Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orwell biztos

2010.01.14. 15:42 - Fidelio

Címkék: eu európai bizottság biztos andor lászló

Andor László bizottsági meghallgatása után Őry Csaba fideszes EP-képviselő gyöngének találta a jelölt szereplését. A dolog súlyát megpróbálta fokozni azzal, hogy foglalkoztatási és szociális ügyeket igen fontosnak nevezte.

A Népszabadság tudósítója megérdeklődte, hogy akkor miért nevezte Magyarországot vesztesnek a Fidesz a tárcák elosztása után. Mire megérkezett a meggyőző válasz:

"Ez egy gyenge poszt, aminek sokkal fontosabbnak kellene lennie".

Lehet, hogy Őry Csaba csak elszólta magát, és őszintén fontosnak nevezte a posztot.
Ezzel együtt a biztosjelöltség kapcsán az embernek 'van-rajta-sapka nincs-rajta-sapka' érzése támad. Két kis történet a múlt ködéből:

Andor jelölése után (a fenti képen épp  választási munkához látó) Szájer közölte: "Politikailag erős tagot kell küldenie minden európai uniós tagországnak", azaz szakértő helyett inkább gyakorlott politikusra lenne szükség.
Ezzel szemben 2004-ben a politikus Kovács Lászlóval szemben a Fidesz a politikailag súlytalan (bár szakmailag jó) Barsiné Pataky Etelkát ajánlotta biztosnak.

Ugyanekkor fentnevezett Szájer József a néppárti frakcióvezetővel együtt kinyilvánította: "olyan jelöltet a frakció nem tud elfogadni, ... aki nem demokratikus kormány vagy politikai mozgalom tagja volt".
http://i.ytimg.com/vi/wAHv3UnXvmM/0.jpgNem sokkal előtte az említett Néppárt erősen lobbizott, hogy újfent bizottsági elnök legyen Barroso, a volt maoista aktivista. Toleráns, már-már szabadelvű emberként jómagam hajlandó vagyok ezt a maoista-ságot ifjúkori útkeresésnek betudni és Barroso szakmai teljesítményét nézni. De a következetes konzervatív Szájer képviselő úr ezt más embernél alighanem szigorúbban ítélné meg. (A képen az ifjú Barroso a burzsoá oktatási rendszer válságáról elmélkedik).

A Fidesz igazsága ezekben az ügyekben oly' elvont, hogy csak irodalmilag tudom értelmezni:
"Van egy szó az újbeszélben - szólalt meg Syme -, nem tudom, ismered-e: kacsabeszél, azaz: kacsa módra hápog. Egyike azoknak az érdekes szavaknak, amelyeknek két ellentétes értelmük van. Ha ellenfélre mondjuk, gyalázás; ha valaki olyanra, akivel egy nézeten vagyunk, dicséret." Orwell, 1984

Korábban: Az Európai Néppárt komcsizó kádáristája.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr591672177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Voloka 2010.01.21. 14:28:55

Nem is értem én ezt a Fideszt...Hiszen Andor elvtárs, jó elvtárs!
Meg lehet nézni, milyen jó elméleti felkészültséggel rendelkezik. Hiszen milyen remek cikkeket írt a Párt elmélet lapjába! Komolyan mondom csettintettem,a mikor elolvastam! Ilyen jó kommunista elvtársat már régen láttam. Hiszen abból is látszik micsoda egy européer ő, hogy ma is a kommunizmust tartja elérendő célnak! Nagyon helyes! Tegyen is meg ezért minden
az Eu.-ban! Egy ilyen (szélső)balos embernek helye van a szociáldemokráciában! Mi, hogy keverem egy ilyen szélsőbalos embernek nincs helye a szociáldemokrata pártok körül?
Hát én küldtem? Én javasoltam? Én ajánlottam?

Frank'Leó 2010.01.22. 20:39:07

Kedves jó Voloka!

Bámulatra méltó az elszántságod, hogy képes voltál elolvasni Andor László egyik elméleti cikkét. (Az indulatos mondatodból nem értettem ugyan, hogy az Eszmélet vagy az Egyenlítő c. folyóiratban olvastad, de én hiszek Neked.)

Tudod, az eszmék, elméletek nem egyszerűek. Szent Ágoston szerint a keresztény ember célja Isten országáért élni, mégha tudja is, hogy ezt csak az üdvösség után érheti el.
Teillard de Chardain, jezsuita filozófus szerint is van társadalmi fejlődés, melynek célja egy "omega-pont", amit sosem lehet elérni.

Bocs, ha bonyolult volta, tudom, hogy Te csak komcsizni akartál egy kicsit.
(És mi a véleményed a posztban leírtakról?)

pír 2010.01.22. 21:08:41

@Frank'Leó:
"az eszmék, elméletek nem egyszerűek"
"Ha ellenfélre mondjuk, gyalázás; ha valaki olyanra, akivel egy nézeten vagyunk, dicséret."

Frank'Leó 2010.01.22. 21:44:34

@pír:
Igazad van, Orwell világában egyszerű az elmélet. Ott az igaz, amit épp mond a hatalom. A régi újságokat pedig eltüntetik.
Szerencsére mi olvashatjuk Ágostont is, 1600 év után is.

pír 2010.01.22. 22:33:06

@Frank'Leó:
"Ott az igaz, amit épp mond a hatalom. " csak ott?
"A régi újságokat pedig eltüntetik. " ugye nem véletlen a jelenidő? Egyébként még régi sem kell, hogy legyen az az újság.

1600 év nagy idő és sajnos az ilyféle antikságok nem hemzsegnek a könyvtáramban; az ember és idea örök, de a divat és cenzúra változik.

Frank'Leó 2010.01.22. 22:45:00

@pír: Itt az is fontos, amit a közvéleményt tart.
A gondolat és a közlés szabadsága elsőrangúan fontos. Például itt a neten.
(Jómagam nemrég kaptam rá a klasszikusokra. Ágoston mellett Szókratész, Plátón).

pír 2010.01.22. 23:04:24

ha már klasszikus, akkor az igazság az örök, a közvélemény pedig eszköz, nem kizárólag az igaz oldalán.

Cenzúrára viszont szükség van - szerintem -, mert a közlés szabadsága nem mindig egészséges és hasznos.

Frank'Leó 2010.01.23. 20:39:15

@Az MSzP szavazói maffia kezébe juttatták Magyaro-t:

Kedves frappáns nevű Troll!

Ha odafigyeltél általános isiben, akkor tudhatod, hogy a Reichstagot és a pártházakat még Hitler sem gyújtatta föl.

Ugye, nem haragszol meg?, ha ezért azt mondom, hogy egy kicsit rosszabb vagy a senkiházi nyilasoknál.


süti beállítások módosítása