Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Vajon ad-e kopogtatókat a Fidesz Thürmeréknek?

2009.01.23. 15:23 - eroica

Címkék: kopogtatócédula

Lehet, hogy kommunista kísértetek jártak 2009-ben Ferencvárosban. A Magyar Kommunista Munkáspárt ugyanis igazi kísértet-szimpatizánsokat tudhat magáénak. A párt 783 [hétszáznyolcvanhárom] darab kopogtatócédulát adott le, de az első fordulóban az egyébként jóravaló megjelenésű jelöltjük (a képen) mindössze 63 [hatvanhárom] darab szavazatot kapott. (update: a második fordulóban pedig 48 szavazatot)

Ez a 63 szavazat bizony kevés, különösen, hogy a választókörzetben aránylag sok nyugdíjas él, akik között a pártnak elvileg több támogatója lehet. Ehhez képest a 783 kopogtató nagyon sok (egy szavazóra több mint egy tucat cédula jut). A párt a médiában észrevehetetlen, szervezetei pedig az utóbbi években pártelnökük szerint is gyengült.

Az elmúlt hónapokban számos furcsa dolgot hallottunk a ferenvcvárosi kopogtatócédulák felől. Ha feltételezzük, hogy nem kísértetek hanem valóságos emberek segíthették az osztályharcban megfáradt elvtársakat, akkor fölvetődik a kérdés, hogy kinek állhatott volna ez érdekében. Az MSZP nyilván nem akarhatott magának konkurenciát balról. Ismert történet, hogy a baloldali polgártársak „jobb híján” úgyis az MSZP-re szavaznak, egy még baloldalibb jelölt csak viszi a szavazatokat.

SZDSZ, MDF, MIÉP, Jobbik, Humanisták, (ál)Zöldek. Ők ugyan nem vehetők egy kalap alá, de ők maguk is eleget bajlódtak a saját 750 cédulájukkal. A komcsik támogatása öngyilkos hajlamra utalna részükről. Marad hát a szervezettségére büszke Fidesz. Az első forduló után úgy tűnik, nincs mitől félniük, de előzetesen szorosabb eredményre lehetett számítani. Elvileg érdekük lehetett, hogy az MSZP-t gyengítsék egy másik baloldali jelölt „indításával”.

Ez persze csupán merő feltételezés. Jóhiszemű ember inkább arra gondol, hogy az ajánlás időszakában tényleg kommunista kísértetek járták be Ferencvárost.

 

 

 

 

 

 

 

Thürmer Gyula, 19 éve vezeti a Munkáspártot.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr76897869

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Demokrácia kezdőknek, avagy a félcédulás ország 2010.02.11. 11:53:43

Közelednek a választások, durvul a kampány, és mint minden alkalommal, idén is fellángolt a kopogtatócédulák körüli vita.A forgatókönyv nagyjából ugyanaz, mint 4 éve: Valamely párt gonosz módon túlgyűjt, és ezzel megfosztja indulási lehetőségétől a kis...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

simplicio 2009.01.23. 20:23:55

Hát, mit csináljon a szegény Munkáspárt. Ha a Fidesz nem gyűjti össze neki a kopogtatókat, akkor még ennyit se kaptak volna.

Jablaka 2010.03.02. 07:40:44

egy fantompárt vezetője akarok lenni 19 évig, mostantól ez a célom.

Hegedűs Imre 2010.03.16. 16:44:33

@simplicio: Nem erről van szó. A párt egyszerűen képtelen aktivizálni vásztáson még saját tagjait is. Másképp hogyan lehetne magyarázni azt, hogy kevesebb szavazatot kap a párt egy adott körzetben, mint ahány tagja van?

Az ajánlószelvényért rendszerint egy, az ajánló számára ismert párttárs megy el, akinek odaadják az ajánlást. Ha a jelöltet nem ismeri az adott párttag - annak, személyesen nem adja oda a cédulát! Szavazni pedig a szavazóhelyiségben kell(ene). Oda már sokan nem mennek el még a párttagok közül sem, otthon maradnak.
Én soha nem voltam tagja semmilyen pártnak - de amikor leadtam saját jánlószelvényemet, megkértek, hogy legyek a szavazatszedő bizottság tagja. A következő - önkormányzati - választáson már azt kérték - hogy legyek jelöltjük. A fent leírt módon megkaptam a szükséges 46 ajánlást - de, mint írtam, ha egyedül mentem érte, mem adták ide, csak az ismert párttársnak. A szavazáskor pedig mindössze 18-an szavaztak rám.


süti beállítások módosítása