Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Jubileumi Fidesz-poén

2009.01.01. 13:00 - Fidelio

Címkék: polgári kultúra

A Fidesz karácsony előtt két nap alatt közel 1300 kérdést tett fel a minisztereknek, amelyeket tizenöt naptári napon belül kell megválaszolni. A válaszokat természetesen normál minisztériumi dolgozók írják meg, hiszen nem a miniszter szokott utánanézni az olyan kérdéseknek, hogy hányan, milyen korösszetételben dolgoznak a Vas megyei és a kőszegi rendőrkapitányságon.

A január 5-éig megválaszolandó kérdések száma soknak tűnik ahhoz képest, hogy az első félévben az egész ellenzék mindössze 392-t tett fel.

Azt már a Reakció blog is felvetette, hogy a kérdésekkel a Fidesz azt bizonyítja: mégiscsak szükség van 13. havi bérre :-)

A mennyiség viszont nem csapott át minőségbe. Borsos József például „Társadalombiztosítási tartozás” című kérdését kilenc miniszternek is feltette, de ezzel csak második helyre futott be az azonos kérdés kategóriában. Nógrádi Zoltán ugyanis 12 különböző minisztertől tudakolta: „Kik lettek a kiválasztottak”?

Mádi László tizenhat város távhődíjáról érdeklődött (a teljesség kedvéért fordított ábécében: Zalaegerszeg, Szombathelyen, Szolnok, Székesfehérvár, Szeged, Sopron, Sárospatak, Pécs, Nyíregyháza Miskolc, Kecskemét, Győr, Debrecen, Budapest, Békéscsaba). Érdekes, hogy Salgótarján és Ózd nem érdekelte a képviselő urat pedig az ottani jövedelmek mellett lehet, hogy nehezebb azokat kifizetni, mint például Sopronban.

A maga műfajában azonban egyedülálló Dr. Simon Miklós teljesítménye, aki háromszor egymás után tette fel ugyanazt a kérdést a honvédelmi miniszternek: "Biztosított-e a korszerű honvédség működésének alapvető feltétele, a rádiós összeköttetés?”. Biztos ami biztos. ’Vétel’.

 

Legjobb otthon

Új fordulatot vehetett volna az ügy, amikor az agrártárca meghívta a képviselőket, hogy személyesen vegyék át a válaszokat, és tovább kérdezhetnek. Nem tették. Így nem tudhatjuk, hogy megfelelő válasz született-e arra a kérdésre, hogy „Érdemes politikai érdekek miatt a vidék népét nyomorba dönteni és kiszolgáltatott helyzetbe hozni?”.

 

Már volt

A Fidesznek nem ez az első ilyen karácsonyi ajándéka. Öt éve, 2003 karácsonya előtt is közel ezer kérdéssel örvendeztette meg a minisztériumi dolgozókat. Igaz akkor ez kevésbé tűnt fel, mint most, mert akkor az egész évben aktívabbak voltak.

Úgy tűnik, most egész évben erre tartalékoltak. A gratulációt viszont, most mi tartalékoljuk.

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7850901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.01.05. 17:48:56

Szabad a kommentár! Az "érdekes" alapbeállítás csak előmoderálósat engedett, most végre írhat aki akar.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.01.05. 17:51:06

A hírek szerint több tucat dolgozót kellett a szabadságáról visszahívni. Sokan mások meg nem mehettek el. Nekik a "Munka, Otthon, Család" Fidesz szlogenből úgy tűnik csak a Munka maradt.

www.hirszerzo.hu/cikk.hataridore_valaszokat_kap_a_fidesz.92721.html

Walter Melone (törölt) 2009.01.18. 19:27:39

2010 után majd ezek az emberek fognak "hatalmas lelkesedéssel" dolgozni a fidesz kormányának....

Saját magukat szívatták meg ezzel a fiuk, csak még nem jutott el az okos buksijukig...


süti beállítások módosítása