Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Kreatív Rangsor

2009.06.05. 20:46 - eroica

Címkék: civil nézőpont intézet ep lista fidesz független

http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/4162499/2/istockphoto_4162499-martini-glass-with-orange-cocktail-and-piece-of-citrus-9.jpgHogyan értékeljük sikeresebbnek a harmadállású képviselőt, az év képviselőjének választottál? A Nézőpont Intézet kreatív rangsora megmutatja:

Egy unalmas rangsor ...

A Republikon Intézet értékelte az EP-képviselőink teljesítményét. Tanulmányukban összevetették a képviselők által benyújtott állásfoglalási indítványok, jelentések, vélemények és írásbeli nyilatkozatok számát, elért tisztségeiket, plenáris felszólalásaikat.

… kellemetlen eredménnyel

Az még hagyján', hogy a Fideszes képviselők gyöngén szerepeltek csak a hetedik helyen szerepelt az első fideszes, de az új listavezető, Schmitt Pál 18. lett a 24-ből. Ez ugyan tisztséghalmozását tekintve nem meglepő, de annál kellemetlenebb.

Egy megfelelő Nézőpont segíthet

A Nézőpont Intézet fáradságot nem ismerve elkészített egy másik rangsor. Az eredményt bárki kitalálhatja, de az értékelés szempontjai elismerésre méltóan kreatívak voltak. A lista itt.


1. Súlyozz:
A képviselők jelentéseinek, indítványainak számát súlyozták, fontosság szerint.

Így kapott a szocialista Herczog Edit maximális 6-6 pontot olyan komoly témájú jelentéseire, mint a költségvetés végrehajtása, a globalizáció hatása a belső piacra, vagy a Small Business (kisvállalkozói) Act.

Így lett 6 pontos Szájer Józseftől „Ízesített bor, vagy azon alapuló italok, koktélok meghatározása, megnevezése” című jelentése is.

2. Jókor, jó helyen: A Nézőpont az előbbi szakmai munka mellett, egyenlő súllyal értékelte a plenáris ülésen való részvételt (egy jelentés végigegyeztetése = gombnyomogatás). Így értékelve a 2002-2006-os országgyűlési ciklust, Meggyes Tamás fideszes képviselő tevékenysége közel azonos súlyú volt Áder János frakcióvezetőével.. De végül is, fogadjuk el, hogy a részvétel is fontos.

3. A nagy ötlet: Nemzeti érdek = jobboldali szavazás:

A szakmai munkával ugyancsak azonos súlyúnak vették a "nemzeti érdek" képviseletét. Ehhez azonban egyetlen konkrét ügyet sem néztek meg, mindössze azt: hányszor szavazott egy képviselő a hazai képviselők többségével. Tudjuk, 24-ből 13 képviselő jobboldali. Ha tehát nem követtek el hibát (például lelkiismetük szerinti szavazás), és egyseégesen nyomták a gombot, akkor automatikusan ők képviselték a nemzeti érdeket. (A választási előrejelzéseket nézve, ezt a trükköt öt év múlva is előveheti a Nézőpont.)

Ez már jobb eredményt hozott

Mármint Schmitt Pál számára. Nemcsak más pártbelieket tudott így megelőzni, hanem a Fideszes Gál Kingát, akit az EP-ben megválasztottak az év képviselőjének; valamint Járóka Líviát, akit az Európai Néppárt kampányarcának választott. Hát, így alakult.

Ezek után csak azt javasolhatjuk – a jó fizikai erőben lévő - Schmitt Pálnak, hogy ne próbálkozzon versenysporttal, mert ott a valódi teljesítmény számít.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr61166189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása