Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Kemény válasz a minisztérium videójára

2012.11.21. 02:26 - eroica

Címkék: kultúra pénz finanszírozás fesz függetlenek államtitkárság

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma novemberig sem kötötte meg a támogatási szerződéseket az idei évre járó működési hozzájárulásokra a VI-os kategóriában nyilvántartásba vett, független előadó-művészeti szervezetekkel. Így szinte egész évben úgy kellett működniük, hogy a megítélt pénzeket nem kapják meg. Pedig a szerződés megkötése törvényi kötelezettség lenne. A független előadó-művészeti szervezetek (FESZ) egy videóban foglalta össze a panaszait, miután május óta a miniszternek és az államtitkárnak írt 7 levelükből csak egyre kaptak időben választ, s abban sem volt érdemi információ.

A nyilvános panaszra a minisztérium meglepő gyorsasággal - négy nap alatt - válaszolt.Igaz a főként súgógépről felolvasott válaszok nem tűntek túl meggyőzőnek. A videót nem is engedték kommentelni. (Az értékelést óvatlanul meghagyták: 95 százalék negatívra értékelte a videót). Pedig a kormány-kultúrosoknak egy ügyes csúsztató érvük is volt: "jó lenne, ha a társulatok nem csak az államra, hanem a nézőik jegyvásárlásaira is jobban támaszkodnának". Ezzel azt sugallták, hogy a függetlenek csak az államra támaszkodnak. Holott a függetlenek már most is 60-70 százalékban saját bevételekből tartják el magukat. Ráadásul az állami támogatásért cserébe olyan vidéki vagy iskolai fellépéseket vállalnak, amiért nem remélhetnek komoly jegybevételt (tehát egyértelműen támogatandó esélyegyenlőségi kultúraterjesztést folytatnak).

A kormányvideóra most kedden érkezett válasz. Egy jól összerakott infografikus videóban, amely bemutatja: mire megy a pénz. Az opera rendkívüli 1,4 milliárdos támogatása (az operavezető Ókovács arra panaszkodott, hogy régi az AUDI-ja), Markó Iván 155 milliós soron kívüli támogatása vagy Kerényi Imre 300 milliós "nemzeti könyvtár"-projektje, a milliárdos focipénzekről nem beszélve. Ezekről a pénzekről nem a minisztérium és az államtitkárság döntött, de ezekért a pénzekért küzdeniük kellene. Szerintem sem szabadna, hogy Orbán hóbortjainak és kegyeltjeinek dőljön a pénz, amíg a törvényileg előírt, megérdemelt pénzeket sem adják meg.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr694917589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsaruvér 2012.11.21. 07:46:29

Valamiért nem lehet megosztani a Facebook-on. Biztos hogy nem fogják megkapni a pénzt mert kell a haveroknak!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.22. 13:10:07

szóval ilyen gerilla videóháború lesz ez már biztos?!

1 vid itt egy ott?

silverwol 2012.11.22. 14:54:56

Tetszik a post. Nem a tartalma, az, hogy itt tartunk ma, hanem az, hogy felhívta a figyelmemet erre az egészre.


süti beállítások módosítása