Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Az igazságharcos hazudott?

2009.06.03. 19:12 - Fidelio

Címkék: orbán

http://www.hirextra.hu/data/Image/belfold/2008/02/01/Orban%20Viktor.jpg„Én sem hazudtam soha az embereknek.”

Orbán Viktor

Egy olvasónk az „ezerszínű” Orbán-könyv kapcsán a figyelmünkbe ajánlott egy régebbi cikket. A cikk szerzője károsnak tartotta , hogy Orbánék az „építő ellenzékiség” és a szakpolitikai viták helyett csak az „igaz-hazug” retorikával foglalkoznak, sőt Orbán már olyanokat mond, hogy „a politika mindig azt jelentette, hogy a mindennapi élet gondjaival küszködő honfitársainkat hozzásegítjük az igazság megismeréséhez.” A cikk a hazugozásos politika fonákságát azzal kívánta bizonyítani, hogy tíz nem teljesen igaz állítást talált Orbán, ominózus, igazságpolitikát hirdető könyvében, amelyeket cáfol. Mivel a cikk 2007-ben íródott és több OV állítást akkori statisztikákkal cáfol, ezért csak a legjobb ötöt idézem:

"…
3. „A gazdaság jól teljesít ott, ahol az állam és a politika nem tudja legyengíteni.”

Tehát a magyar ruhaipart nem az olcsó távol-keleti konkurencia fojtogatja, hanem a magyar állam? A mezőgazdaságot az évi több százmilliárdos támogatással gyengíti az agrárpolitika? Kimondhatjuk tehát Orbán alapján az igazságot: ne gyengítsük tovább ezekkel a támogatásokkal a mezőgazdaságot.

7. „Az alacsony bérek visszafogják a növekedést.”

Hm. Kínában ezek szerint az alacsony bérek lassítják évi kilenc-tíz százalékra a gazdasági növekedést... Esetleg a magas bérek pedig kifejezetten vonzzák a befektetőket? Itt egy új közgazdasági elmélet világpremierje tűnik fel, figyeljük hát az indoklást: „Ha az ember nem tud kijönni a fizetéséből, kedvetlenebbül dolgozik, odalesz a vállalkozási kedve.” Ha valaki nem tud kijönni a fizetéséből, valóban nem lesz lelkes, de egy rendes (polgár)ember éppen hogy megpróbál többletmunkát vállalni. Persze népszerű dolog azt sejtetni az emberekkel, hogy ha magasabb bérük lesz, az önmagában segíti a növekedést, csak nem igaz. Ez egy vegytiszta populista hazugság.

8. „A nincs más út hirdetői szerint falvakra, mezőgazdaságra nincs szükség.”
Ezek szerint a kormány azért folyósít évi több százmilliárd agrártámogatást - egy-egy termelőnek átlagosan több mint kétmillió forintot - mert szerinte mezőgazdaságra nincs szükség. Azért dolgozik a kormány talán legnépszerűbb minisztere igen határozottan, hogy eredménytelen legyen.

A falvakra is szükség van, az uniós területfejlesztési források döntő részét a hátrányos helyzetű térségek települései kapják, s ezek nagyrészt falvak. A teleházak építésére, a távmunka fejlesztésére is főként a falvak érdekében fordít a kormány jelentős gondot.

9. „A kölcsönös felelősségvállalás politikája nem támogatja, hogy olyan iskolák jöjjenek létre, ahol a pedagógusok helyét számítógépek és interaktív táblák veszik át”.

Mondott ilyen butaságot valaki? Nem. Átvehetik a pedagógusok helyét az interaktív táblák és számítógépek? Nem, ahogyan a tankönyvek megjelenése sem tette őket fölöslegessé.

10. „Maradtak a fogyatkozó számú baloldaliak, akik még mindig elhiszik, hogy a polgári oldal kormányzásától félni kell, mert az valami szörnyű veszélyt jelent, amit persze megnevezni nem tudnak. Maradtak azok, akiket még mindig sikeresen lehet ijesztgetni, mint a gyerekeket a krampusszal, a rézfülű bagollyal.”

Önmagában érdekes, hogy Orbán a baloldal másfél millió szavazóját krampusszal riogatható gyerekekhez hasonlítja. Álszent, hogy épp ezután hangsúlyozza: az Erős Magyarországhoz nélkülözhetetlen „tisztelet kultúrája” azt jelenti, hogy „a mienktől eltérő véleményt, döntést... képesek legyünk tiszteletben tartani.” Úgy tűnik, az „Erős Magyarország” egyelőre még Orbán szemléletmódja miatt nem képes eljönni.

Szerinte képtelenek vagyunk megnevezni, mi is a bajunk a Fidesszel. Nos Bauer Tamás például a tavalyi választások előtt ezt elég egyértelműen összefoglalta: „A Fidesz már régen nem létezőnek tekinti a demokratikus politikai élet normáit, aminek a háromhetenkénti ülésezés, a Simicska-féle APEH és a kétéves költségvetés után a legszebb példáját kétségtelenül a köztársaságielnök-választáskor szolgáltatta, amikor gátlástalanul sértették meg a titkos szavazás alkotmányos elvét.” Bauer emellett négy példát hoz fel, miért nem akar Fidesz-kormányt: a szőlőbotrányt, a Postabank túlkonszolidálásának korrupcióját, a szerverbetörést és az MDF-es képviselőjelölt megzsarolását. A legtöbb baloldali még tudná folytatni a sort. Hogy csak egy „baloldali” példát említsünk: nehéz elfelejteni azt a lakástámogatási rendszert, ahol egy ember az adófizetők pénzén korlátlan számú (!) lakáshoz is felvehetett kedvezményes harmincmilliós lakáshitelt.

Találni még több hamis állítást Orbán könyvében, de álljunk meg a tíztételes hazugságnál. Nehogy a végén még valaki ez alapján „beteges hazudozónak” nevezze a szerzőjét, vagy akár persona non gratának kiáltsa ki, akinek beszéde alatt ki kell vonulni a parlamentből.

Ha azonban a tíztételes hazugság után továbbra is „erkölcsi alapú” politikát hirdet és az igazság megismertetését” ígéri, az ennyi hazugság már több lehet, mint foglalkozási ártalom."

Akit a teljes cikk érdekel, itt.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr691161897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajt · http://sajt.tumblr.com 2009.06.03. 23:44:54

A 7-es pont indoklása egy kicsit furcsa. Azt ne felejtsük el, hogy Kína leginkább exportra termel, ezért minél olcsóbban dolgoznak a zemberek, annál több lesz a bevétel. Viszont Magyarországon igen sokat vásárol(ná)nak a fizetésből, tehát ez visszafogja a gazdaságot.
Az azonban, hogy kevésbé lesz kedve dolgozni annak aki kevesebbet keres, az nem igaz. Van a Társas lény c. könyv amiben van egy kísérlet ami ezt bizonyítja, bár ott is ódzkodnak tőle.

2012.03.26. 15:17:32

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a


süti beállítások módosítása