Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Rezsiharc - hiszik amit mondanak?

2014.01.04. 18:06 - nyugis731

Tudjuk, 2014 a Rezsiharc Éve. Orbán meghirdette már tavaly szeptemberben Kötcsén, és most újra a "magyar embereknek" írott levelében. Egyértelmű az állítás: a rezsicsökkentést a "külföldi közműcégek és bankok" veszélyeztetik, s a Magyar Csapat védelmezheti meg.

Ennek az egésznek nyilván csak akkor van értelme, ha a külföldi cégek irreális profitigénye miatt fizetünk irreálisan sokat. De hát nem is minden közműcég külföldi (már a BKV bérlet is rezscsökken...) és nem is az áramár magas Magyarországon, hanem a magyar fizetések alacsonyak a gazdagabb országokhoz viszonyítva. Ennyi erővel az élelmiszert és minden egyebet is olcsóbban kellene adni, s mindjárt osztrák színvonalon élnénk. Elolvashatjuk ezeket bővebben itt is meg itt is. Józanul tudjuk, hogy a rezsicsökkentést végül mi, magyar emberek fogjuk megfizetni különböző kerülőutakon. (Kivéve persze amikor szerencsénk van a világpiaci árral.) Mire a harc akkor?

Rezsiharc_szabadsagharc.png

Jó lenne persze a rezsiharcot hirdetők véleményét is ismerni. Jó lenne ide azt is belinkelni. Találkozott valaki adatokkal alátámasztott elemzéssel arról, hogy mennyi lehet az indokolatlan profit az áram árában? Vagy a gázéban, vagy a szemétszállításéban? Számításokat arról, mennyi lenne a reális ár? Ugye nem? Nem írtak ilyen háttéranyagokat sem a hozzáértők, sem a maguk számára. Magukat sem akarják meggyőzni, mást pláne nem. Maguk sem hiszik, amit mondanak. Sőt tőlünk sem várják, hogy elhiggyük. Nekik elég az, ha a dübörgő kormánypropagandával szemben kevesen merik kimondani: meztelen a király.

A lényeg a ’rezsiHarc’. Ők is tapasztalják, hogy a jövőbe tolódik ki az ígért fellendülés és konszolidáció – ezért kell egyre ádázabb Ellenség. Az Ellenséges Erők lehetnek a multik, de más is. E változatban a például az "EU bürokraták és a hazai baloldal" ellen kell vívni. Itt pedig a szén áfájának csökkentése a következő harci cél. Miért is nem a Gonosz Nemzetközi Szénvállalat extraprofitját kell csökkenteni? Mert nincs is ilyen? S emiatt vajh' én fizetek egy újabb adót a kieső szénáfa helyett, vagy még kevesebb jut majd egészségügyre? Ezért harcoljak?

rezsiharcosok_rezsicsokkentes_Fidesz.png

Nem zavarja őket, ha maguknak is ellentmondanak. Ők is tudják, hogy a király meztelen. Emberből vannak: utálják magukat miközben hazudnak. Tetszik látni, milyen feszültek? Már nem mondhatják, amit gondolnak. Zsarnokságában élnek.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

122 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1005730105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2014.01.05. 15:56:40

@J.László: Balfaszkám! A vajdád hirdetett "rezsiharcot" B+! Akkor ne próbálj úgy csinálni mintha a balliberók találták volna ki! Hogy a pofádról nem sül le...

Netuddki. 2014.01.05. 16:00:07

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Mszp figyelő mikor lesz??"

Csinálj egyet B+, akkor lesz! Még hozzá is szólok ha kikerül a címoldalra...

Sir Galahad 2014.01.05. 16:03:14

"Ennek az egésznek nyilván csak akkor van értelme, ha a külföldi cégek irreális profitigénye miatt fizetünk irreálisan sokat." - írja a szerző. Ez után a mondat után vártam volna egy konkrét számokon nyugvó elemzést, ami feketén-fehéren bizonyítja, hogy a cégek profitigénye alacsony volt... de nem. Akkor minek egy ilyen mondatot egyáltalán leírni?

J.László 2014.01.05. 16:03:21

@kovi1970:
Ki kel, ki fekszik a rezsivel, te félkegyelmű? Ettől (meg a trafiktól) fogtok egyszer becsavarodni. Fogadni mernék, hogy a farkatok is erre áll fel. Libsinek mi másra állna fel, ha nincs kisfiú a környéken?

Netuddki. 2014.01.05. 16:09:52

@Sir Galahad: Balfasz fidesznyik! Miért a blogírónak kéne bármit is bizonyítani? A fidesznek nem hiszik el a népek biankóra amit állít. Talán nektek kéne közzétenni egy számokat tartalmazó bizonyítást! Lehet nem is a cégek rakják zsebre az extraprofitot hanem az orbán rezsim. A 27%-os extraÁFAtokkal, és az extraadótokkal balfasz....

