Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Képviselő mellékállásban - II.

2009.05.28. 14:03 - eroica

Címkék: schmitt pál ep lista

http://img.index.hu/cikkepek/0701//sport//schmitt.jpgTovábbra is Schmitt Pálról, akin meg is látszik, hogy keveset foglalkozik az Európai Unió ügyeivel.


A minap azt találta mondani, hogy a „tehetetlen magyar kormányzat” miatt "nem érzik az emberek az Európai Unió áldásos hatását". Ezzel szemben most látott napvilágot KPMG nemzetközi könyvizsgáló adó- és üzleti és adótanácsadó vállalat tanulmánya, amely szerint "Magyarország az élen jár a régióban az európai uniós források felhasználásában". Hiszen "a rendelkezésre álló forráskeretek több mint egynegyedét már lekötötte, szemben a régió 11 százalékos átlagával". (Ez persze nem nagy újdonság, eddig is így volt). Szemléletesek a 2007-2008-as, időarányos felhasználási adatok adatok (a teljes angol nyelvű tanulmány vagy magyar összefoglalója):

 

Az, hogy Schmitt Pál nem olvasott erről a tanulmányról, az bocsánatos. De fájdalom, nem ismeri az uniós pénzek lehívásának módját sem. Az pedig kacifántos: megtervezik, Brüsszelben jóváhagyják, megpályáztatják, az érintettek megpályázzák, elbírálják, megvalósítják … és ezután lehet kifizetni a támogatást.

Ez az uniós szabály. Lehet alkudozni, például idéntől több előleget fizethetnek ki a magyar hatóságok, de a lényegen ez nem sokat változtat. A nagyobb összegű, 2007-13-as uniós támogatások kifizetése csak ezután várható mindenütt.

Szóval, főállású képviselőket! Az Európai Parlamentbe is!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr661148903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mig8 (törölt) 2009.05.28. 17:47:51

Ide kívánkozik: ha vki képviselő - akár az únióban, akár a parlamentben, annak miért is van egy másik tisztsége? Miért polgármesterkedik vhol?

Általánosságban: mire föl halmozzák a tisztelt honatyák/honanyák a tisztségeket?

Vincenzo90 2009.06.05. 00:52:51

Attól, hogy élen járunk, az emberek még mindíg nem éreznek semmit. A pénzek lenyúlásában is élen járunk ugyanis. Nameg az Unio is olyan pénzeket ad, mint az USA. Cserébe lekötelez. Nem más ez, mint modernkori gyarmatosítás. A francia, meg német átcímkézett szemetet etetik velünk izraeli-osztrák vegyesvállalatok, miközben a magyar gazda tönkremegy, mert a friss termék nem kell senkinek 2 Ft-al drágábban, ráadásul negyedannyi segítséget kap, mint egy osztrák társa.

Schmitt Pál még egy utolsó tirpák ettől függetlenül.


süti beállítások módosítása