Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

"Nem történt fenyegetés" - számolt be a Magyar Nemzet a zsaroló hangfelvételről

2011.07.21. 16:31 - eroica

Címkék: média sajtó magyar nemzet fidesz fenyegetés képviselő polgármester zsarolás médiatörvény gyöngyöspata balázs józsef juhász oszkár

A gyöngyöspatai polgármestert megfenyegető Balázs József hangfelvételéről egyetlen hír számol be a Magyar Nemzetben. Ennek címé, idézőjel nélkül: Nem történt fenyegetés.

A cikkben egy szóval sem említik meg, hogy a fenyegetésről hangfelvétel van. A cikkben az egész csak, mint a jobbikos polgármester vádja jelenik meg. Mindössze ennyiben:

"Juhász Oszkár a Jobbik-elnök Vona Gáborral közös hétfői, budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, Balázs József, a térség fideszes országgyűlési képviselője telefonon azzal fenyegette meg őt, hogy Gyöngyöspata nem fog pályázati pénzeket nyerni a Jobbik vezetése alatt."

A vád után, Balázs József 4 bekezdésnyi (!) reagálása következik, amelyek közül a legrövidebb is hosszabb, mint a vádat ismertető bekezdés. A cikk végén még ismertetik a gyöngyöspatai választási eredményeket.

A cikkben semmit nem idéznek a fenyegető hangfelvételből, magát a youtube-on is elérhető hangfelvételt nem ágyazzál be a cikkbe. Pedig a fidesz.hu-ról számos egy az egyben átvett szövegű kormánypárti sajtótájékoztatót "turbóznak fel" azzal, hogy a fidesz.hu videóját is beteszik a sajttájról.

A cím persze azért is érdekes, mert nehéz annál egyértelműbben fogalmazni, mint Balázs József fideszes képviselő tette: "Forrás oda megy ebben a térségben, amit én jóváhagyok. Amit én nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. Ezzel az írással meg ezekkel a dolgokkal ezeket a csapokat te elzártad magad előtt, ezt vedd tudomásul. Ilyen stílussal és mentalitással túlságosan sok mindenre ne számítsatok."

Majd a miheztartás végett jelezte, hogy őt nemcsak a szakmai szempontok vezérlik:
"Különféle polgármesterek vannak a térségben, de egyvalamit senki sem enged meg magának, ha velem akar együttműködni, hogy a személyemet és munkámat gyakorlatilag kritizálja." De meg lehet hallgatni az egész beszélgetést vágatlanul:

Lord Acton híres mondása, hogy "a hatalom korrumpál, az abszolút hatalom abszolút korrumpál". A kétharmados Fideszen ez nagyon meglátszik. Még egy ilyen nem túl befolyásos és nulla teljesítményű képviselő, mint Balázs József (önálló indítványainak száma: nulla, hozzászólásainak száma: három) is ilyen stílust enged meg magának. Majd ennek a teljesítménynek a tudatában oktat ki az ügyről a mindenkit Fidesz: "Nem a szavak, sokkalta inkább a tettek beszélnek".

De térjünk vissza a Magyar Nemzetre. Deák Ferenc szerint a sajtótörvénynek elég lenne egy mondatból állnia: "hazudni pedig nem szabad". A mostani médiatörvény legvehemensebb támogatója, a Magyar Nemzet ennek biztosan nem felel meg.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

5 komment

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr583086660

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dermedt társadalom 2011.07.22. 06:03:01

Fölháborodott és elképedt megnyilvánulások kísérik Balázs József helyi potentát telefonba mondott szavait. Pedig az elhangzottak aligha a rendszer kivételei. Mifelénk minden arra sarkallja a döntési helyzetben lévőket, hogy saját, szubjektív értékeik é...

Trackback: Déjà vu 2011.07.21. 18:50:29

Amikor a tegnapi gyöngyöspatai hírt olvastam a Balázs József vs. Juhász Oszkár beszélgetésről, rögtön beugrott egy emlék. Ugyanis nem először lett hír abból, hogy fideszes képviselő zsarolni próbálta a vetélytársát. Íme egy tudósítás a 2006-os választá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emiksz 2011.07.21. 17:20:53

http://emiksz.blog.hu/2011​/07/21/nem_fenyegetes_1

"- A szomszéd faluban, az is valami Mártagenya, ott a polgármester szintén mszp-s, és mégis elismerően nyilatkozik a munkámról, és tolom is a zsét oda, már vagy 3 pályázatuk nyert.
- Jobbikos, egy nyert a tizenháromból, és azt írta, hogy egy bólogató elvhű pártkatona vagy.
- Na ugye, ő tud dicsérni, vegyél róla példát!"

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.07.21. 17:22:17

"...'hazudni pedig nem szabad'. A mostani médiatörvény legvehemensebb támogatója, a Magyar Nemzet ennek biztosan nem felel meg."

a helyzet egyszerű és egyértelmű: nem azért fizetik őket.

a Nemzet kb. tíz éve Magyarország egyetlen politikai bulvárlapja, az annak megfelelő stílussal.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2011.07.25. 07:23:08

A MaNem az egyik legaljasabb saltótermék ami létezik. Annyira sem hiteles, mint a Szabad Nép volt sz ötvenes években. Mire számítottál egy a Fideszt mindenben kiszolgáló pártlaptól.

andrisi 2011.07.27. 13:46:37

a helyzett ennél is rosszabb, mert ezt a cikket nem az MN írta, hanem az MTI, a magyar, tudósító, iroda.

aser 2011.10.17. 11:35:39

Nem jó a következtetés.
Mert Fidesz-Magyarul kell tudni minden magyar zembernek.
És így ez csupán egy baráti beszélgetésnek számít!
Ráadásul a gumikalapácsos rasszista uszító Oszkár csak azt kapta a diktatúra egyik maffia-alvezérétől,amit megérdemel!
Öljék egymást a nyilasok,legalább kevesebben lesznek!


süti beállítások módosítása