Netuddki. 2014.01.05. 16:11:30

@J.László: Balfaszkám! Qrvára nem érdekel se a rezsiharcotok se a trafikmutyitok. Legfeljebb annyiban, hogy a mutyi miatt egyszer még börtönbe fogtok kerülni. Na akkor bontok majd egy pezsgőt balfaszkám....

pedróka 2014.01.05. 16:34:01

@rdos: Ez eddig be is jött!:)

jogalany 2014.01.05. 16:41:16

Még senki sem került börtönbe aki hazudott, lopott, csalt A POLITIKUSOK KÖZÜL.
A rezsi csökkenés, ha választási fogás, akkor is jól jön.
Az meg aki ellene harcol, dumál az a nép ellensége valójában.
Ha valaki akar, fizessen többet, szabad, de ami nekem végre olcsóbb lett azt hagyja békén.

Mariann19 2014.01.05. 16:53:36

Első ütemben a hulladék szállításnál várhatóak a rezsicsökkentés áldásos hatásai.
Már naponta szólnak arról hírek, hogy egyes szolgáltatók megszüntetik a tevékenységüket.
A rezsicsökkentésnél ennek két oka van.
Egyrészt az eddigi költségeiket növei az útdíj, a hulladékgazdálkodással kapcsolatos adók.
A másik ok, hogy rendkívül alacsony nyereség rátával dolgoznak.
Pl. 5%-os nyereség hogyan bír el 10%-os bevétel kiesést?Egyelőre az önkormányzatok saját forrásból pótolják a hiányt, ahol erre nincs mód, majd jöhetnek a milánói utcaképek.
Később számíthatunk erre a többi szolgálatónál is, hiszen 20-30%-os bevételkiesést hogyan lehet kompenzálni?
A hívek jó lenne, ha gondolkoznának.

Szociknak vége 2014.01.05. 17:04:05

Ja hogy nem az áramár magas, hanem a fizetések alacsonyak!

Igen, megcsináltad!

DezInf 2014.01.05. 17:14:01

@J.László:

Na figyu te buzifidexes!
Te vagy az aki a varánuszon a saját mail címével bukott meg?
Annyi eszed van, hogy a facén is rögtön megtaláltak :)))
Szóval ne pedózzál te kis értlemileg rezsicsökkentett fidióta :))))

... most sajnáljunk fidexcsótány?

Eszedbe sem jutott még nicket váltani kicsivadász?

Szociknak vége 2014.01.05. 17:22:34

@rdos: Ez be is jött, 1 éve emelkedik a végig vezető fidesz.

tomwar 2014.01.05. 17:25:38

Viszonylag egyszeru: a koltsegvetes tavaly 52 Mrd forint kompenzaciot fizetett a kozossegi tulajdonban levo kozmucegek vesztesegei miatt. ....

gergo1000/2 2014.01.05. 17:27:56

Azért ezt nehéz lesz megmagyarázni, hogy a rezsi nem túl magas kis hazánkban.Persze, aki többet fogyaszt az jobban jár, mint a leginkább szegény.
Igen, sokkal jobb lenne, ha nem mindenkinek járna az állam támogatása, hanem csak a rászorulóknak. ebben egyetértünk. Csak ezt sose tudta az mszp se elinézni. Mindenki tudja, hogy az ilyen rászorultsági alapon osztott pénzeket sose az igazán rászorulók kapták, hanem akik lopnak, csalnak. Mert az mszp egyszer se határozott meg olyan feltételeket, amit olyan is igénybe vehetett volna, aki nem halt már réges régen éhen, vagy nem adócsaló (és ezért nincs jövedelme). Ezért nem hisz már senki a rászorultsági alapon osztott pénzekben.Így nincs is ellenszere az mszpnek. Néha visszaüt a korábbi politika, szerencsére.

Sir Galahad 2014.01.05. 17:35:28

@kovi1970: Először is,ilyen hangnemben anyáddal beszélj,már ha van - a neveletlenségedből feltételezem, hogy esetleg nincsen. Másodszor, úgy gondolom, ha a blog szerzője állít valamit, azt illene bizonyítania, különben hiteltelen a mondandója, nem ér egy vödör lepkefingot se. Szerintem ezt joggal lehet rajta számon kérni - vagy ha nem, neked sincs jogod számon kérni a kormányon (amihez nekem egyébként személy szerint semmi közöm), hogy bizonyítsa az állítását.

2014.01.05. 18:03:56

@Sir Galahad:

"Ez után a mondat után vártam volna egy konkrét számokon nyugvó elemzést"

A helyedben én a kormánytól várnék ilyeneket.... :))))

♔batyu♔ 2014.01.05. 18:10:29

Némileg belelátok a témába, ami a vízdíjat illeti, igen, a külföldi cég miatt fizetünk többet, pontosabban fizettünk, mert már második éve nem.

Értelmetlen ezen a témán lovagolni, a magas árnak több oka van és bizony az egyik a profit. Amit pld. Demszkyék garantáltak.

Itt tipródnak a ballibsik, hogy áremelésre minden évben szükség van, mert különben... és jönnek a különféle ostobaságok. A nagy lófaszt van szükség, a közműcégnek eleve nincsenek konkurensei és megvannak azok a technikák, hogy lehet az áremelést elkerülni, sőt csökkenteni az árakat. Nem is mind függ össze magával az adott közművel.

