Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Sportembernek sportos autót!

2009.02.06. 23:01 - Fidelio

Címkék: audi szíjjártó

<=Egy ilyen fess sportembernek ne járna sportos autó? (balra Szíjjártó, jobbra "Philip")

Bár nem mostani a történet, mégis rosszul venné ki magát, ha a Fideszfigyelő nem tudósítana Szíjjártó Péter AUDI-ügyének részleteteiről. (A nol.hu lapszemle cikke).
"Új Audi4-est kapott ajándékba Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő a győri SEAT-FOTON női kosárlabda klubtól, írja a Népszava. A csapat bérli a kocsit a szóvivőnek. A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alelnöke, Ruszin Zsolt könyvelői tapasztalatára támaszkodva több, hasonló üggyel kapcsolatos trükköt, lehetőséget is megosztott a lappal. A szakértő szerint a kosárlabda klubon keresztül tulajdonképpen akár adómentesen is lehetett juttatást adni a politikusnak. Ha ugyanis az önkormányzattól kap egy képviselő egy autót vagy plusz juttatást, akkor azután a város vezetésének adóznia kellene. Ha azonban a jelenlegi autókölcsönzést juttatásnak vesszük, akkor az tulajdonképpen adómentes, "ajándék".

A Fidesz szóvivője egyébként hasonlóról beszélt lapunknak: a sportklub társadalmi elnökeként díjazást, más juttatást nem kap az autó használatán kívül, amelynek benzinköltségét ő fizeti.
A Fidesz szóvivője olyan Audit használ, amelyet az általa elnökölt győri sportklub bérel számára - írta a Népszava; a Népszava és a Blikk is úgy tudja, hogy a fideszes vezetésű Vas megyei közgyűlés tízmilliós autót vásárolt. Potya Audival jár Szijjártó Péter - írta a Népszava, amely úgy tudja, hogy a Fidesz szóvivője a győri SEAT-FOTON női kosárlabdaklub társadalmi elnökeként kapott használatra a sportegyesülettől egy Audi A4-es gépkocsit. A klub vezetése a lap kérdésére nem kívánta elmondani, hogy mennyiért bérlik a fideszes politikus számára az autót.

http://gyoritukor.hu/uploads/images/kozelet/szijjarto.jpg
Új kocsival jár a fideszes megyei elnök is
A Népszava emlékeztetett arra, hogy a sportklub közpénzzel, Győr városának költségvetési támogatásával is gazdálkodik; a lap szerint ebből az következik, hogy a tavalyi 41 millió forintot elérő támogatás egy részét Szijjártó autójára is költik. A klub később közleményt adott ki, amely szerint közpénzt nem költöttek Szíjjártó Péter gépkocsijának bérlésére. E szerint a kapott önkormányzati támogatás felhasználásáról szóló "szabályszerű elszámolásban semmilyen személygépkocsi vásárlással, bérléssel kapcsolatos kiadás nem szerepel". A klub támogatója - nevéből is látszik - a Porsche Hungária. Szíjjártó Péter munkatársunknak azt mondta: a támogatás részeként a klub kap autókat, de ezen kívül bérel is, és ezeket a sportvezetők és a sportolók használják - a vezetés dönti el, hogy kinek milyen gépjárművet bocsát a rendelkezésére. A Fidesz szóvivője azt mondta: különösen figyelt arra, hogy közpénzt ne fordítsanak járművének bérlésére. Arra a kérdésre viszont nem kívánt válaszolni: a klub miként csoportosítja a bevételeket és kiadásokat a szerint, hogy a pénz épp állami, önkormányzati támogatásból vagy szponzori hozzájárulásból származik.

Mindkét lap emlékeztetett arra, hogy a Fidesz pofátlanságnak minősítette a Pénzügyminisztérium autóvásárlását.

 


Én is úgy gondolom, a PM-es AUDI pofátlanság.

A Fidesz ellenzéki párt, ezért a sportklub-elnöki AUDI-t enyhébben kell, megítélni: orcátlanság.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr71927602

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: magento analytics 2018.08.12. 02:46:43

me coji a la amiga de mi hermana - Jp morgan chase employment verification

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása