Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Oszkár, az élő példa - A Fidesz Jobbik oldala VI.

2009.10.20. 23:22 - eroica

Címkék: szélsőséges jobbik hont andrás polgári kultúra molnár oszkár a fidesz jobbik oldala

http://img.youtube.com/vi/VCLskskXT4c/0.jpg "A Fidesz évek óta radikális akciókkal, szándékosan félreértelmezhető kiszólásokkal próbálja elvenni a lehetőséget a radikálisok elől, és mégis kinőtt a földből egy tizenöt százalékos Jobbik." - kritizálja a Fidesz szélsőségekhez való viszonyát az anno Navracsics Tibort beléptető exfideszes. Hont András komoly írása az "Oszkár-ügyről":

... Természetesen ez a történet elsősorban nem Molnár Oszkárról szól, hanem arról, hogy a magyar közélet hogyan kezeli az Oszkárféléket, meg hogy miként lett nekünk hirtelen ennyi Oszkárunk.

Azt gondolom, hogy az Oszkár-jelenség félreértéséről tanúskodik, ha valaki egy Fideszbe ékelődött rasszista ámokfutásaként interpretálja az eseményeket. Nem ez történt, hanem az, hogy egy jobb sorsra érdemes tehergépjármű-vezető megpróbálta kicsi fejében összerendezni mindazt, amit az elmúlt években a jobboldali médiában látott, hallott, olvasott.

Az utóbbi megjegyzés már Molnár Oszkár párttársainak, védelmezőinek szól, és némileg személyes ügyem is, mivel Oszkár megszemélyesíti mindazt, amiről 2003 óta próbálok gagyogni. Nevezetesen, hogy nem feltétlenül a kommunista előírások szolgai átvételét jelenti, ha a jobboldal vezető ereje fektet egy kevés energiát abba, hogy magát mindenféle rémes alakoktól megkülönböztesse, az pedig egyenesen saját jól felfogott érdeke volna, hogy szolgálataikat (sajtóklubbosoktól Satuig) ne vegye igénybe - még ha válságos helyzetekben nem is jön rosszul.

Lássunk világosan: ebben a folyamatban Oszkár nem a náci rém, akitől idejében meg kellett volna szabadulni, hanem az eredmény; így a létező jobboldal, ha valóban szembe akarna nézni az Oszkár jelentette kihívással, kénytelen lenne az elmúlt időszak politikáját is kritika tárgyává tenni. Nem véletlen tehát, hogy az úgynevezett jobbosok - bár nagyon különböző okokból és különböző formákban - egytől egyig elhárítják az Oszkár-jelenségre való érdemi reagálást.

*

Vannak egyrészt a versenyzőtípusok, akiket a politika tartalmi része egyáltalán nem érdekel, pártválasztásuk többnyire esetleges, a küzdelmet önmagáért tartják izgalmasnak, és egyetlen mércéjük a pillanatnyi siker. Ők minden menetet meg akarnak nyerni, és a támadásokra csípőből visszalőnek. Ennek a típusnak létezik hivatásos és amatőr válfaja is. Az elsőre példa a Cser-Palkovics nevű droid, aki úgy próbálta tromfolni az Oszkár-ügyben tett kormánypárti nyilatkozatokat, hogy fölszólított a díszzsidozó szocialista bloggerek kizárására, illetve a volt miniszterelnököt a rablott zsidóvagyonból származó villájának elhagyására.

A másodikra pedig azok, akik az ilyen cikkek alá szoktak hosszú kommenteket írni, melyekben fölsorolják az ellenfél rémtetteit, és elmagyarázzák - bár működő szervezetet csak diagramon láttak -, hogy milyen is egy sikeres tömegpárt.

Vannak aztán az elitisták. Idetartoznak egyfelől a trendi rózsaszíningesek: újsütetű divatkonzervatívok és frissdiplomás politológusok, másfelől a szimpla opportunisták. Ők nem foglalkoznak politikusi nyilatkozatokkal, és az újságokban is csak a tőzsdehíreket olvassák. Szerintük a különféle szónoklatok, eszmefuttatások a népnek szóló dajkamesék, nem valóságosak, nem kézzelfoghatóak. A lényeg, amit a vezérkar dögunalmas konferenciákon befektetőknek előad, vagy nemzetközi sajtótájékoztatókon képvisel.

