Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Elmúlt az október, veszélyben a kétharmad

2013.11.16. 00:05 - Fidelio

Az energiacella biztosítja, hogy „Orbán Viktor 2014-ben ismét kétharmaddal fog nyerni”. Ezzel csigázta az érdeklődést Széles Gábor, hazánk vezető privatizátora és médiacárja idén kora tavasszal. Majd októberi bemutatót ígért.

Renben haladnak a tesztek.Októberben tervezem a bejelentést illetve a bemutatását.Üdv. Sz.G.” 2013,09,23
A sajátos, közismert írásmód arra utal, hogy ezt személyesen írta ki a Facebook-oldalára.

Szeptember végefelé nem lett volna nehéz az októbert eltalálni a naptárban, de Szélesnek nem sikerült.

Szeles_FB_teljes.jpgSzéles a rezsicsökkentéssel is sokat nyerhetett, de az ingyen-energián dolgozik

Most, november közepén a várt csoda-energiacella helyett Széles azzal került be a hírekbe, hogy a zalacsányi kastélyszállója hirtelen négycsillagos lett. A volt igazgatóhelyettes szerint Széles telefonált, és utasította a vezetőséget, hogy "tegyenek ki még egy csillagot". (Széles oligarcha-szokás szerint perrel fenyeget, pedig a hivatalos nyilvántartásban nyoma sincs a 4 csillagnak.)

Nem ez az első kalandja Szélesnek a jogszerűséggel Zalacsányban. Azzal indított, hogy a szép műemlék épület mellé szabálytalanul felhúzott egy drótkerítést – ám az, mit ad Isten – fennmaradási engedélyt kapott. Biztos nem ártott a Békemenettel megerősített barátság a hatalommal.

Széles a kerti medence mellé egy büféépületet is felhúzott. Talán ez indokolja, hogy a szálloda egy csillaggal többet ér.

Szeles_Zalacsany_kerites.pngSzéles illegális drótkerítése a műemlék-épület előtt. Fennmaradási engedélyt kapott

Tevékeny hónap volt az október is, 23-án szépen szállították a békemenetelőket a Széles-buszok. Sőt úgy tűnik, már buszgyártást is előkészítettek.

Ez a buszgyártás nem akkora terv, mint az energiacella, amelynek segítségével  – magától Szélestől tudjuk – Magyarország végre "olyan növekedési pályára áll, amin már vagy ötszáz éve nincs!!!". A buszgyártás a BKV-val együtt fog történni, az ő műhelyeik felhasználásával, és jövőre már 3 azaz három darabot gyártanak. Ilyen „sorozat” nagysággal más országokban nem is álmodnak arról, hogy gazdaságos lehet a gyártás. De Szélesnek ez könnyen nyereséges lehet, mert (1) Széles egy zseni, avagy (2) a buszgyártás újraindításával a BKV költségén próbálkozik. Az energiacella mellett láthatóan lehajol a „fillérekért” is.

Szeles_buszok_szn.jpgBékemenetelő buszok október 23-án

Az energiacella viszont egyértelműen zsenik műve. Szélestól tudjuk: a feltalálói egyszer majd Nobel-díjat is kaphatnak (bár szerényen tudatja, hogy ő nincs köztük). Ő „a milliós sorozatgyártás feltételeit teremti meg”.

Itt kezd elállni a jámbor olvasó lélegzete. [Vigyázat! Szakmai részletek következnek egy kamu-gyanús találmányról.]

Széles már annyira előre jár a dologban, hogy azt is tudja, ez a szerkezet 150 kilós lesz. Ez kb. olyan, mintha az első kályha építője megmondta volna, hogy „a kályha” 150 kilós: egy kis vaskályha is, meg egy épületet fűtő kazán is.

Akit érdekel, az megtudhat sok műszaki adatot. Olyat, amit szeretni való őrült feltalálók szoktak mondani energiatermelő csoda-találmányokaikról. (Van itt Tesla, energia „kicsatolása” a levegőből, sőt megtudhatjuk Széles Gábor villamosmérnöktől, hogy „a teljesítmény továbbra is a korábban közölt 2,7 kWh”. No ez fájt. Ha valaki nem ismeri a teljesítmény mértékegységét [kW és nem kWh], az rendesebb helyen fizika érettségit sem kaphatna.)

Egy valódi szakértőtől megtudhattuk: már az energiacella szónál gyanakodhatnánk: Az energiacella olyan, mint a ’kavitációs kazán’, illetve a ’szuperszublimációs szisztéma’: jól hangzik, de valójában semmit sem jelent.

Valljuk be, ez az egész a lőtéri kutyát sem érdekelné, ha mindezt nem Széles Gábor nagyvállalkozó és Békemenet-szervező irkálná.

Széles Gábor persze megnyugtatja az olvasót: állami megrendelésről nem tárgyaltak senkivel, sem itthon, sem külföldön. De a mondat így folytatódik: „hisz benne, hogy a berendezés nemzetközi bejelentése után megindulhatnak a tárgyalások Brüsszellel, hogy a 2014 utáni időszakban a projektet kiemelt programként kezeljék.” 

S hogy egyértelmű legyen: ”Az is fontos kérdés lesz a bejelentés után, hogy a fejlesztésben részt vevő országok milyen támogatásban részesítik, illetve hogyan építik be az energiapolitikájukba.” Hát így jönne a pénz: ha beindul, ordas nagy közpénz-szivattyú tud lenni.

Normális országban egy árva eurócentet sem lehet kapni ilyen nyilvánvalóan kamu-szagú ügyre. De most ne kapkodjuk el a jövendölést. Széles Gábor nem az, aki rosszul szokott járni: sem a rendszerváltás előtt, sem a privatizáció során, sem utána. Ráadásul érdemdús ember, tényleg sokat tesz a kétharmadért újságjával, tévéjével, Békemenetével.

Ezzel együtt – ha szabad – akkor azt javasolnánk Orbán Viktornak, hogy Széles érdemeit ne az energiacellára adott milliárdokkal ismerje el. Vannak erre bejárt utak: állami vagy Közgép-hirdetés a Magyar Hírlapban, olajozott építési engedélyek.

Esetleg ki lehetne utalni a zalacsányi kastélyszállóra hivatalosan azt a negyedik csillagot.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr935636280

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Keskeny Sándor esete az örökmozgóval 2013.11.16. 19:11:27

Kinek van erre energiája? És elmúla az október, és eljöve a november, de nem jöve el a perpetuum mobile. Pedig mennyi munkát fektetett bele Sanyi, a mi Sanyink, mennyi marhaságot hordott össze orcájának- mer' az van neki- verejtékével. Még azt is elár...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megdobbent 2013.11.16. 02:53:57

Van egyetlen egy dontesi pozicioban levo, eletkepes es egyben ertelmes embere is az orban rezsimnek? 3 eve figyelem, de egyet sem latok/hallok. Ezek most tenyleg ilyenek vagy csak viccelnek es titokban akkora zsenik, hogy csak nezunk?

toportyánzsóti 2013.11.16. 07:25:43

Széleselvtársból 30 000 sem fér el ott ahol a narancslegendárium szerint 1 milka birca volt.Az elektronok viszont tudják a fizikát,velük ellentétben,akik csak a náci propagandát művelik felsőfokon!

szist 2013.11.16. 09:16:13

@toportyánzsóti: te f...sz ebből hol következik, hogyv eszélyben a 2/3-ad? nemlátod, hogy álltok ballibeském? szar van a palacsintában!!!

goldenhind 2013.11.16. 15:52:33

@szist:
ne ballibsizz itt, a jobboldaliaknak sem tetszik a kormány mostani tevékenysége hidd el... a statisztikára pedig ne alapozz... egy adatsorból olyan eredményt adok neked, amilyent akarsz...

gipsz.jakab 2013.11.16. 16:12:51

remélem megvalósul a széles nagy álma... orbánnal...
a cella... ha nem is energia, de legalább börtöncella...

gipsz.jakab 2013.11.16. 16:14:53

amugy elképesztő hogy 25évvel a szovjetek kivonulása után
még mindig itt vannak ezek a zsírfejű, egybenyakú tokás tszelnök kinézetű kiSStitkárok!

martineden 2013.11.16. 16:25:12

@szist: Mielott faszozol plvasd el mit nyilatkozott szeles elvtarsad ano.A bloger arra utalt

tobias2 2013.11.16. 16:44:54

A Széles-sávú nagyfrekvenciás egyenáramú Tesla generátor egy főre eső kilowattóra áramerőssége még -22 Kelvin fokon is meghaladja Paksét. Ennyit az ócsárolóknak! Éljen Széles Gábor, az áramherceg (Amper-Hz).

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.16. 16:51:01

Székesfehérvári származásúként őszintén mondhatom, hogy Széles Gábor szarjon sünt. A világ legálszentebb dolga ez a nagy magyan békemenetelősdi. De hát abban a társaságban az álszentség erény.

Viszont az aggasztó, hogy úgy tűnik egyre többet beszélget szíriuszi Pataki Attilával. Lehet, hogy az energiacella tervrajza a szíriuszról való?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.11.16. 17:04:21

Mibe fogadjunk, hogy a zalacsányi hotel megkapja két héten belül a csillagot?

A szövetség főnöke meg vagy ki lesz rúgva, vagy kap valami zsiros mellékállást.

dr Smittpálelnökúr 2013.11.16. 17:28:23

@Kőmíves Kelemen: és ráadásul visszamenőleges hatállyal, hogy fizessen az a szemét origo.

