Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Eláll a feljelentéstől a vádaskodó polgármester

2009.09.29. 13:50 - eroica

"Korábbi ígéretével ellentétben mégsem tesz feljelentést az edelényi polgármester azon roma nők ellen, akik tudomása szerint - az emelt szociális juttatások reményében - szándékosan okoznak egészségkárosodást magzatuknak."

Az igazságharcost már korábban megcáfolták állítólagos forásai - az általa említett települések háziorvosai, védőnői és polgármesterei és az emelt családi pótlékra jogosultak száma sem támasztotta alá (a szendrőládi 105 fős óvodában egy gyerek sem olyan). És persze ne felejtsük el az index videóját, amelyből kiderült, hogy a gyógykezelésre sem elég az emelt pótlék és, hogy sok cigány azt se tudja milyen a gumikalapács.


"Molnár Oszkár Edelény fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő inkriminált kijelentése később nagy vihart kavart. Molnár Oszkár tegnapi érdeklődésünkre elmondta: eredeti szándékától eltérően azért nem tesz feljelentést az ügyben, mert - szavai szerint - azok az emberek, akik kiálltak volna mellette a bíróságon, s az állítását, vagyis azt, hogy a magasabb támogatás reményében cigány asszonyok kárt okoznak a magzatukban, bizonyítani tudnák, az ügy körül kialakult hisztéria miatt visszaléptek. A borsodi város polgármestere hozzátette: már maga sem akarja a pert, mert úgy véli, a botrány már nem arról szól, hogy két-három asszonyra rá tudják-e bizonyítani, hogy tudatosan ártott gyermekének, hanem arról a feszültségről, ami a többségi társadalom és a roma kisebbség közt érezhető. Hangsúlyozta: a következő kormánynak sürgősen megoldást kell keresnie a romák helyzetével összefüggő problémákra.

Feljelentették viszont az edelényi polgármestert a Borsod megyei Főügyészségen, rágalmazás alapos gyanúja miatt Szendrőládon és Lakon élő roma nők, összesen több mint háromszázan. Mivel a polgármesternek parlamenti képviselői mandátuma miatt mentelmi joga van, az ügy átkerült a Központi Nyomozó Ügyészséghez, amely a területileg illetékes bírósághoz továbbította a dokumentumokat." Nol.hu

 

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr481415514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása