lencsés István 2014.01.08. 12:41:54

@Mérges 1234: Idézel , pontosan tedd , köszönöm szépen . :) ;) Ilyen nincs , hogy . : " ... kétsz .... " . Nem vagyok szobafestő , az a bátyám . Én támogatom a rendszert , pénzzel is . Igen jó , érved nincs ellene , mert a tény az hogy jó . Káder rendszer pedig nem volt .

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.01.08. 12:52:31

Nem könnyű ám egy ilyen nagy horderejű (hon)lap főszerkesztőjének lenni. A döntéseinek súlya van ám! Íme az erről szóló novellám:

Lajoska válaszútja – avagy a Főszerkesztő felelőssége

Lajoska hetekig gondolkodott, aztán rászánta magát és írni kezdett. Kitárta a szívét, és ami kiömlött belőle, azt mind papírra vetette. Aztán várt. Napokig várt. Elővette, amit írt és elolvasta. Széttépte. Újraírta. Várt. Elolvasta. Bőgött. Tépett. Szívet és papírt. Papírt és szívet. Újraírt. Várt. Újraolvasott. Félt. Várt. Döntött. Vett egy nagy levegőt és feltöltötte az írását a Honlapra ...

( … )

1. változat:
Döhönczy főszerkesztőnek aznap nagyon rossz napja volt. Fiacskája, Döhönczy Butánc egyes alát hozott haza földrajzból (“Hogy helyezhette el ez az ütődött kölök Budapestet Dél-Afrikában?!”), délután úgy érezte magát, mint akinek a fogát húzzák (“Kellett nekem hősködni és nem kérni azt a nyavalyás érzéstelenítést Doktor Fúrótól?!”), és estére székrekedés is kínozta (“Miért kell a székemnek ilyen rekedt hangon nyikorognia?!”). Amikor a gépe elé ülve elolvasta Lajoska írását, úgy érezte, hogy ez szörnyűbb, mint amikor az iskolai kötelező néptáncon a Rajzszegi Beleülős-t gyakorolták. Agyát hirtelen elborította a vörös köd és Lajoska írását visszakézből elutasította.

Lajoska, amikor napokkal később, bátorságát összeszedve benézett a Honlapra, keserűen vette észre, hogy írása minden indoklás nélkül közölhetetlennek lett nyilvánítva. Bánatában először felkötötte magát a széke támlájára, de mivel az nagyon alacsonyan volt, beverte a térdét. A fájdalomtól kijózanodva beiratkozott a Közgázra, ahol jeles diplomát szerzett és a ranglétrán gyorsan emelkedve boldogtalan bankigazgatóvá vált, és milliárdjait számlálgatva élete végéig búsan kesergett azon, hogy nem válhatott híres költővé ...

( … )

2. változat:
Döhönczy főszerkesztőnek aznap nagyon jó napja volt. Fiacskája, Döhönczy Elménc csillagos ötöst kapott kémiából (“Tényleg megmondta előre, hogy ezzel a vegyülettel fel fogja robbantani a kémiatanár által utált igazgató-helyettes jeti-prém télikabátját!”), a modell-szőke titkárnője végre igen-t mondott (“Végre beleegyezett, hogy közös megegyezéssel bontsuk fel a szerződést és alá is írta a három x-et!”), és átvehette a Kossuth-díjat is (“Csak tudnám, ki ez a szakállas fazon ezen az emlékplaketten?”). Amikor a gépe elé ülve elolvasta Lajoska írását, úgy érezte, hogy ez szuperebb, mint amikor az iskolai számháborúzáson az általa leolvasott Dögkúti Dönci ijedtében bezuhant a csalánba és az addig Dönciért rajongó Lujzika paradigmát váltott és átszeretett őbelé. Szívét melegség járta át, szemét könny borította el és Lajoska írását tűzforró méltatásokkal közölhetőnek ítélte.

Lajoska, amikor napokkal később, bátorságát összeszedve benézett a Honlapra, ujjongva és fisztulás fejhangon sikoltozva vette észre, hogy írása tűzforró méltatásokkal közölhetőnek lett nyilvánítva. Örömében félbehagyta közgazdasági tanulmányait és életét ettől kezdve egyetlen szerelmének, az irodalomnak szentelte. A röpke pár évtized után átvett irodalmi Nobel-díj összegét bohém életmóddal tíz perc alatt elverte, majd a dohos szalmával bélelt halálos ágyán azzal a tudattal röhögte ki magából a lelkét, hogy a hitelezői úgy hoppon maradnak, mint egy Stevie Wonder által összefirkált autogram kérő ...