Éppen Oszkár példája mutatja, hogy egy ország nem így működik; a szavak önálló életre kelnek, és legalább akkora hatással bírnak, mint egy miniszteri rendelet. Különben is, az az ország, amelynek elitje folyvást hülyeségeket beszél, jó eséllyel hülyeségeket is fog cselekedni.

http://mf.index.hu/belfold/fidesz20_02.jpgMég tovább mennek azok, akik úgy vélik, a Fidesz kifejezetten használ a demokráciának, az emberi jogoknak, amikor Oszkárokkal fogja ki a szelet a szélsőjobb vitorlájából. E tűrhetetlen nézet hirdetőit szintén a valóságra kell emlékeztetnünk. A Fidesz évek óta ezt teszi, radikális akciókkal, szándékosan félreértelmezhető kiszólásokkal próbálja elvenni a lehetőséget a radikálisok elől, és mégis kinőtt a földből egy tizenöt százalékos Jobbik.

Vannak továbbá, akik messzemenőkig egyetértenek Oszkárral, illetve még úgyabbul gondolkodnak, de tudják, hogy a polgármesteri hivatalok sajtóreferensi állásait és az építési beruházásokat egyelőre nem a Jobbiknál osztogatják. Közülük nem kevesen élvezik is a kettős játékot, a védettséget, amelyet egy elfogadott párt nyújt, amelyről - a pártelnök nyilatkozatából - tudjuk, hogy "a Likud természetes szövetségese". Ebből látszik, hogy nem lehet antiszemita. Azt is csak a zsidók terjesztik.

És végül vannak, akik nem hisznek sem a szemüknek, sem a fülüknek. Elutasítják a rasszizmust, a kirekesztést, a zavaros eszméket, a gyűlölet minden formáját, és mindenkor ugyanezt feltételezik kedvenc pártjukról is. Őszintén úgy gondolják, hogy a szélsőség erősödése csupán az ellen gaz mesterkedésének eredménye. Ők is csak a nekik megfelelő jelenségeket hajlandók érzékelni. Orbán hasznos idiótái. Észreveszik, és lobogtatják, hogy Orbán aláírta a "Tarka Magyar" kezdeményezést, de elkerülte figyelmüket, hogy ugyanő megvédte a "Tarka Magyart" pikírt glosszában gúnyoló Magyar Hírlapot.

Az emberarcú orbánizmus (© TGM) orgánuma, a Heti Válasz nemrég alapos írásban szedte ízekre az ősmagyarkodó szubkultúra megnyilvánulásait, mutatta ki tarthatatlanságukat és veszélyességüket. A lapot olvasva olyan érzésünk támad, mintha a bemutatott jelenségek egy Fideszen túli extrém világ sajátjai lennének. Remélhetőleg Oszkárnak azok a meglátásai, mely szerint "az emberiség ősnyelve a magyar", népünk "talán a legrégebbi nép ezen a földbolygón", amelynek "olyan genetikai adottságai vannak, ami mindent túl fog élni" józanítólag hatnak. Bár ez sem valószínű.

*

A fentiek ismeretében nem vártam túl sokat a hétfői Molnár Oszkár-Navracsics Tibor eszmecserétől, illetve egy picit azért mégis reménykedtem. A frakcióvezetőt ugyanis van szerencsém ismerni. Egészen pontosan: nálam lépett be a Fideszbe, belépési nyilatkozatán az én aláírásom díszeleg. Tudom, hogy visszafogott, intelligens úriember, aki érti, hogy a dolgok elkenésével az oszkárizmus akadálytalan terjedéséhez járul hozzá, ezért megpróbálja szelíden kitessékelni őt a frakcióból, és bánom is én, ha ennek érdekében belengeti egy tavasztól létrejövő állami fuvarozási cég vezérigazgatói posztját.

http://gyor.fidelitas.hu/hirek/data/upimages/navra2.JPG

Jelentem, a frakcióvezetőért a továbbiakban nem vállalok felelősséget. A találkozó után kiadott kommüniké a legarcpirítóbb a műfajban. "A Fidesz frakcióvezetője és Edelény polgármestere egyetértettek abban, hogy a politikában tűrhetetlen az antiszemitizmus, a kirekesztés, az erőszak és a hazugság minden formája. Molnár Oszkár leszögezte: mint ahogyan eddig is, a munkája és nem származása alapján ítél meg minden embert." Majd, mintha mi sem történt volna, Oszkár elfoglalta helyét az ülésteremben.

