Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Véletlenül Pintér?

2010.06.17. 06:17 - eroica

Címkék: rendőrség olajügy pintér sándor

A MOL százhalombattai kőolajfinomítójánál a MOL-tól komoly olajmennyiséget loptak bűnszervezetek. A Pest Megyei Bíróság kedden kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint nyolc-tíz éve több, egymástól független bűnözői csapat is szépen keresett a Moltól lopott üzemanyagon. (A monstre büntetőperben, amely a Koszi-klán olajlopásairól, emberöléseiről szólt, összesen 245 év letöltendő szabadságvesztést szabtak ki első fokon.)

Az olajlopás a kézben kicsempészett mennyiségtől a tartálykocsi méretig terjedt, s a különböző elkövetési módok elnevezésére külön tolvajnyelve is kialakult, pl.: Pufferkapus, főkapus „olajpálya”, vonatozás, uszályozás, vezetékezés.

Az ítélet szerint a tolvajok sikerének egyik titka az volt, hogy szó szerint felbecsülhetetlen értékű kapcsolatokat építettek ki a finomítón belül, különösen Civil Biztonsági Szolgálat akkori őreivel. A tolvajok a kerítésen túljutva pedig volt rendőrökre is támaszkodhattak.

A Civil Biztonsági Szolgálat idén tavaszig Pintér Sándor tulajdonában állt. Ugye milyen véletlenek vannak?

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr592079234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eml 2010.06.17. 12:20:36

A MOL területén nagyon sok őr van. Nem hiszem hogy mind meg lett volna kenve.

A volt tulajdonos nem tehet az alkalmazottak rosszaságáról.

Rod 2010.06.17. 13:58:46

A tulajdonos személyének milyensége visszaköszön a cégben (fegyelem, felépítés, morál, munkamódszerek, stb.)

Amikor tartályvonatokkal csórták ki az üzemanyagot, elég erősen tulajdonos volt még, itt nincs helye "volt tulajdonosról" beszélni.

mig8 (törölt) 2010.06.18. 19:42:34

Ahhoz, hogy olajat tudj kivinni Százhalombattáról, csak arra van szükséged, hogy le legyen papírozva a dolog: legyen fuvarlevél, menetengedély, megrendelő, stb. A biztonsági szolgálat ezek meglétét és szabályszerű kitöltöttségét tudja ellenőrizni, ezek alapján dönti el, hogy jogosultan tartózkodsz-e ott és viszed az anyagot. Ellenben, ha sokszor látsz egy arcot, akkor az ismerős lesz és vele szemben kevéssé lesz gyanakvó a biztonsági.

Azt gondolom, hogy jelen esetben a "felbecsülhetetlen értékű kapcsolatok" azt jelentik, hogy mikor lazább az ellenőrzés, hogy mikor nincs nagykutya az üzem területén, vagy épp mikor lesz ott. Kétséges, hogy egyáltalán tudtak-e arról a biztonságiak, hogy miért is kérdezik ezt tőlük.

Hangulatkeltés helyett, eroica, jó lenne, ha tisztáznád, hogy pontosan mit is követtek el a biztonságiak. Hogy lehet az, hogy miközben a Koszi klán tagjai vádlottak, a biztonságiak nem azok?


süti beállítások módosítása