( … )

Fentieket olvasva a Főszerkesztő megérezte a felelőssége súlyát és úgy összeroppant, mint egy csűrdöngölőt járó jegesmedve talpa alá hömbölödött csigaház.

csak egy néző 2014.01.08. 12:56:26

@Mérges 1234:
Még nem tudod, hogy kivel kezdtél ki az a @Lencsés István: Majd ő megtanít téged a helyesírás szabályaira. Tényleg nem ő szobafestő. Pityuka az pék, cukrász, szippantos (szopós), ja és főleg DIPLOMÁS!!!! sportkommunikátor. Arról mélyen hallgat ez a Pistuka, hogy az inszeminátor szakmából is van egy speciális OKJ-s bizonyítványa, mert ő nem kézzel végzi el, hanem a nyelvével.

Lencsés István 2014.01.08. 12:59:46

@csak egy néző: Nem vagyok " .... Pityuka és Pistuka .... " , azaz tanulj meg olvasni , te válaszolni sem tudó ( bár ezen nem csodálkozom , hisz a ténnyel mait odatoltam a mocskos pofádba , nem tudtál mit kezdeni . :) ;) :D :D :D + :D ) . Szippantós hosszú ó . Nem szopok , azt te szoktad , te vagy a buzi . Nincs a mesterséges megtermékenyítésből semmilyen végzettségem , szóval hazudsz fosva , és ez SZÁNALMAS , igaz vicces is , mert sírva röhögök rajtad . :) ;) :D :D :D + :D

Mérges 1234 2014.01.08. 13:06:30

@csak egy néző:

Nagyjából tudom ki ez a gyökér, Origon szoktam a nevében kommentelni, többnyire értelmes dolgokat, ez biztos fájna is neki, ha képes lenne felismerni, hogy értelmes, ezt mondjuk nem hiszem.

Amúgy szerintem nem létező személy, csak egy anonim faszopó.

csak egy néző 2014.01.08. 13:14:04

@Mérges 1234:
Sajnos létezik a barom. Nézd meg a Facebook oldalát, ott van az arája is.Gyönyörű pár.

flort 2014.01.08. 13:17:36

@csak egy néző: István szerintem egy kreált alak, akit a blogok szétoffolására találtak ki és nem egy ember végzi el a piszkos munkát, ezért van ennyi változata az ipsének. Nem kell foglalkozni vele.

true 2014.01.08. 17:17:15

@Lencsés István: És ezt te hol olvastad? Elárulnád a könyv címét? Bárhová nézek, bármiben keresem, csak pontok és szóköz nélkül látom az idézeteket. Te biztos tudsz valamit, amit még a nyelvészek sem!

nandras01 2014.01.08. 17:47:33

@Muad\\\'Dib:
"Aztán átlagolna meg gyököt vonna az információkból, és lehet, hogy kijönne a valóság egy körülbelüli része."

ezt az átlagolást és gyökvonást a népesség gondolkodóbb része már megtanulhatta az átkosban.
(melyikben, melyikben, hát abban a nagyon régiben. nehogy összekeverjük már a jelenlegivel...)
szóval, anno az ember meghalgatta a déli híreket, majd az esti tíz órait - ebből megtudta, hogy melyek azok az események, amelyekről nem kapott hírt délben, majd áttekert a szabad európára, onnan meg megtudhatta, hogy miről nem hallott egyikben sem.
azután átlagolt, és így nagyjából megtudta, hogy mi is történt aznap a nagyvilágban.

nem mondom, hogy szép időszak volt.

nandras01 2014.01.08. 17:48:44

@Sírköves Slomó:
"Még jó hogy a fideszről szól a fidesz lapja."

közpénzen bazdmeg, közpénzen.
és ez neked így jó, hogy eszem azt az eccerű lelkedet.

Lencsés István 2014.01.09. 11:38:34

@true: Kötőszóval ( és ) nem kezdhető mondat . Minden olyan könyv ami MAGYAR nyelvtannal foglalkozik . Amiket látsz , azok rosszak . A nyelvészek IS tudják .

true 2014.01.09. 12:55:03

@Lencsés István: Akkor talán ideje lenne felcsapni egy nyelvtan könyvet, Pityuka! Talán ragad rád valami! Kis butuska vagy. Vedd észre, nem cseszegetés, amikor mindenki megpróbálja ezt elmagyarázni neked. Nem kell szégyenkezned. A fejlődés a fontos!

Lencsés István 2014.01.09. 15:29:08

@true: Nyelvtan könyv szerint írok , azért lett 5 - ö a nyelvtan érettségim . :) ;) :D Nem vagyok " .... Pityuka .... " , azaz tanulj meg olvasni . A rólam kialakított véleményed nem érdekel , mert hazugság . Aki magyaráz nekem az hazudik , ráadásul fosva , és ez SZÁNALMAS , igaz vicces is , ezért röhögök sírva . :) ;) :D :D :D + :D Ja és akik anoniman kömmentelnek nekem azok nem emberek , csak emberszerű lények , az meg hidegen hagy . Minden nap fejlődöm , veled ellentétben , vagyis nem .... , te is fejlődsz , csak vissza . :) ;) :D :D :D + :D

csak egy néző 2014.01.09. 16:07:55

@true:
Ne süllyedj már le egy csiga szintjére, hogy megpróbálsz vele beszélgetni.


süti beállítások módosítása