Csak egy apróságra hívnám föl Navracsicsék figyelmét, és terhelném még egy személyes kitérővel az olvasókat. Engem azért zártak ki a Fideszből, mert - szó szerint idézek a kizárási indítványból - "méltatlanul támadtam a pártelnököt". A retorzió annak szólt, hogy egy cikkben "varázstalannak" neveztem Orbán Viktort. Azt nem kötötték az orromra, hogy miként kell méltón támadni az elnököt, de most már kezdem sejteni. Le kellett volna zsidóznom, cigányoznom vagy buziznom. Arrafelé ez a bevett szokás.
 

Ez a poszt az eredeti írás szerkesztett változata, a teljes eredeti a Hírszerzőn.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr171464411

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Molnár Oszkár rasszista 2009.11.18. 07:20:03

Az a csávó, aki egy demokráciában megengedhetetlen kijelentéseket tesz, a friss hírek szerint újra képvieslő lesz - elég jó eséllyel. És ne legyenek kétségeink a felől, hogy egy nem éppen a belső demokráciájáról híres pártnál ez miként szavazódott meg....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ucsacsu 2009.10.21. 10:24:45

Nem kellett volna kiírni,hogy hol keletkezett a cikk , hangneméből minden ki derült. De ha valaki körülnéz,a túl reprezentáltság szemet szúró, ha tetszik ha nem és ezt szóvá tenni csak a te szemedbe rasszizmus

6.Lenin 2009.10.21. 20:05:16

eroica!

1 olyan blog,ahol az erkölcsi etalon Zuschlág J..hová sorolja be önmagát?

fidélio 2009.10.26. 15:25:22

@6.Lenin: Miről beszélsz? Hol volt itt Zushlag általános erkölcsi etalonként említve?

6.Lenin 2009.10.26. 18:47:46

@fidélio:

Látom nem vagy képben.Néha olvasgasd a saját blogotokat is.
1 előző posztban eroica harcolt Zuschlág erkölcsi nagyságának védelmében,aztán a saját posztjában mindenki mást általában erkölcsi hullaként igyekezik/veled egyetemben bemutatni.
Tükörbe kellene nézni.Vagy netán azt sem érted,amit Te irsz,vagy idézel?
Olvasgasd eroica irásait/idézeteit is,éppen olyan elfogultak,mint a tiéid.Természetesen lehetsz elfogult,jogodban áll.Nekem is.

Talán nem véletlen,hogy nem válaszolt a kérdésemre.

6.Lenin 2009.10.26. 20:52:56

@eroica:

fideszfigyelo.blog.hu/2009/10/15/orban_a_zsidozas_es_a_partszabalyzat

Legalább a saját posztodhoz irt hozzászólásokat olvasd el.

Itt harcoltatok,hogy cusi lemondott,igaz pénzért,de ez már nem ért el hozzád.Ezért tettem fel a kérdést 1 másik posztodban,de arra se válaszoltál.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.10.28. 20:30:06

@6.Lenin:

A kérdés az volt, hol Írtuk MI, hogy Zuschlag erkölcsi etalon.
Ezután visszaidézed a TE saját hozzászólásodat.

Kedves Lenin et., nagyon kikelhettél magadból, ha már saját személyedet is összekevered.

Egyébként ez a visszahivatkozás: ügyes! Nem új, de igazi Lenin-ista trükk.

Naszóval: Zuschlag nem erkölcsi és főként nem etalon. De legalább lemondott/lemondatták.

Esetleg van érdemi mondanivalód Molnár Oszkárról?

