Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Orbánéknak '89-ben még tetszett a norvég-pénz

2014.12.28. 02:26 - eroica

Orbán a tusnádfürdői beszédében "fizetett politikai aktivistáknak" nevezte azokat a civileket, akik külföldi alapítványoktól kapnak pénzt. Sokan emlékeztettek akkor is: Orbán maga is az Amerikában élő Soros György ösztöndíjából élt '89 környékén. Az akkor rendes fizetésnek számító havi 10 ezer forintos ösztöndíjról maga Orbán beszélt '89-ben a HVG-nek.

fidesz_orban_viktor_elnok_politikus_szelkakas_alszentseg_soros_osztondij_lebukas_kulfoldi_penzek_kulfold_fiatal_demokratak_tamogatas_kulfoldrol_penzelt_aktivista_part_hvg_interju_1989.png

Részlet a tusnádfürdői beszédből (Orbánnak ma már nem tetszenek, akik úgy kapnak külföldi pénzt, mint ő kapott):

Most azonban Kenedi János publikált egy jelentést arról, hogy a Fidesz 3000 dollárt kapott egy norvég alapítványtól. Hegedűs István a Fidesz akkori politikusa tisztázta is, hogy a bergeni egyetemhez köthető díjról van szó, amit Molnár Péter át is vett (a Rafto-díjat az emberi jogokért és demokráciáért küzdők kapják 1987 óta). Hegedűs és Molnár egyébként 1993-ban elvszerűségből kiléptek a Fideszből. Nem tetszett nekik az addig liberális Fidesz jobboldali fordulata.

fidesz_orban_szelkakas_alszentseg_1989_norveg_penz_3000_haromezer_dollar_lebukott_lebukas_kulfoldi_tamogatas_kulfoldrol_penzelt_aktivista_part_3_harom_per_harmas_jelentes_titkosszolgalat_hegedus_istvan_molnar_peter.pngBM III/III. Csoportfőnökség Napi Operatív Információs Jelentése 1989. október 4. (Kiemelés: MHB)

Hegedűs kommentárjában leírja, hogy az ilyen külföldi támogatás fontos volt a Fidesznek. "Akkor természetesen elfogadtunk (sőt, kértünk) támogatást külföldről". 

Akkor valószínűleg senki sem gondolta, hogy Orbánék 25 év múlva úgy vádolják külföldet beavatkozással, mint Ceaușescu tette a bukása előtti napokban. A szülőfalujába stadiont építő román diktátor épp 25 évvel ezelőtti szavait idézzük:

"A budapesti rádió és más országok rádiói még az események idején nemzetellenes, terrorista hecckampányt indítottak és hazugságokkal igyekeztek befeketíteni az országunkban folyó építőmunkát."

Reméljük Orbán az elmúlt hónapokban tiltakozók támadása helyett inkább a kormányzása ésszerűsítésével és a korrupció visszafogásával kezd foglalkozni. 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr867016055

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amerikai zsoldosokkal erősít a liberális baloldal január másodikán? 2014.12.28. 12:53:22

Három busznyi civil ruhás, fegyveres amerikai katona érkezett december 16-án Ukrajnából. Ukrán kísérőjük a Luzsanka-Beregsurány közúti határátkelőhöz vezető útszakasz egyik ellenőrzőpontján állítólag lelőtt két ukrán tisztet, akik nem akarták engedni a...

Trackback: Tudtad, hogy Goodfriend egy frissen kirobbantott polgárháborúból érkezett Budapestre? 2014.12.28. 12:51:10

Korábbi állomáshelye Szíria volt, ahol akár személyesen is részt vehetett a százezrek halálát követelő "Arab tavasz" nevű vérengzés kiprovokálásában. Mi is megtehetnénk, amit a nálunk józanabb török, német, orosz, bolíviai, ecuadori, bahreini, venezuel...

Trackback: A rendszerváltáskor a Fidesz is kapott Norvégiából pénzt 2014.12.28. 11:52:01

Kenedi János történész a Facebookon hozta nyilvánosságra, hogy háromezer dollárt kapott 1989-ben a civileket a külföldi finanszírozás miatt támadó Fidesz egy norvég alapítványtól. A párt egykori politikusa, Hegedűs István szerint a Fidesz akkoriban nemcsa…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.12.28. 07:11:32

Magyarország szégyene ez a saját szavai szerint hazaáruló puccsista putinpincsikutya,hamarosan lemossuk ezt a gyalázatot most hogy a birodalmi álmokat kergető orosz macit amerika felültette a szopórollerre egyuttal budapesti emberük is megy a levesbe.

poor 2014.12.28. 08:10:25

@maxval bircaman szerkesztő: Nálatok nincs ellentmondás mert mindenki tudja, hogy csak a fidesz.

toportyánzsóti 2014.12.28. 08:28:52

@maxval bircaman szerkesztő: Kevés ehhez a 2 agysejted homofób kérődző,kínaiak talán párat még összehozhatnak neked ha befizetsz őssejt terápiára.

lavór 2014.12.28. 12:19:04

Most is tetszene nekik, ha ők kapnák...

igazi Ténytár 2014.12.28. 12:32:15

@ eroica.

Azt se hagyd ki hogy mai napig MINDEN eletrajzaban, MINDEN honlapjan a SOROS PENZELTE feleves oxfordi utjaval VILLOG.

Mondjuk egy felkapaszkodott "traktoros lehettem volna a Kadar rendszer nelkul" Viktor aki semmi sem dolgozott életében szakmaban, érthető kisebbségi rendűségéből hogy oxfordi tanulmányokkal villog.

Pedig az egész abból alt fogy Soros fizette, hogy félévig előadást hallgasson. Meg a tanulmányi jelentest se tette meg, pedig a Soros Alapítvány mindenkitől elvárta meg évekkel később is..

igazi Ténytár 2014.12.28. 12:34:09

@poor: hagyjad direkt jatsza a hülyét.

Mint a Nyugat bukasa blogajaban ahol minden orosz gazdasági összeomlásról szóló új hírre előadja, hogy de hol az ellentmondás azzal a szövegével hogy Putyin áll győzelemre a Nyugat meg hanyatlik.

Kobaki 2014.12.28. 12:35:05

@lavór:
Ezt akartam én is írni: narancsnyikéknál az üléshely határozza meg az álláspontot :-)))

Kobaki 2014.12.28. 12:38:18

@maxval bircaman szerkesztő:

Nincs ellentmondás!

Legalábbis az orbitális szélkakast minden fordulatában követő, így teljesen megszédült - kerge - birkáknak.

igazi Ténytár 2014.12.28. 12:41:19

@maxval bircaman szerkesztő: Nincs ellentmondás, hogy 7 eve meg direkt óvta az országot az oroszoktól mert onnan mindig baj jött a nemzetre.

Nincs ellentmondás, hogy Gyurcsany puccsista volt szerinte a Deli Áramlat (es az EU vonale is egyszerre) nyílt támogatása miatt. Most a sunyiba azonnal megszavaztatás nemzeti erdek.

Abban sincs ellentmondás, hogy diszdoktorijanal egyenesen az erőszak (!) alkalmazását KÖVETELTE az amcsiktól a Nyugati civilizáció védelmében.
Most meg sír hogy az usa csak diplomáciát alkalmaz ellene, meg fuj hogy Ukrajnát a Nyugat részének akarjak.

Vidéki László 2014.12.28. 14:00:13

A BIRCÁK ETETÉSE SZIGORÚAN TILOS!

Nem értem, mi a fészkes fenének etettek egy nyilvánvalóan fizetett bérkommentelőt? Maxval mindig, mindenhez hozzászól. Illetve nem hozzászól, hanem kinyilatkozik. Megfellebbezhetetlen "igazságokat" mond, de érvelni még soha nem érvelt.

Teszi ezt annyi blogon és olyan mennyiségben, hogy az még sűrű kopipésztelés mellett is elképesztő. Elnézve ezt a teljesítményt az a benyomásom, hogy Maxval nem egy személy, hanem egy csoport. Egyszerűen nem kéne a kommentjeire reagálni, akkor talán a megbízói megvonnák az apanázsát, mert hatástalan lenne "munkája".

Szóval ismétlem:

A BIRCÁK ETETÉSE SZIGORÚAN TILOS!

Kobaki 2014.12.28. 14:07:19

@Vidéki László:

Tudom, de sajnos ez a 22. csapdája: Az egyszerű olvasóban az marad meg, hogy milyen igaza van, hiszen senki nem cáfolja!
Viszont az egyre arogánsabb válaszok (pontosabban nem válaszok, a kinyilatkoztatások monoton ismételgetése) még a felületes szemlélőnek is megmutatják igazi (fideszbeeerka) természetét.

kvadrillio 2014.12.28. 14:30:49

Schweitzer rabbinak éppen eszébe jutott, hogy árthatna már megint Egyébként valóban meglepő, hogy Drábik könyve ellen még nem indult meg a zsidó hajsza. Ezt a részletet sem kifogásolta eleddig senki: Schweitzer József rabbi pedig a következőket nyilatkozta a Parlamentben 2000-ben: „Önök, magyarok, Kelet-Európa szégyene. Egész életemet arra fogom szentelni népemmel együtt, hogy ott ártsak önöknek, ahol tudok.” (I.m. 122. o.) Szép zsidó hitvallás. És bizonyára igaz is, hiszen Schweitzer eddig nem tiltakozott.
Forrás: kuruc.info/r/39/137585/

és...ha ez is igaz, akkor az összes zsidót ki kell innen toloncolni izraelbe !!!!!

Vidéki László 2014.12.28. 14:48:42

@Kobaki:
Lehet, hogy igazad van és ez egy 22-es csapdája. Ám az is lehet, hogy csak annak tűnik.

Te az egyszerű olvasóra hivatkozol. Szerintem viszont az "egyszerű" olvasó nem nagyon olvas kommenteket. Vagy ha arra a következtetésre jut, hogy valakinek a hozzászólása pusztán attól igaz, hogy mások nem cáfolják, akkor annak az agyberendezése is nagyon egyszerű.

Én kb. két éve olvasok kommenteket egyes blogokon, bár hozzászólni ritkán szoktam. Ezalatt az idő alatt rájöttem, hogy minden blognak megvan egy szűk kommentelő közönsége illetve van néhány nick, akik mindenütt ott vannak és mindig osztják az aktuális és megfellebbezhetetlen igazságot. Ezekkel szerintem teljesen felesleges vitatkozni, mert közös jellemzőjük, hogy nem érvelnek.

Én a magam részéről akár arról is hajlandó vagyok vitatkozni és meghallgatni a másik érveit, hogy a Föld gömbölyű-e vagy lapos. De érv nélküli kijelentésekkel nem lehet lehet és nem érdemes vitába szállni.

Továbbá ha valaki mindig ugyanazt a rögeszmés hülyeséget szajkózza (persze követve az aktuális hatalmi kurzust), de senki nem reagál rá, annak is van egyfajta üzenete

Én legalábbis így látom. Persze nem biztos, hogy jól látom. Én ugyanis nem tartom magamat tévedhetetlennek.

kvadrillio 2014.12.28. 14:56:34

A helyzetet ismerők szerint Orbán gyors reakciókat, határozottabb és precízebb kommuniká­ciós támogatást vár a külügyminiszterétől. „Szijjártónak rugalmasabban kellene követnie a kormányfő külpolitikai irányváltásait. Ez az ő feladata, erre szerződött” – írta le az elvárásokat egy bennfentes külügyi elbeszélő. „Az elmúlt négy évben Szijjártó ka­zahsztáni és azeri diktátorok politikai nyelvén szocializálódott, így amikor Washingtonban volt jelenése, egyszerűen nem fogta fel: attól, mert valamit szépen mondanak és mosolyognak közben, az még nagyon súlyos diplomáciai üzenetet hordozhat” – hívta fel a miniszter hiányosságaira a figyelmet egy másik tapasztalt diplomata. A kormányfőnél az sem aratott osztatlan sikert, amikor Szijjártó azzal magyarázta luxusházvásárlását, hogy ott megfelelő körülmények között fogadhatja nemzetközi partnereit.