Orbánék rájöttek arra, hogy komplex intézkedés csomaggal (tárgyalok az oroszokkal, kivásárlom a multit, stb.) olyan hatékony árcsökkenés érhető el, hogy az komolyan befolyásolhatja a választásokat, miközben a szolgáltatás színvonala nem romlik.

Gyurcsányék előtt is nyitva volt ez az ajtó.

2014.01.05. 18:10:49

@Sir Galahad:

"Ennek az egésznek nyilván csak akkor van értelme, ha a külföldi cégek irreális profitigénye miatt fizetünk irreálisan sokat."

Mellesleg nem értem ezek után miért vársz számítást?
Itt két dolog van.

Az idézett állítás azt jelenti, hogy a szerző szerint egyáltalán mi indokolhat ilyen rezsicsökkentést. Véleményem szerint semmi, de ez más tészta.

Amit Te számon kérsz számítást az pedig az, hogy egyáltalán ez a helyzet fennáll-e?
Na mármost, ha tovább olvasol akkor:
"és nem is az áramár magas Magyarországon"
Ez az állítás más elv alapján és egyszerűsítve, de választ ad a kérdésre, hogy fennáll-e ez a helyzet.

Karipapa01 2014.01.05. 18:10:59

@Sir Galahad: "... neked sincs jogod számon kérni a kormányon (amihez nekem egyébként személy szerint semmi közöm), hogy bizonyítsa az állítását."

Na te is egy gyönyörű Fidesz-figura vagy! Méghogy a választópolgárnak nincs joga számon kérni a kormányt? Már ezt is be akarjátok vezetni?

2014.01.05. 18:14:56

@♔batyu♔:

"miközben a szolgáltatás színvonala nem romlik. "

Igazán nehéz helyzetben lennél, ha ezt az állítást igazolnod kellene.
De nem is kérlek meg rá, mert egyszerűen nem igaz!

♔batyu♔ 2014.01.05. 18:16:24

@toportyánzsóti: Látom, ajvékolsz, hiszen bukjátok 2014-et is.

Elmondanám, hogy a fővárosban már 2-ik éve nem emelnek víz-csatornadíjat és még mindig van víz, ráadásul nem hogy működik a csatorna, a főváros legnagyobb csatornázási beruházását készítik elő.

Ostoba vagy, de mint minden ilyennek kibaszott nagy az orcád. Te narancsozol, b+, komcsik szellemi örököse, aki évekig liberálisozta magát, hogy szalonképesnek tűnkön.

Majd elérte, hogy mára már a liberálisok sem szalonképesek:)

♔batyu♔ 2014.01.05. 18:17:25

@MikeBoy: Valahol nincs áram, víz?

csak egy néző 2014.01.05. 18:19:54

@♔batyu♔:
Fidióta, egy kis olvasni való.
"szocik után az első Orbán kormány érthetetlen okokból megháromszorozta a közműcégek jövedelmezőségének lehetőségét. Magyarán az első Fidesz kormány alatt háromszor annyi nyereséget tudtak kivinni az országból a közműcégek, mint az a Horn kormány alatt. Halkan teszem fel a kérdést: Hol volt akkor a nagy Fideszes szabadságharc?"
www.szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2013_02_09__FRkh

2014.01.05. 18:26:52

@♔batyu♔:

"Valahol nincs áram, víz? "

Közben látom a stílusod, szóval a beszélgetést befejeztük, de erre még válaszolok, ha már én szólítottalak meg!

Ezt próbálod meg:

"miközben a szolgáltatás színvonala nem romlik.
"

ezzel igazolni:

"Valahol nincs áram, víz? "

Na mármost ez olyan tudatlanságot és hozzá nem értést takar, hogy nem is tudom hogy magyarázzam meg neked.

1. Azt állítod a nem romló színvonal egyenlő azzal, hogy valami van vagy nincs (jelen esetben van, tehát a színvonal sem romlik), ami érthetetlen. Gyakorlatilag nem vagy tisztában a színvonal szó jelentésével.

2. Ez már nehezebb lesz. Szóval minden ilyen rendszert működtetsz és fejlesztesz. Ha el kezdik megvonni a pénzt, akkor nem fogod fejleszteni vagy nem annyira, mert ha nem működtetnéd, akkor az azonnal jelentkezne (értsd nem ruházol be rá, de azért még működteted ameddig tudod).
Ha pedig nem fejlesztesz, akkor az el kezd amortizálódni szépen.....Ez a probléma viszont időben később jelentkezik majd és nem azonnal. De jelentkezni fog!

♔batyu♔ 2014.01.05. 18:28:43

@csak egy néző: Ki a a faszomat érdekel, hogy akkor mit tettek Orbánék?

Én az érdekeim mentén szavazok, nem pedig Lendvaira, Gyurcsányra, mint a hozzád hasonló idióta.

Szociknak vége 2014.01.05. 18:29:30

@csak egy néző: Ez meg milyen újság? Mármint a nevében van hogy független úgyhogy tuti hogy hazudik.

