Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Meg is volt, meg nem is az új többség

2009.10.19. 14:25 - eroica

A rend kedvéért mi is közöljük a pécsi időközi képviselő-választás eredményét. Tagadhatatlan fölénnyel nyert a Fidesz, viszont nagyon kevesen mentek el egyáltalán:

Egyre csökken a pécsi választók szavazókedve, vasárnap már csak 11 százaléknyian szavaztak az időközi parlamenti választáson a Baranya megyei 3-as körzetben. Pécsen idén hatodszor választottak, Toller László helyét negyedszerre sem sikerült betölteni.

Negyedszer tartottak választást vasárnap a cselekvőképtelennek nyilvánított Toller László képviselői helyére a Baranya megyei 3-as, pécsi választókörzetben. Az előző három választáshoz hasonlóan ez is érvénytelenül zárult, mivel a szükséges 25 százalék helyett a választók alig több mint tíz százaléka szavazott.
A szavazást amúgy a Fidesz jelöltje, Kővári János nyerte 88,3 százalékkal, a szocialista Tóth Bertalan 9,9, a kisgazda Walter György 1,8 százalékot kapott az amúgy hagyományosan baloldali körzetben.
A legtöbben az első, az európai parlamentivel egy időben tartott választáson vettek részt, akkor 31,37 százalék volt a részvétel, de az első szavazáson ötven százalékos részvételi küszöb van. A második szavazáson már csak 25 százalék, de azóta a legmagasabb részvételi arány 17,96 százalék volt.

Pécsen idén ez a hatodik választás volt az EP-választással együtt. A június 7-i választás előtt Tasnádi Péter polgármester halála miatt időközi polgármester-választást is tartottak, ahol Páva Zsolt nagy fölénnyel nyert Szili Katalinnal szemben, aki akkor mág házelnök volt.

index.hu

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr341460437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása