Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Akasztás és szobordöntés

2013.10.02. 07:55 - Fidelio

Kemény kritikákat kapott a Szolidaritás, amiért ledöntötte Orbán hungarocell-szobrát – a "köz"médiában és számos független lapnál is.
Ha lehetne választani, akkor mi is nagyon szeretnénk nyugodtan, érveket meghallgatva készülni 2014-re.

Csakhogy nincs ilyen választási lehetőségünk. A képen például az oroszlányi Jobbik fogadja kötéllel Bajnait. Az álarcos 'magyar' a videón azt ordítozza – személy szerint Bajnainak – hogy "készítettünk nyakravalót ... jó szorosat". Értjük, ugye? A helyi jobbikos kommunkációs felelőse aztán a videón még négyszer üvölti, hogy "lógni fogsz". Aztán pedig a " A parlamenti párt aktivistája nem szimbolikusan fejti ki véleményét a politikai ellenfélről, hanem konkrétan, kezében a kötéllel, hurokkal.  

Bajnainak_kotel_Jobbik_Oroszlany.pngKedves családi kép, akasztós jobbikos aktivistával – ez nem csapja ki a biztosítékot

Mindazoktól – fizetett közmédiás szereplőktől és önkéntes társaiktól – akik a héten szót emeltek a nyugodt, kulturált közéletért; jó volna az ilyen ügyekben is komoly kritikát hallani. Akárcsak feleakkora felhördülést, mint amit a Szolidaritás szimbolikus akciója után tapasztalatunk tőlük.

S ne csak általában beszéljünk az indulatmentes, érvelős közéletről, idézzük fel, hogy a szobordöntés előtt volt számos beszéd a tüntetésen, érdekes gondolatokkal. Bajnai beszélt például arról is, ami a legtöbb vitát váltotta ki az elmúlt években: miként segítsük a rászorultakat (köztük a cigányokat).

Az elmúlt napokban nem láttunk érdemi reagálást erre, pedig kemény kérdés az, amiről Bajnai beszélt, és megfontolt megoldást ajánl (egyébként a frissen közzétett szociális programjuk részeként), íme:

„A többség kötelessége segíteni azokat, akik önhibájukon kívül nem tudnak gondoskodni magukról a segítségre szorulóknak pedig törekedni arra, hogy kilábaljanak nehéz helyzetükből.”

Erről kinek mi a véleménye? Mert ha itt sikerülne előrelépni, akkor valóban kevesebb indulat lenne a közéletben.

S ha tényleg tovább akarunk lépni az akasztósdin, és beleolvasunk a programba, akkor mindjárt az elején egy konkrét elgondolás: „Ha a szülő utalványban kéri a gyes egy részét, akkor másfélszeres támogatásban részesül majd. Az utalványok bölcsődében, családi napköziben stb. lesznek felhasználhatók a térítési díj megfizetésére.”

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr685546902

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.02. 12:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.02. 08:26:51

Tehát a jobbikos aktivista az egyetemes mérce?

Cogito.t 2013.10.02. 09:57:12

"miként segítsük a rászorultakat (köztük a cigányokat)."

Hát például kérjük meg ezeket, hogy segítsenek/tegyenek is valamit!!

cink.hu/ember-tancolt-ferrarival-a-ciganyeskuvon-1433295483

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.10.02. 13:11:41

Ez más, ezt én csinálom másnak.... De amikor mások csinálják nekem, akkor aztán naggggyon dühös vagyok, és elmondom mindennek az illetőt!!!!!

toportyánzsóti 2013.10.02. 13:45:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Olvasgasd a polgárda blogot,hallgasd a komcsizó narancskomcsifattyakat aztán bedugulhatsz.Ha nem akkor ráduszítom szőkeferit...

toportyánzsóti 2013.10.02. 13:49:11

Anno Horthyt is a különítményesek tették meg kormányzónak,sokat nem érdemes várni a szellemi örököseiktől?!Baller sajtó meg bekaphatja ha arra nem képes emlékezni,hogy koporsók és kandeláberekre felerősített hurkok várják!

Mitzimackó 2013.10.02. 13:52:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: nem az a mérce, te balf@sz, az az ellenfél!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.02. 14:04:28

@Mitzimackó:

Nem, ez nem lehet mérce, mert ez sehová sem vezet. Bajnai a Jobbik híveit akarja talán megnyerni?

nandras01 2013.10.02. 19:37:59

nem tűnik fel, hogy amikor a szobordöntő happeninget azzal mentegeti valaki, hogy "de ők még ocsmányabbak", akkor ez semmiben sem különbözik az "emútnyócév"- ezéstől?

ha az egyik oldal ocsmány, akkor az semmilyen szinten nem elfogadható válasz, hogy a másik oldal legyen még ocsmányabb.
semmit sem szeretnék jobban, mint azt, hogy orbán és az egész kompániája örökre eltűnjön a közéletből, de ha ennek az az ára, hogy lemenjek kutyába, akkor erősen gondolkodóba esek, hogy adhatom- e a szavazatomat azoknak, akik nem sokban különböznek tőlük.
azt hiszem, egyetlen alternatívaként marad gyurcsány- még ha minimális az esélye annak, hogy komolyan beleszóljon a küzdelembe.

Minyimányi Monyó (törölt) 2013.10.03. 09:37:38

Szerintem lesz ez még durvább is hamarosan.

cutcopy 2013.10.05. 17:26:41

" az oroszlányi Jobbik fogadja kötéllel Bajnait"

Logikus, hogy ezért bosszúból Bajnai meg Orbán szobrot apríttat népével..

Berzengő 2014.01.28. 05:22:57

@ Ezeket se hagyd ki!

__________
Bayer Zsolt és a személyes névmások:
az ŐK GÖRÉNYEK MI POLGÁROK

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/1497_bayer_zsolt_es_szemelyes_nevmasok_az_ok_gorenyek_meg

A szombathelyi Premontrei Gimnázium (!!!) patinás nagytermében :

""Akkor lesz itt jó világ, ha Budapesttől Kanizsáig minden fán egy kommunista lóg."

(Mámoros tapsvihar.)

____________________

Berzengő 2014.01.28. 05:26:08

@ Ez sincs a listaban

Ég a Gyurcsány, ég! El ne aludjék!” – Békés tüntetés Szombathelyen, forradalmi hangulat, Gyurcsány-égetéssel és zsidózással

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/23878

A hajnali órákban sokakat felébresztett a hangos demonstráció, sok bátortalan kikukucskálót láttunk. Az egyik szocialista képviselőjelölt ablaka alatt „MEGDÖGLETEK kommunisták!” hangorkánnal kívántak szép álmokat a tüntetők.

A 300-as tömeg minden útba eső italmérésnél apadt valamennyit, mivel a magyarázat szerint ott lehetett követni a Hír Tv közvetítését. Valahonnan előkerült egy életnagyságú Gyurcsány-bábu is, amit hamarosan lángba borított a „forradalom eszméje”.

A kedves gyerekdal morbid átiratára - miszerint „Ég a Gyurcsány, ég! El ne aludjék!” – néhány zsidóviccet is elsütöttek gyorsan a jelenlévők, többek között felemlegetve a hírhedt haláltábort is, ahol hasonló módon végezték a „nép ellenségei” (sic!).


süti beállítások módosítása