♔batyu♔ 2014.01.05. 18:30:53

@MikeBoy: A stílusom pontosan olyan, mint azé, aki megszólít, vagy mást szólít meg.

Talán észreveszi akkor magát az ostobája és vissza fogja magát.

csak egy néző 2014.01.05. 18:30:57

@♔batyu♔:
És mik az érdekeid bunkókám?
Szerinted az általad említetteken kívül senkire sem lehet szavazni?
Ebből is látszik, hogy micsoda egy gyökér vagy.

Szociknak vége 2014.01.05. 18:31:22

@MikeBoy: A zemberek a rezsiemelés és nemfejlesztés meg a rezsicsökkentés és nemfejlesztés közül vajon melyiket fogják választani?

♔batyu♔ 2014.01.05. 18:32:56

@MikeBoy: Nézd, hagyjuk a rizsát, az országban nincs probléma sem a víz, sem az áramszolgáltatással sem mennyiségében, sem minőségében.

Ha lenne, már aznap megtudnál minden egyes esetet az index révén.

csak egy néző 2014.01.05. 18:33:53

@Brúsz Pringstein:
Mi van dalos pacsirtám, megkezdődött az esti műszakod?

♔batyu♔ 2014.01.05. 18:34:57

@csak egy néző: Olvasd már vissza magadat haver. Én csak úgy voltam vele, ha valaki így gyökérkedik mint te, nem is értené, ha normálisan szólnak hozzá.

Beesnek a magadfajta tahók narancsozva egy fórumra aztán meg vannak lepődve, hogy ők a tahók. Ez van, legközelebb tervezd meg jobban a belépődet.

csak egy néző 2014.01.05. 18:37:15

@♔batyu♔:
Öcsém nem tévedtél el? Nem én kértem számon a stílusod, én már ismerlek idióta.

Sir Galahad 2014.01.05. 18:44:59

@Karipapa01: Én azt gondoltam, az állampolgároknak ugyanúgy joga van számon kérnie a kormányon az állítását, mint egy fórumozónak a poszt szerzőjén az ő állítását. De itt ezt sokan másképp gondolják.

2014.01.05. 18:45:53

@Brúsz Pringstein:

Semmi gond.
Növeljük meg a béreket a duplájára és mindenki ezt fogja választani.
Töröljük el az adókat és mindenki ezt fogja választani.
De ettől még mindkettő romba döntené az országot igen gyorsan.
A rezsicsökkentés nem fogja (mert nincs olyan erős hatása), de gazdaságilag hasonlóan hibás lépés, mint a példáim, és mindenki ezt fogja választani még mindig, de ettől még káros hosszútávon.

Sir Galahad 2014.01.05. 18:47:13

@MikeBoy: Az egy másik kérdés. Itt, most a poszt szerzője állított valamit, szerintem jogos, hogy a hitelessége érdekében kérem, támassza alá valamivel amit állított.

2014.01.05. 18:48:22

@Sir Galahad:

"mint egy fórumozónak a poszt szerzőjén az ő állítását"

Nem igazán az állítását kérted számon, ahogy azt megírtam neked.

2014.01.05. 18:50:54

@Sir Galahad:

Te egyáltalán megértetted vagy megnézted, amit írtam neked? :))

Szociknak vége 2014.01.05. 18:51:47

@MikeBoy: nem kell szarni nem lesz rezsicsökkentés hosszútávon

értelme sem lenne mert a közmücégeket a befektetők eladják a magyar államnak

Niebur 2014.01.05. 18:52:30

@♔batyu♔:
Meg kellene végre értenie, hogy a napi propaganda szintjére lesüllyedt rezsi csökkentés hosszabb távon fog problémákat okozni. Megpróbálom egy példával. Ha Önnek van autója, dönthet úgy, nem cserél a motorban olajat. Utána nagy hangon eldicsekszik vele, hogy megsprórolt (csökkentett) 20 ezer Ft-t. A motor minden további nélkül működik. A következő évben ismét megcsinálja ezt, a csökkenés már 40 ezer Ft., a motor még mindig működik. Aztán a harmadik évben leáll. Ekkor fizet 300 ezer Ft-t a javításra.
Ez a probléma a rezsicsökkentéssel.

2014.01.05. 18:53:43

@Brúsz Pringstein:

Most látom bocs:

"A zemberek a rezsiemelés és nemfejlesztés meg a rezsicsökkentés és nemfejlesztés közül vajon melyiket fogják választani? "

Ilyenről szó nincs, ezt csak te állítod vagy az első "nem fejlesztés" valójában "fejlesztés" akart lenni.

Szociknak vége 2014.01.05. 18:54:20

@Niebur: A gond azamikor ezt azok magyarázzák akiknek a fő attrakciója at ÁLAMCSÖD

lombozódó 2014.01.05. 18:56:20

Miért harc a rezsicsökkentés ?
A piaci folyamatok a csökkentéseket lehetővé teszik:
- f.gáz: Putyin bácsi engedett az árból
- a villamos energia átlagban kb a fele az olcsó ímporból van
/ mondhatnánk kicsi a kereslet nagy a kínálat pld Németországban. /
gond akkor lesz ha a leállított erőműveket újra kell indítani :-)))))))))
- az MVM gázt is olcsón szerzi be a spot piacról.

Így a kormány a világpiaci trendekből átenged valamennyit a lakosságnak. Hol itt a harc és kivel, csupán olcsóbb lett az energia a piacon és most a hasznot nem teljesen nyelik le :-))))))))))

2014.01.05. 18:57:01

@Brúsz Pringstein:

Kár volt egyáltalán hozzád szólnom, inkább felejts el.

J.László 2014.01.05. 18:58:42

Ámberök. Ha az MSZP csökkentett volna rezsit, ahelyett, hogy (lassan mondom) háromszorosára emelte, 30 évig ezt hallgatnánk. Ez folyna minden vízcsapból éjt nappallá téve.

Mindazonáltal úgy vagyok informálva, hogy a novemberi rezsicsökkentést megszavazta volt az MSZP frakció. Tehát elvtársak, Önök ezúttal szembemennek a Párt akaratával. Nem lesz ez így jó kartársak!

2014.01.05. 19:03:41

@lombozódó:

Ez jó! :)))
Ez esetben valójában az MVM adja olcsóbban az áramot és az ÁSZ-ok csak továbbgördítik az árcsökkentést.
Tehát a kormány marketing fogást csinál a világpiaci trendekből. Ez tényleg ügyes... :)

bigmac 2014.01.05. 19:05:15

@♔batyu♔:
" Ki a a faszomat érdekel, hogy akkor mit tettek Orbánék?"

üljleegyes...makimajom....a fönökeid helyébe én egy fillért nem fizetnék az ilyen elszólos kommentekért.....

lombozódó 2014.01.05. 19:08:14

Niebur 2014.01.05. 18:52:30
A kormány se így se úgy nem fejleszt.
Ezt a mostani árcsökkentések sem befolyásolják beruházásokat..
Az tény, hogy rezsicsökkentés ürügyén elvon pénzeket az energia iparból. Viszont mivel az energia kereslet vissza eset a tőke nem nem ruház be.
A részvényvásárlásai a kormánynak viszont nem érhető befektetések.
/ MOL, EON /
Szóval propaganda ez a javából.
Gond akkor lesz mikor az energia piac árai majd megindulnak felfelé :-))))))))

lombozódó 2014.01.05. 19:10:44

MikeBoy 2014.01.05. 19:03:41
Kampányfogást ez azért más :-)))))))))))))))))

Krutzifix 2014.01.05. 19:12:21

"Emberből vannak"...????????

Krutzifix 2014.01.05. 19:14:19

"...utálják magukat miközben hazudnak"...???? A kérdések költőiek...

Szociknak vége 2014.01.05. 19:17:52

@lombozódó: rezsi lemegy, nyereség lemegy = befektetések csökkennek az energiaiparban = közmücégek árai lemennek = állam megveszi olcsón

Ez aztán a meglepetés nyíltan megmondták évekkel ezelőtt.

Jhonnyq 2014.01.05. 19:30:03

@lombozódó: És ott van az igazság...

toportyánzsóti 2014.01.05. 19:31:03

@♔batyu♔: Méretes répa vagy,szépen felsoroltad mi ma ovi:nagyarcú komcsik szellemi örököse aki évtizedekig liberális volt...Hány perces memóriád van?!Mehetsz a csuti kisvasútra krampácsolónak esetleg ha jó a füled.

Jhonnyq 2014.01.05. 19:35:41

@Brúsz Pringstein:
Folytatom...
Az állam megveszi=adóbevételt költ=költségvetési hiány=új adók.
+
Az állam üzemelteti-világpiaci árak alatt értékesít=költségvetési hiányt termel=új adók vagy áremelés vagy eladás.

Tudod ha csak egy kicsit gondolkodnál előre akkor nem írnál le ekkora mellénnyel ilyen baromságokat.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.05. 19:42:23

@toportyánzsóti:

Hát persze.. De az nem zavar gondolom, hogy a magát demokratikusnak nevezett ellenzék színe java az állampártban jelentéseket készített és elemzett GYurcsánnyal az élen.
Hogy ők verettek rendszerváltás óta egyedül beazonosíthatatlan karhatalmistákkal több ezer ellenzékit.
Hogy ők tiltották be Magyarorszgágon a legtöbb tüntetést és ők oszlatták fel a legtöbbet.
HOgy ők adósították rommá az országot, ők duplázták meg a munkanélküliségi rátát, és pakolták az országot minden gazdasági mutató szerint az EU utolsó helyére.

"Demokraták".. Röhögnöm kell. Nyald csak Gyurcsány seggét ahogy szoktad !

J.László 2014.01.05. 19:46:47

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Nincs igazad. Eddig igenis csak ők engedélyeztek minden évben náci gyűlést a Hősök terén.

toportyánzsóti 2014.01.05. 19:48:07

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Csak 1 idézetet toljál az arcomba te szerencsétlen amiben a böszme seggét nyalom,aztán büszkén kinyalhatod a hátsóm gyűlöletdroidka.