6.Lenin 2009.10.28. 21:19:59

@eroica:

Tényleg nem értitek?
Különben nem csodálkozom.
Miért lennék kikelve magamból?Vicces lenne.

www.hirszerzo.hu/cikk.egy_oka_van_hogy_kiemeltem_a_zsido_nagytoket_-_interju_molnar

Érdemben ez a dolog nem érdekel,azért nem írtam róla.Rom Leo hozta fel cusit,amin jót nevettem.Eroica meg harcolt érte.
Fidelio meg nem ért az egészből semmit.
Cusi lemondott,a szentem.Fasza gyerek,meg jól meg is fizették.
Ok fiuk,csak így tovább.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.10.28. 21:55:09

@6.Lenin:
Értjük mi, csak nem találjuk azt, amire hivatkozol. :(((

Cusi szerintem nem annyira f. gyerek, inkább rászorították a lemondásra (kicsit lassan, kicsit későn, de mégiscsak).
Nomeg ay ő nagy meglepetésére nem mentesült az igazságszolgáltatás alól, erre visszafizetett, amit tudott, hátha enyhítő körülmény lesz. Anyagilag sem látszik egy nyertes ügynek, de ez legyen az ő baja.

Nekem meg az a bajom a MOszkár-féle történetben, hogy nyoma sincs annak, hogy a Fidesz lemondatná - már, ha szabad visszakanyarodni az edelényi bajnokhoz. :-)

6.Lenin 2009.10.28. 23:05:48

@eroica:

Ez már kezd ciki lenni.
Na essünk neki

Elolvastam a posztodat,amit ebben oszkározós témában írtál.
Jó nagy faszság,igaz ez itt nem ritka,de ez a Ti dolgotok.

Az utolsó mondatra tettem 1 megjegyzést.

Aztán jött a következő hsz:
Rom Leo 2009.10.18. 15:18:21
Amikor Zuschlag mókázott a holocaust áldozatain, lemondott képviselői mandátumáról. Molnár Oszkárban ez fel sem merült.

Ez a különbség a - Wittner Mária révén is - nácikkal kokettáló, a maga módján "kicsit náci" Fidesz és az MSZP között.

Ezen jót nevettem,hiszen hallottam előtte a felvételt,amin cusi beismeri,pénzért mondott le.

Hatalmas erkölcsi teljesítmény.Ezért írtam,hogy ez így nem teljesen korrekt .

Aztán Te jöttél,olvasd vissza miket írtál,nincs kedvem bekopizni mindent..

fideszfigyelo.blog.hu/2009/10/15/orban_a_zsidozas_es_a_partszabalyzat

Aztán Te és nyaligátor védtétek,még 1 cikket is linkeltél a védelmébe,amely szintén nem volt korrekt.

Ekkor linkeltem be,ahol cusi személyesen mondja el,mi is az igazság a lemondása körül.

Erre már nem válaszoltatok.

Ezek után,és az itt olvasott posztok egyoldalúságát figyelembe véve adódik(logikusan)
ezen a blogon ez egy elfogadott erkölcsi norma,lehet ez azetalon is.

Aztán jött a következő,előzőkhöz hasonló hangnemben irt poszt,ahol mindenki mást besoroltok egy ferde erkölcsi norma alapján.

Ekkor tettem fel a kérdést
magatokat hová soroljátok,ha a cusifélék erkölcsi szintje itt elfogadott és védelem alatt áll..Kérdőjellel a végén.

Nem ismeritek mi a különbség a kérdés és az állítás között?

Ha netán még adódnának a megértéssel

problémák,szívesen elmagyarázom.

Apropó,miért nem a kérdésemre válaszoltatok?

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.10.29. 12:35:30

@6.Lenin:
Figyu, Lenin, eddig azt hittem, szórakozol . A dolog komolyabb, Te tényleg belekeveredtél. Sajnálom.

De amíg be nem linkeled ezt az erkölcsi-etalon dolgot, bocs, nem értem, miről beszélsz.

6.Lenin 2009.10.29. 12:55:58

@eroica:

Leirtam,ennyire nem lehettek hülyék.

Mivel védelembe vettétek,feltételeztem,az,amit a cusifélék képviselnek,Ti elfogadjátok.
A szövegkörnyezetből ez egyértelmű.Mit nem értesz ezen?
Nem ÁLLíITOTTAM,hanem KÉRDEZTEM.
NEM VÁLASZOLTATOK,NEM CÁFOLTATOK!

Arról nem én tehetek,hogy egy aránylag egyszerű szöveget nem tudtok értelmezni.
Ha nem értettetek vele egyet,miért nem moderáltátok ki?
Leírtam a véleményemet,amihez jogom van,beleértve a tévedést is.
Miért nem válaszoltatok a kérdésemre?Nem cáfoltátok.
Megvolt a lehetősgetek,a kimoderálásra is.

Fenyegetsz?


süti beállítások módosítása