Fullánkos Algol 2013.11.16. 17:38:53

Én szurkolok Egelynek, de remélem hogy ennél jobban megválogatja, kinek adja el a tudását.
Mert a Széles mögött májusegy narancskomcsi pártállami hagyományokhoz hű birkamenetes örökösei állnak.
Mint pl. Rákosi elvtárs akkor (előző életében) m.cdn.blog.hu/sz/szegyenfuzet/image/10.%20R%C3%A1kosi%20M%C3%A1ty%C3%A1s.jpg és most upload.wikimedia.org/wikipedia/hu/thumb/e/e3/Rog%C3%A1n_Antal.jpg/250px-Rog%C3%A1n_Antal.jpg

Fullánkos Algol 2013.11.16. 17:42:55

@Fullánkos Algol: És persze egy jó narancskomcsi megtanulja méltó módon nyalni az egykori földesurak seggét is, mint pl. a Tisza Istvánét egykor www.origo.hu/i/1310/20131031-oszirozsas-forradalom-1918-magyarorszag-a.jpg és most hetivalasz.hu/data/cikk/2/96/54/cikk_29654/kover_rovid_hajjal.jpg

Fullánkos Algol 2013.11.16. 17:45:42

@Fullánkos Algol: És persze ápolja az egykori Lenin-fiúkkal való kapcsolatot, mint pl. a Zagyva Gyulával itt a bal felsőben kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsidokomm1.jpg , végülis a terror a narancskomcsiknál a kedvenc nyelv

J.László 2013.11.16. 18:18:43

Egyre inkább úgy néz ki, hogy ismét meglesz a kétharmad. Bár ezt nem szeretné senki, a Fidesz támogatóit is beleszámítva.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.11.16. 18:30:09

@J.László: Sohasem fogod megúnni, hogy faszkalap módjára mindenhol ugyanazt ismételgeted? Mindezt függetlenül attól, hogy miről szól a post. Okos vagy?

zengjen a dalunk fajtárs 2013.11.16. 18:34:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Kétharmad nem lesz, a Fidesz sem akarja. "

Akarja-nem akarja, a ballibbant ellenzék megcsinálja neki

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.11.16. 18:35:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: miert nem akarja? En ugy gondolom az anyjukat is eladnak erte. Miert gondolod hogy nem kell nekik? Tenyleg erdekel.

Szeles Gabor ( a fizika tudomanyok ustokose, egy magyar Tesla, egy csikoslegenybe oltott Einstein ) jol fog jarni az energia cellaval. Lehet mi nem, de o biztossan.

Hany csillagos a hotelja? Hat felolem lehet 14 is. Ha van hely tegyen ki meg vagy otvenet, az sem erdekel.

J.László 2013.11.16. 18:36:57

@zengjen a dalunk fajtárs:
A rátok jellemző arrogancia valójában a gyengeség és a bizonytalanság leplezését szolgálja.

M_R 2013.11.16. 19:29:23

Már csak azt várom, mikor jelenik meg a történetben egy titokzatos ománi befektető, aki 50 szélestörzsű energiacellát fog finanszírozni, amivel Paksot kiszorítják Mátészalkára..

Olyan "Sólyom Airways" jellegű ez a történet...

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.11.16. 20:33:01

Na, és ti mit tudtok felmutatni lipsibolsik?

Ti csak rombolni tudtok, de ebben a Szélesben legalább megvan a jó szándék.

martineden 2013.11.16. 20:39:22

@Kara kán: Az am.Joszandekbol taccsra tette az Ikarust is.

Sírköves Slomó 2013.11.16. 20:40:11

A 2/3 nincs olyan veszélyben mint a szoci 1/3.

goldenhind 2013.11.17. 00:32:00

@J.László:
nem vagyunk arogánsak, ti hisztiztek, nézd csak meg a szóvivőiteket, Gyurcsány, Bajnai, visszahozza eltörli... stb.
a fidesznek meglett volna a következő kétharmad is, ha fele ennyire lettek volna csak telhetetlenek....
de gyorsan akartak sokat és elkúrták...
pedig erre van egy ősmagyar nemzeti mondás is...
sokat akar a szarka...

nandras01 2013.11.17. 00:48:39

@gipsz.jakab:
szélessel nem az a probléma, hogy hogyan néz ki.
igaz, nem egy matyóhímzés, de ettől még akár becsületes üzletember is lehetne.
mondom, lehetne.

nandras01 2013.11.17. 00:53:07

@Fullánkos Algol: egely egy pitiáner kis ügyeskedő széleshez képest - bár, ha igaz, akkor éppen most nyúlja le őt, és ezért akár a kis szélhámosságait is meg lehet bocsátani neki :)

J.László 2013.11.17. 01:01:04

@goldenhind:
Elnézésedet kérem, mert nem Neked akartam írni a hozzászólásomat, csak félrement a patkányom. A címzett "Magyarország jobban teljesít" lett volna.

Fullánkos Algol 2013.11.17. 03:24:57

@nandras01: Csak ismételni tudnám magamat. Egely pótolhatatlan tudás, bár vannak hozzá hasonlók. A megbocsátás nálam nem a tiszta dolgok bemocskolásáért jár.


süti beállítások módosítása