Szociknak vége 2014.01.05. 19:50:16

@Jhonnyq: Ez nem a libsibolsi álam(csőd).

J.László 2014.01.05. 19:52:27

@Jhonnyq:
Valaki kicsit feljebb épp azt fejtegeti, hogy valójában a csökkenő világpiaci árakat süti el a kormány rezsicsökkentésként. Ha ez így van, akkor nem áll meg az okfejtésed.

Jhonnyq 2014.01.05. 20:02:32

@J.László:
Abban az esetben van csak igazad ha feltételezed,hogy az árak innen már csak csökkenni fognak és soha nem emelkednek majd.
Nem kell hozzá különösebb képzettség,hogy azt állítsam ez nem lesz így.

Trackers 2014.01.05. 20:03:43

@J.László:
A rezsi mértékét leginkább, a többi EU-s ország viszonylatában érdemes vizsgálni.
Azaz kinél mennyibe kerül a gáz a villany átlagára ami az otthoni fogyasztók mértékét illeti.

Az MSZP alatt a legdrágábbak közé tartoztunk, most pedig a legolcsóbbak közé.

Világpiaci ár ide vagy oda.

Jhonnyq 2014.01.05. 20:04:16

@Brúsz Pringstein:
Látom az ésszerű és logikus,piaci gondolkodásra egy libsizés a válasz:)
Inkább ne írtál volna semmit az is többet ért volna.

toportyánzsóti 2014.01.05. 20:04:41

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Gyurcsányfóbiás szerencsétlen,ne vedd arra a szádra a demokrata szót amiben az uzsorás láncszavaztató cigóvajda répája volt Baján.

J.László 2014.01.05. 20:08:21

@Jhonnyq:
Persze, hogy nem lesz így. Ezért sem áll meg, amit mondasz ("Az állam üzemelteti-világpiaci árak alatt értékesít=költségvetési hiányt termel=új adók vagy áremelés vagy eladás.").

Arról van szó, amire @Brúsz Pringstein is rámutatott: "rezsi lemegy, nyereség lemegy = befektetések csökkennek az energiaiparban = közmücégek árai lemennek = állam megveszi olcsón"

Közmű cégeknek semmi keresnivalójuk külföldi kezekben. Amilyen húgyért-szarért eladták nekik a libsibolsik, olyan húgyért-szarért lesznek majd kivásárolva. Ez így korrekt.

jet set 2014.01.05. 20:09:33

@Stock: Összeszámoltad, hogy menni ez a sok adó, amit te felsorolsz?
Chipsadó: havonta 100Ft.
Telefonadó: 120 perc x 2Ft=240Ft
Csekkadó: nekem 0-s számlám van, nem fizetem
Áfa: ugye csak +2%-kal kell számolni. 100ezer Ft után ez 2ezer Ft.
legyünk nagyvonalúak és mondjuk, hogy havonta átlagosan 5ezer Ft-tal fizetek ezek miatt többet (de ez inkább csak a fele).
szja-ban viszont több mint 5ezer Ft-tal nőtt a fizetésem. Tudom, köcsög gazdag vagyok, mert bruttó 200-nál többet keresek.
De amíg a sok hülye ezeken rugózik, addig nem lesz itt változás. Miért nem azon háborodsz fel, hogy a vállalkozók mind adót csalnak? Mert akkor szegények nem tudnának megélni? Majd sajnálni fogom őket, ha lesz hozzá kedvem. De legalább ezeket a plusz adókat ők is befizetik.

Jhonnyq 2014.01.05. 20:12:23

@J.László:
"Persze, hogy nem lesz így. Ezért sem áll meg, amit mondasz"

Tudod attól,hogy relatív "húgyért-szarért" lesznek megvásárolva még tökéletesen megáll amit mondok mert üzemeltetni is kell ezeket a cégeket és automatikusan életbe lép amit írtam-

"Az állam üzemelteti-világpiaci árak alatt értékesít=költségvetési hiányt termel=új adók vagy áremelés vagy eladás."

Trackers 2014.01.05. 20:12:52

@toportyánzsóti:

Ugyan nem engem előzményeztél, de én a Bajai bizonyítékokkal és azok legyártásával kapcsolatban másra emlékszem.

Jhonnyq 2014.01.05. 20:14:42

@jet set: Az érvelésedből legalább arra is lehet következtetni,hogy miért csak ennyi a bruttód...

Trackers 2014.01.05. 20:15:11

@jet set:

Igazság szerint éppen a feketegazdaság miatt, a legigazságosabb adó ma Magyarországon a fogyasztás alapú adó.

Hisz minél többet keres vagy lop valaki, annál többet fogyaszt.

Ha majd egyszer száz év múlva kifehéredik legalább részben a gazdaság, akkor majd lesz értelme ezek eltörléséről beszélni.

J.László 2014.01.05. 20:16:19

@Jhonnyq:
Mire az állam üzemelteti, addigra nem világpiaci ár alatt lesz az ár, arra mérget vehetsz. Mindazonáltal szerintem most is van benne nyereség, legfeljebb nem annyi, amennyit a drága előző kormányok garantáltak.

A lényeg: húzzanak a faszba a külföldi üzemeltetők. Ez most erről szól. Hogy később hol lesznek az árak, az a jövő zenéje.

káeurópaibankoló 2014.01.05. 21:34:45

A lényeg:
rezsicsökkentés = alacsonyabb infláció = alacsony infláció = kisebb nyugdíjemelés, kisebb fizetésemelés

tehát:
rezsicsökkenés = alacsony nyugdíj és fizetésemelés

Megéri?

Trackers 2014.01.05. 21:41:25

@káeurópaibankoló:

Erős csúsztatás.

Ha az infláció kisebb, akkor a nyugdíj emelés mértéke lesz kisebb, nem a nyugdíj.

Mellesleg nagyon unom, hogy minden párt a nyugdíjasoknak nyal.
Én a bejelentett munkahellyel rendelkező emberek megélhetésének könnyítését preferálnám.

Pláne ha gyerekük van.
Pl a családi adókedvezmény az egy ritka jó találmány.

umleitung 2014.01.05. 21:53:09

Ha már ennyire harcolni akarnak, akkor nekiugorhatnának az áfának is.

káeurópaibankoló 2014.01.05. 21:58:07

@Trackers:
rezsicsökkentés = alacsonyabb infláció = alacsony infláció = kisebb nyugdíjemelés, kisebb fizetésemelés
Vajon a két utolsó szó mit jelent?

Ide meg beteszek egy vesszőcskét, mert valóban kell oda
tehát:
rezsicsökkenés = alacsony nyugdíj- és fizetésemelés

Kíváncsi vagyok, hogy az átlagrezsi x százalékos csökkentése szemben az átlag nyugdíj nem az élelmiszer és egyéb kiadások szerinti, hanem a jelenlegi szabad szemmel nem látható infláció alapján számolt emelése vajon mennyit takarít meg az államnak és ki fizeti a rezsi csökkentést?
A cégek többsége az infláció mértékét veszi alapul az éves fizetésemelési bázis meghatározásánál.

lombozódó 2014.01.05. 22:48:11

J.László 2014.01.05. 20:08:21
Ja és az állam mit fog vele csinálni szerinted? / Az MVM -be visz mindent, az lesz a a szuper energia cég /

lombozódó 2014.01.05. 22:58:11

J.László 2014.01.05. 20:08:21
A figyelsz jól megfizetik az árát a kivásárlásoknak.
/ az EON pld biztosan nem fizetett rá. /
Egyenlőre az állam a hunyó :-))))))))))

LallyPop 2014.01.05. 23:09:39

@lombozódó: de az EON ráfizetett, konkrétan. Persze lehet hogy náluk jó bolt 1200 mil-ért venni 2009ben és 2012ben 800ért eladni. Ettől még lehet hunyó a zállam, de az ebből nem derül ki.

lombozódó 2014.01.05. 23:12:14

J.László 2014.01.05. 20:08:21
Csak neked :-)
Majd mikor begyűjtötte / de miből is ?/ a cégeket szerinted olcsón, mit is tehet velük. Gondolod majd állami dotációval fogja üzemeltetni, erre már nincs az az adó elvonás, hogy működjön.
Pld újra lehet privatizálni a klientúrának.
Az eddigi érdekeltségeket áthelyezik sajátba.
Szóval vagyon átrendezés folyik, erre a legjobb elsőre az energia szektor.
Csodálkozhatsz 2-3 év múlva :-)))))))))))))))

lombozódó 2014.01.05. 23:19:53

LallyPop 2014.01.05. 23:09:39
Minden híradás arról szól, hogy magas áron, értékén felül vásárolta meg az állam.
Elég , ha a magyar híreket olvasod, de legalább azt olvasd , ha itt okosítasz másokat.
A tőkés ha akar tud várni a pénzére, legfeljebb bezárja a boltot. / bezárt gáztárolók ????????????? / Az EON esetében , a többségi tulajdonos a Német állam :-)))))))))

LallyPop 2014.01.05. 23:22:22

@lombozódó: Nem, a hiradások semmiről sem szólnak, honnan a túróból tudná egy ujságíró mit ér a gáztároló üzletág?.....:DDD

A tény annyi, hogy az állam 400 mil. euróval olcsóbban vette mint az EON.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.01.05. 23:25:06

A cél az államosítás, majd az oligarcháknak áttolás, aminek a végén a rezsidémon költségét ráterhelik a céges fogyasztókra.

lombozódó 2014.01.05. 23:31:42

LallyPop 2014.01.05. 23:09:39
Ilyen számok sehol nem hangzottak el, ez a te fantáziád.
Esetleg forrást ha megjelölnéd :-)

lombozódó 2014.01.05. 23:36:54

LallyPop 2014.01.05. 23:22:22
Na és te honnan tudod . előtted számolták át. :)))))))))))))
Bennfentes kommentelő vagy, nálad az első kézből!!

