Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbán haragja

2009.05.04. 16:04 - eroica

Címkék: orbán szlogen

"A harag annál nagyobb lesz" mondta Orbán s a hangerő meg a gesztusok  komoly indulatot mutattak - az "Elég volt" jelszónak megfelelően. Csakhogy egy kis gesztus mintha másról árulkodna a az "égbolt meghasadása" és a "hatalmasok libabőrzése" között. A következő három kép és szöveg kb. 10 másodperces időszakot ölel fel, amint a harag papja kizökken és visszazökken.

"...amikor milliók egyszerre mondják, hogy elég, az a földrengés hangja. Az a vulkánkitörést megelőző morajlás, az a hang, amitől meghasad az égbolt. (HARAG)

  

 Amikor egy ország mondja, hogy elég akkor a hatalmon lévők (ORRVAKARGATÁS) libabőrözni kezdenek, ...

...mert akkor megértik, megérzik mit jelent az, hogy egy országgal állnak szemben és egy egész országgal próbálnak ujjat húzni. (HARAG)

A videó itt meg is nézhető, a rész a csuszkával hamar megkereshető. Már csak a hangszín miatt is érdekes.

Persze lehet, hogy az indulat igazi, de reszel az ördög, hogy valójában itt csak a hangulat fokozása a cél, ami Orbánnak már unalmasan egyszerű szónoki feladat. S ha unatkozik miért ne vakarhatná meg az orrát?

S hogy miért kell a hangulatot dühvel fokozni? Azért, mert 2004 óta a bizalmi szavazást most negyedszerre játszották el. Közben pedig doppingolni kellene a népet, mert, ahogy itt-ott leírták:

"Veszélynek a Fidesz stratégái azt tartják, hogy az MSZP megmaradt szavazótábora, amelyet 10 százalékosra taksálnak, egy az egyben elmegy szavazni és az alacsony részvételi arány miatt a várakozásoknál jobb eredményt ér el a szocialista párt. Orbán Viktor pártelnök éppen ezért arra teszi a hangsúlyt, hogy belpolitikai jellegűvé transzformálják a voksolást abból a célból, hogy a Fidesz-tábort lehessen mozgósítani. Az egyszerű alapüzenet: a szavazás egy újabb szög lesz az MSZP koporsójában."

Bár az "elég volt" négy éve már volt skandált szlogen a Fidesznél, a szlogenismétlést már megszoktuk.

Így építő jelleggel csak annyit jegyeznék meg, hogy az "elég voltot", lehet informatívan és vidáman is csinálni:

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr951102476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tripanek (törölt) 2009.05.04. 22:06:06

Vakarja az orrát, affene...tán mutogasson mint Megyó vagy gesztikuláljon őrültmód mint Feri?

dr. Wilbur Swain 2009.05.05. 06:54:27

brékig nyúúúz!!!! Orbán Viktor megvakarta az orrát!!! Mi lesz most?! o_O
alapvetőn azt gondoltam, hogy ez egy építő kritikát megfogalmazó blog lesz, de attól fényévekre van...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.05.05. 15:12:00

Ez a post szerintem is hülyeség.
Az meg majd jövő tavasszal lesz probléma, hogy megunják az emberek az "Elég volt!"-ot.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.05.05. 16:11:08

@dr. Wilbur Swain: Ne értsd már direkt félre! Tőlem a feje búbját is vakarhatná, csakhogy itt ez egy árulkodó mozdulat. Éppen arról beszél óriási vehemenciával, hogy "vulkánkitörés előtti pillanat" meg "hasad az ég", de annyira veszi komolyan, hogy mellette simán belefér egy kényelmes orrvakargatás. Szerinted mennyire komolyan vehető innentől a "nagy indulat"?

Építő kritika meg külön volt a végén, nézd meg a videjjót:-)