Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Benyalta a Magyar Nemzet a HaHa kamu beismerését

2013.01.30. 07:24 - eroica

Sokan röhögtünk szegény Hoffmann Rózsán, aki helyreigazítást kért a Hírcsárda egy álhíre miatt. Bár kevésbé volt vicces, sajnos nem lett nagyobb hír, hogy három hete a Magyar Hírlapban Bogár László fideszes ex-államtitkár hosszasan idézett egy nem létező Rotschildtól származó "leleplező levelet".

Úgy tűnik azonban, hogy az Orbán Viktor által előfizetésre ajánlott Magyar Nemzetben akkor is elhisznek egy "álhírt", ha elé van írva, hogy "ironikus válasz". De haladjunk sorjában.

A Fidesz és médiája a tüntető hallgatókat mindenképpen valamilyen "háttérhatalomhoz" próbálta kötni, hiszen igen kellemetlen számukra, ha valaki olyasmit követel, amiért korábban a Fidesz népszavazást rendezett. Ezért aztán a következő szervezetek álltak már szerintük a tüntetéseket szervező Hallgatói Hálózat mögött. Az "ellenzék" (az Emberi Erőforrás Minisztérium szerint), LMP (a KDNP szerint), az SZDSZ!!! (a Magyar Hírlap szerint). Hétfőn pedig a Magyar Nemzet a Hallgatói Hálózat levelezésének feltörésével leleplezte, hogy amerikai civilek is segítették a diákokat. A Hallgatói Hálózat erre adott egy teljesen komoly választ, amely elmondta: "az X Kommunikációs Központ civilek kommunikációját segítő non-profit szervezetként civilek kommunikációját segíti, a közösségszervezők pedig közösségszervező workshopokat tartanak, amin a Hallgatói Hálózat aktivistái is részt vesznek." És elmondták, hogy miért téved a Magyar Nemzet, amikor azt mondja, hogy teljesült a hallgatók hat pontja. (Egyébként érdekes, hogy ennyire nehezményezi a MNemzet az amerikai segítséget, hiszen a rendszerváltáskor a Fidesz is komoly amerikai segítséget kapott. Orbán oxfordi tanulmányait pedig Soros György alapítványa finanszírozta. Ráadásul most is amerikai tanácsadók segítik a Fidesz politikáját.)

Külön érdekese, hogy a Magyar Nemzet vezércikkében, hogyan reagált arra, hogy a Hallgatói Hálózat maszatolás nélkül elmondta, hogy amerikai civil támogatást kap. "Ezt kissé butuskán azonnal be is ismerték, nyilván büszkék rá." Tehát az igazat mondani "kissé butuska" dolog? Kicsit hazudniuk, trükközniük kellett volna, hogy ügyesnek tartsa őket a Magyar Nemzet?

A korábbi napok "leleplezései" után a Hallgatói Hálózat azonban írt egy blogbejegyzést, amelyben hasonló alapossággal feltárták, hogy valójában a Fidesz áll mögöttük. Ennek a blogbejegyzésnek a lényegét hozta le az index, amelyet a Magyar Nemzet vezércikkírója komolyan vett. Gyönyörűek Körmendy Zsuzsa sorai, ahogy próbálja cáfolni és humorizálni a szerinte index-es "oknyomozását".

Körmendy Zsuzsa: Höhaha

...
Az egyik internetes újság tegnap azzal lepett meg bennünket, hogy mindenáron be akarta bizonyítani: a HaHának csak látszólag tartanak fejtágítót amerikai stratégák, az valójában a Fidesz-kormány által támogatott szervezet, amely csupa érző szívű ifjú, jobboldali intellektuelből áll.
Az ördögbe is, mit művel ez a Fidesz! A felszínen úgy tesz, mint aki a bankok közteherviselésére, a lakosságra háruló terhek csökkentésére összepontosít, s közben dehogy! Lám, most kiderült, hogy mindez csak a csalóka felszín. A Fidesz egy évvel a választások előtt titkon hátba támadja saját magát. Haha! Vagy „hahh!”? Most akkor balra nézünk, és jobbra fordulunk, vagy jobbra nézünk, és balra fordulunk?

Megtudjuk például, hogy „a korábban templomban ministrált, felvidéki kötődésű Kremmer Sarolta élete egyik meghatározó élményeként írja le, amikor a Mária Valéria híd megnyitásán Orbán Viktor miniszterelnök megsimogatta a fejét”. A kis huncut Saci, lehetett vagy tízéves a hídavatón, és hogy megjegyezte magának a karizmatikus miniszterelnököt! Koraérett kisleány. Az Index pedig föltárta a bűnök bűnét: a Saci ministrált! Kell több? Nem mond ez eleget? A továbbiakban az internetes lap fényt derít még arra is, ki mikor és hol táncolt a kormányfő lányával, továbbá kinek az apja volt egy laktanyában katona a köztársasági elnökkel. Az igazi persze az lenne, ha az is kiderülne, egy folyosót kellett-e fölmosniuk békaügetésben, vagy párhuzamosan ügettek el egymás mellett, mit sem sejtve majdani összefonódásaikról. ...

A Magyar Nemzet vezércikkírójának kicsit gyanús lehetett volna, hogy az index "oknyomozó cikkének" címe az volt, hogy "Orbán Viktor megsimogatta egy hahás lány fejét". De nem.
Körmendy Zsuzsának még az se tűnt fel, hogy az "oknyomozó" cikk eleve így kezdődik: "Egy ironikus és egy komoly választ is adott a Hallgatói Hálózat azokra a szervezet függetlenségét kétségbe vonó támadásokra, amelyek a Magyar Nemzetben jelentek meg. A Hallgatói Hálózat blogján megjelent írásban a szervezet tagjai maguk fedik fel múltjukat, majd megállapítják, hogy valójában "ezer szálon kötődnek a Fideszhez és más, úgynevezett konzervatív és jobboldali politikai szervezetek holdudvarához"."
Az index cikk ezután először a blogon megjelent, linkkel hivatkozott ironikus választ ismerteti, majd a Magyar Nemzet vádjait, végül a komoly választ aminél jelzik is, hogy az a hallgatói hálózat facebook-oldalán megjelent "hivatalos közlemény".

Persze a Magyar Nemzetes Körmendy Zsuzsának azért megcsillogtatja, hogy van tehetsége. Az amerikai tanácsadóktól egy pillanat alatt eljut Gyurcsány Ferencig...
"Gondolom, nem saját ösztöndíjukból dobták össze a külföldi stratégák munkadíját, s nem is abból, hogy közösen nem fizettek be a menzára. (Ha ugyan ott esznek, és nem egy Szemlőhegy úti (helyesen: utcai, FF) elegáns helyen, a Gyurcsány– Dobrev-menzán.)"

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr345052371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zolij 2013.01.30. 09:43:58

tök mindegy mit ír a Magyar Nemzet, az olvasótáboruk nagy része azt is beszopná, hogy ha leírnák, a Föld lapos.

toportyánzsóti 2013.01.30. 11:56:04

Jól nyomják a jobberek a fullretardáltat,sokan el is hiszik ma már,hogy tényleg ennyire odavannak...

Fatal Error! System Halted! 2013.01.31. 14:45:01

Elképesztően ostobák a jobber újságírók.

Persze vért fosnak, hogy mindenkit kapcsolatba hozzanak az amcsikkal, zsidókkal, Gyurcsánnal, SZDSZ-el, aki bírálni meri az istenüket.


süti beállítások módosítása