lombozódó 2014.01.05. 23:39:38

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang
Ők most is többet fizetnek, magasabb az árszabásuk. :-))

lombozódó 2014.01.06. 00:32:49

LallyPop 2014.01.06. 00:01:59
A vételár az nincs ezekben konkretizálva.
A régi eladási ár naturálisan nem értékelhető egy az egyben, mert
1. A MOL adta el.
2. Volt az EON-nak haszna.
3. árfolyamok
4. mennyi gáz volt benne
stb.

lombozódó 2014.01.06. 00:35:09

kevésé hihető, hogy egy hatalmas cég / Európa legnagyobb energetikai cége / nem tud számolni.

lombozódó 2014.01.06. 00:39:49

A másik
a tárolók a piacon leértékelődtek.
Az orosz nagykereskedelem visszavételének értéke nagyon kérdéses.

Sir Galahad 2014.01.06. 06:25:35

@MikeBoy: Elolvastam, hülyeséget írtál. A szerzőnek erről a mondatáról van szó: "Ennek az egésznek nyilván csak akkor van értelme, ha a külföldi cégek irreális profitigénye miatt fizetünk irreálisan sokat." A mondat értelme szerint a rezsiharc értelmességének kulcsa a profitigény mértéke, ám miközben a poszt végig azt próbálja igazolni, hogy a rezsiharc értelmetlen, semmivel sem igazolja, hogy a profitigény ne lett volna irreális.

Ha még mindig nem érted, akkor sajnálom, ennél többet nem tudok tenni.

2014.01.06. 07:16:11

@Sir Galahad:

Nincs határa a mellébeszélésednek ugye, Galahad?
Döntsd el, hogy vak vagy-e vagy az ember szemébe hazudsz úgy, hogy mindketten tudjuk, hogy hazudsz!

Magamtól idézek, amit neked írtam még a legelején:

"Amit Te számon kérsz számítást az pedig az, hogy egyáltalán ez a helyzet fennáll-e?
Na mármost, ha tovább olvasol akkor:
"és nem is az áramár magas Magyarországon"
Ez az állítás más elv alapján és egyszerűsítve, de választ ad a kérdésre, hogy fennáll-e ez a helyzet. "

És akkor a kérdés: funkcionális analfabéta vagy-e vagy egy mellébeszélő??

Sir Galahad 2014.01.06. 09:33:27

@MikeBoy: Feladtam. Persze, ha az általános iskolában nem tudtak megtanítani a szövegértés alapjaira, dőreség is volt azt gondolnom, hogy nekem most néhány kommentben sikerül. Viszlát!

2014.01.06. 09:41:04

@Sir Galahad:

Ritka egy fura fazon vagy Te.... :)))))
Reagáld már le, ami oda van írva!
Lefordítom magyarról magyarra!

Mivel EU viszonylatban nem magas az áram ára idehaz, ezért nem lehet irreális profitról sem beszélni.
Nincs szükség arra a számolásra, amit az elejétől fogva számon kérsz!
Reagálj már reá valamit, ha képes vagy!
Ugyanis ezt kellene cáfolnod először, hogy továbblépjünk....

toportyánzsóti 2014.01.06. 09:48:17

@Trackers: Uzsorás cigóvajdára emlékezel?

jet set 2014.01.08. 12:30:34

@Jhonnyq: A szövegértelmezés nehezen megy neked. Sebaj!

Imre Csizma 2014.01.12. 01:46:26

Nem hiszem,hogy 2002 és 2008 között valamikor is csökkentek volna az energiaárak.Azt sem hiszem,hogy a világpiaci áremelkedéseket a szoci kormányok teljesen ráterhelték volna a fogyasztókra,ezért ha valamikor átmenetileg csökkent is a világpaci ár,legfeljebb az alacsony jövedelmüek kompenzálása került ekkor kevesebbe.A világválság ideje sem éppen a rezsicsökkentésnek kedvezett.2010-től meg a Fidesz van és 2013 elött neki sem jutott eszébe a rezsi csökkentés.
Egyébként,ha 2002-ben valamely család 200 000Forintos összköltségéből 10000 Forint volt a gázszámla és a gáz ára 2010-ig háromszorosára emelkedett,akkor az azt jelentette,hogy az összköltsége 220 000 Forintra növekedett. a 200%-os gázáremelkedés tehát 10%-os összköltség növekedést eredményezett 8 év alatt.Ezt már 10%-os nominálbér emelkedés fedezte.Jó tudom másnak is emelkedett az ára,de azért a nominálbérek 50-100%-al biztosan emelkedtek nyolc év alatt. A hivatalos statisztika szerint 2000 és 2006 között 43 %-al nött a bérek vásárlóértéke,még 2009-ben,a válságban is 35%-al magasabb volt mint 2000-ben.A vásárlóérték emelkedést reálbér emelkedésnek is hivjuk.Reálbér emelkedés pedig az infláció feletti bérnövekedés.Az inflációba meg beleszámit az összes energiaáremelés.Én nem is értem,hogy a szociknak miért nem ez az érve, akkor,amikor azzal vádolják őket hogy hányszorosára emelkedett a gázár.