Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Elfogatóparancs a Fidesz volt VII. kerületi alelnöke ellen

2009.11.19. 12:32 - Fidelio

Kattintson a bezáráshoz!Nemzetközi elfogatóparanccsal kerestetik a Közép-Amerikába szökött Czibula Csabát az ügyészek. Az erzsébetvárosi Fidesz korábbi elnökségi tagját bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítják. Már hónapok óta ismert, hogy a VII. kerületi ingatlanügyletekben közreműködő politikus Mexikóba szökött.


A Fővárosi Bíróság nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátott ki Czibula Csaba, a VII. kerület korábbi fideszes önkormányzati képviselője ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társ tettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta a parancs kiadását.

[Ez az eltűnés már-már szokásos a Fideszhez köthető "üzletembereknél". Varga Tamás  (a képen) Orbán évfolyamtársa, majd Simicska üzlettársa és a Fidesz gazdasági tanácsadója volt,. Ő 2000-ben Prágába, majd hamis papírokkal Amszterdamba szökött. Varga ügyeiről bővebben.]

Az ügyészség indoklása szerint megalapozott a gyanú Czibulával szemben, hogy az erzsébetvárosi önkormányzat képviselőjeként, illetve a gazdasági bizottság tagjaként a 2003-2004-es időszakban, több esetben különböző, összesen több milliós nagyságrendű pénzösszegeket kapott azokból a vesztegetési pénzekből, melyeket Gál György az ügyben érintett vállalkozótól vett át. Czibula Csaba ezen összegeket részben közvetlenül az ügyben érintett vállalkozótól, részben pedig Gál Györgytől vette át.

Czibula Csaba a pénzösszegeket arra tekintettel kapta, hogy ennek fejében – a hivatali kötelességét megszegve – a VII. kerületi Önkormányzat Gazdasági Bizottságában és Képviselő-testületében egyes VII. kerületi ingatlanok Gál György által előterjesztett módon és értéken történő értékesítését támogassa. Ezért Czibula Csabával szemben hivatalos személy által fontosabb ügyben kötelességszegéssel folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja merült fel.

Ezen bűncselekmény miatt a főügyészség nem tudta Czibula Csabát gyanúsítottként kihallgatni, mivel Czibula – közvetlenül Gál György 2008. november végén történt őrizetbe vételét követően – az eljárás elől megszökött, és előbb Horvátországban, a Vir szigetén lévő nyaralójában bujkált, majd onnan Mexikóba ment, ahol különböző helyszíneken tartózkodott.

Czibula 2001-ben a Fideszen belül lezajlott átalakulás után Deutsch Tamás mellett lett elnökségi tag. A pártból nem zárták ki, viszont a 2006-os választás előtt Vállalkozók Pártjával intézett kettős tagsága miatt összeveszett az országos vezetéssel, ezért kilépett a Fidesz-frakcióból, párttagsága ekkor szűnt meg.

Czibula, aki a 90-es évek közepén lépett be a Fideszbe, kocsmatulajdonosként lett jóban a kerületi képviselőkkel. A birtokában lévő vendéglátó egység, a Piszkos Fredhez címzett kocsma volt a legközelebb az önkormányzathoz, ezért a testület tagjai sokszor ott fejezték be az ülésnapot. Több képviselő a mai napig törzsvendég a kocsmában. Személyes jó barátja volt Gál Györgynek, akit egyik gyermeke keresztapjának is felkért.

index

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr351536518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frank'Leó 2009.11.19. 21:07:43

Vajon a Fidesznek szerencséje volt, hogy összekülönböztek, vagy szépen kihagyták a kocsmárost a frakcióból? Ahogy szociknak kellene már elfelejteniük Hunvaldot.

Gál Györgyöt egyik gyermeke keresztapjának is felkérte.
Szinte megható ez a pártpolitikán felülemelkedő barátság!

Ződgyík 2009.11.20. 12:52:00

Fura. Ez a hír mintha nem szerepelt volna a Hír Tv-ben...

énisfigyelek 2009.11.22. 22:31:05

3 éve már nem tagja a fidesznek, ennyit sikerült összeszednetek? És mi van a sok mszp-s szélhámossal, aki még aktív tag, vezető beosztásokban, és sorban kattan rajtuk a bilincs? Erről miért nem beszéltek? Gondolom vérciki, és szinte már sajnállak titeket, ahogy ilyen előrángatott emberekkel próbáljátok bizonyítani, hogy a másik oldal sem jobb nálatok. De szerencsére még pár hónap, és Magyarország népe majd rövidre zárja ezt a koncepció nélküli, kétségbeesett vagdalkozást, próbálkozást!

Frank'Leó 2009.11.23. 10:48:39

@énisfigyelek: "ilyen előrángatott emberekkel próbáljátok bizonyítani"
Nem a Fid.figy. rángatta elő, hanem az ügyészség keresi.

Figyelj, kedves Teisfigyelő! Egy ilyen (neked) sikeres hétvége után miért vagy ilyen zabos. Siker, öröm, lazulás ...


süti beállítások módosítása