Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Oszkár bedőlt a Fidesznek

2009.12.09. 00:14 - eroica

Molnár Oszkáron kezd túllépni a sajtó, azonban mintha nem vált volna elég egyértelművé. Oszkár nem egyedi jelenség és nem véletlen. Oszkár azért mond vállalhatatlan dolgokat, mert a Fidesz széljobbra kikacsintó kettősbeszéde alapján azt gondolja ezt lehet. Ugyan erről már közöltük egy volt fideszes írását és Tóta W. is írt gúnyos stílusban, de érdemesnek látjuk közölni néhány konkrétumokat, amik alapján egy jobb sorsa érdemes mezei képviselő, mint Oszkár, megzavarodhat. Pl.:

"Bayer Zsolt egymás után publikálja a cigányellenes és antiszemita cikkeket a Magyar Hírlapban, a Fidesz születésnapi rendezvényén Orbán Viktor feltűnően Bayer Zsolttal fényképezteti magát."

De nézzük Bauer Tamás összegzését sorjában: Molnár Oszkár "teljesen jóhiszeműen gondolja azt: semmi oka nem is lehet a Fidesznek arra, hogy akár a parlamenti frakcióból, akár a pártból eltávolítsák. Úgy vélheti, hogy az a gondolkodásmód, amit ő nagyon szókimondóan előadott a helyi televízióban, otthonos a Fideszben. Ő így gondolja. Megalapozottan.

Amikor a Fidesz 1994-ben úgy döntött, hogy ő lesz a magyar jobboldal vezető pártja, akkor egy olyan gondolkodásmódot talált itt, amelyik nem ment át azon a modernizáción, amelyen a második világháború traumája nyomán a német, az osztrák, az olasz, a francia jobboldal keresztülment. A nyugat-európai jobboldal a második világháborút követő években szakított az odavezető hagyományos, kirekesztő, durván nacionalista világképpel és politikai gondolkodással. Ennek a változásnak a nyomán egy nyitott, ha úgy tetszik, internacionalista, az Európai Uniót létrehozó modern jobboldalisággá változott, amelytől ugyanúgy idegen az agresszív nacionalizmus, az antiszemitizmus, a kisebbségellenesség, a bevándorlóellenesség, nálunk cigányellenesség, mint a liberálisoktól és a baloldaliaktól.

Ez a változás a magyar jobboldalon nem ment végbe. Viszont néhány emblematikus alakja ’90 után rögtön meghirdette az új magyar antiszemitizmust, a réginek a folytatását. És amikor a Fidesz magáévá tette ezt a jobboldali tradíciót – mert kétségkívül magáévá tette –, akkor egy sereg ilyen értelmű gesztust tett.

Ilyen gesztus, hogy olyan fontos fideszes vezető, mint Kósa Lajos, Wass Albert-szobrot avat a többi neves magyar íróé között Debrecenben. Ilyen gesztus, amikor egy szintén fontos fideszes vezető, Balog Zoltán, Lezsák Sándorral Prohászka Ottokár-szobrot avat Lakiteleken. (Prohászka ugye mégiscsak a magyar politikai antiszemitizmus egyik nagy figurája!)

http://files.blogter.hu/user_files/32099/Bayer-Orb%C3%A1n.jpgVagy emlékezzünk arra, hogy amikor Bayer Zsolt egymás után publikálja a cigányellenes és antiszemita cikkeket a Magyar Hírlapban, a Fidesz születésnapi rendezvényén Orbán Viktor feltűnően Bayer Zsolttal fényképezteti magát. Vagy hogy miután abban a lapban, a Demokratában, amelyet Orbán Viktor ajánlott olvasásra híveinek, és amelyben Buda 1944–45-ös német és magyar védőit dicsőítő cikk és különféle uszító írások jelennek meg, Pokorni Zoltán ennek a lapnak az évfordulós összejövetelén megjelenik, és dicséri ezt az újságot. Ugyanaz a Pokorni Zoltán, aki kerületi polgármesterként ragaszkodik annak a turulos emlékműnek a fennmaradásához, amely jogellenes módon épült, és amely – a „kezében” kardot tartó turulmadárral – nem egyszerűen áldozatokra emlékezik, hanem a második világháborús magyar katonai szerepvállalással való azonosulást hirdeti.

Egy sereg efféle történeti utalással teszi tehát világossá a Fidesz, hogy folytonosnak tekinti magát azzal a magyar jobboldali politikával, amelyik két világháborúba vitte Magyarországot.

Ilyen környezetben Molnár Oszkár teljes joggal gondolhatja azt, hogy ő – mint fideszes országgyűlési képviselő – az idézett kijelentéseket nyugodtan megteheti, büszkén vállalhatja.

Ez az igazi probléma.

via:168ora

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr371584932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ucsacsu 2009.12.09. 09:26:09

Te .asz ha Molnáron rugózol, arról mért nem írsz ha már azt hiszed,hogy neked írni kell, hogy mi a véleményed azokról az embernek látszó lényekről akik 5 percet mosolyognak a kamerába aztán bemegy a függöny mögé,veszi az ásót és elkezdi alá ásni a gazdaságot a és az erkölcsöt,szét lopják az országot?

Frank'Leó 2009.12.09. 21:03:26

@ucsacsu: Romlik a stílusod, bár méltányolom, hogy kicsit szemérmeskedsz: Amikor "Te fasz"-szal kezded az érvelést. A kihagyott f betű arra utal, van még benne egy kis emberi tartás.

De hogy jön az ostobán cigányozó, hazugságba keveredő, a Fidesznek is egyre kínosabb Oszkárhoz a gazdaság aláásása? Hacsaknem úgy, hogy Neked mindenről ez jut eszedbe. Bocs, de Móricka fantáziája egészségesebb, mert neki mindenről "az" jut eszébe.

Az persze nem a fantázia világa, hogy a Bajnai-kormány helyreállította az ország nemzetközi megítélését. Ez nem rossz eredmény, amikor ezen a héten is leminősítették Görögországot, Portugáliát és Spanyolországot. Ja, és a lett GDP 19%-ot zuhant.

Tehát akkor visszatérhetünk Molnárra?, aki mindmáig nem állt elő az ígért bizonyítékokkal.

ucsacsu 2009.12.10. 08:18:42

@Frank'Leó: A fideszt figyelni nem baj,de a te beírásodat inkább a kapcsolat.hu ra kellett volna küldened. Molnár nem beszélt másról mint a valós helyzetről.A valós helyzethez a gazdaság hozzá tartozik,te nem szoktál gondolkodni, csak írogatni?

Frank'Leó 2009.12.10. 19:52:34

@ucsacsu: "Molnár nem beszélt másról mint a valós helyzetről."

Ebben itt már volt egy-két kör, de Oszkárunk azóta sem állt elő a bizonyítékokkal. Ráadásul az önkormányzati adatokban sincs nyoma, hogy lennének elgumikalapált gyermekek.

Egyébként igazad van, a gazdasággal minden összefügg. Sőt, ahogy Lenin mondta: "a politika koncentrál gazdaság". (Ezt ugyan nem értem, de Téged támaszt alá.)

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.12.11. 11:37:29

A bejegyzésben is említett Balog Zoltán kulturált ember, és pontosan tudja, mi a fasizmus. Elie Wieselt, aki kamaszként megjárta Auschwitzot, ezekkel a szavakkal köszöntötte a héten az Országházban:

"Ön olyan emberek közé jött, akik tudják, hogy mi történt 1944-ben Európában, illetve Magyarországon, és tanulni akarnak belőle."

A parlament emberi jogi és kisebbségi bizottságának fideszes elnöke kifejezte abbéli bizakodását, hogy a Nobel-békedíjas író rövid ittléte alatt meglátja Magyarország igazi arcát, amit nem torzít gyűlölet.

Emberi szava, egy lelkészhez, a názáreti Jézus követőjéhez méltó. De folytatta, sajnos pártpolitikusként:
Elítélte azokat is, akik az antiszemitizmus bélyegét sütik rá a magyarokra, azt a költői kérdést szegezve közönségének: akik ezt teszik, azokat vajon a béke, vagy a gyűlölet szítása vezérli? (nol.hu)


süti beállítások módosítása