.....nujahhhhh,.... A DIPLOMÁCIA EGY KÜLÖNLEGES TUDOMÁNYÁG...........MINIMUM 10 ÉV KELL, HOGY VALAMENNYIRE MEGISMERJE, HELYESEN ALKALMAZZA VASLAKI........
KÜLÖNÖSEN FINOM REZDÜLÉSEKET, KÜLÖNÖSEN FINOM FELISMERÉSEKET, KÜLÖNÖSEN FINOMAN KELL ÉRZÉKELNI.....HOZZÁ.....:o)

SEM ORBÁN, SEM SZIJJÁRTÓ NEM ALKALMAS ERRE ! :o)

Arcade Macho 2014.12.28. 15:12:36

@egy igazi Ténytár: megis mire masra villogjon?
a szociologus melokajara? arra amit a nem politikusi eletben kepes volt ellatni Orban?

most oszinten meg a rosztovi marxista kozgaz is kulonb embert nevelt...

kvadrillio 2014.12.28. 15:15:08

"Ha egy diplomata azt válaszolja valamire, hogy „igen” – ez azt jelenti, hogy „talán”. Ha azt válaszolja, hogy „talán”, ez azt jelenti, hogy „nem”. S ha úgy válaszol, hogy „nem” – akkor nem igazán diplomata. "

....ha meg egy minelnök...."FECNI"-T REAGÁL, AKKOR CSAK EGY SURMÓÓ, BUNKÓÓÓ, VIDÉKI PARASZTLEGÉNYKE BÚJIK MEG BENNEHHHHH...o))))))))))))...a diplomáciai érzék teljes hiányának meglétével.....:)

Altaïr 2014.12.28. 15:16:28

@fideszfigyelo: Neked mindenben ugyanaz a véleményed, mint '89-ben, és a preferenciáid sem változtak. Jól feltételezem?

Netuddki. 2014.12.28. 17:23:32

Jaaaaa, hogy akkor emlékezetből utálja a norvég alapot!
Ez is csak azt mutatja, hogy mára azzá vált mint akik ellen a rendszerváltás előtt lázadozott. Vagy az a lázadozás se volt más mint puszta számítás.

Most meg egyik alap se támogasson senkit ő ellene. Ja...

Pop40 2014.12.28. 17:29:43

A fidesznek mindig csak az a pénz tetszett, amit el tudtak lopni.

Mi ebben az újdonság?

toportyánzsóti 2014.12.28. 17:29:46

Most is tetszik neki a norvég pénz annyi változott hogy ma már mind kell neki azért erőszakoskodik az ostoba putinpincsikutya.

♔bаtyu♔ 2014.12.28. 17:33:05

Van az úgy, hogy Soros mellényúl.

Orbánék nagyon okosan rájöttek, hogy Soros nem képes pótolni több millió választót.

Egyébként nem értem mi ez a hiszti. Orbánék kiszálltak, bármely más libsi társaság is megteheti főleg azok után, hogy a Norvég alap épp azokat a struktúrákat tartósítja, amelyek egészséges demokráciában (amikor egy külföldi hatalom nem támogat anyagilag egyetlen pártot, csoportot sem) kiszelektálódnának.

Netuddki. 2014.12.28. 17:37:35

@♔bаtyu♔: "Egyébként nem értem mi ez a hiszti."

Egy ostoba, seggnyaló, tolvajokkal szimpatizáló fidesztrolltól nem is elvárás, hogy megértse. Ugyanúgy a véleményedre sem kíváncsi a fajtádon kívül senki...

♔bаtyu♔ 2014.12.28. 17:38:50

@Vidéki László: Te erre izgulsz? A blogbejegyzéshez hozzá szoktak szólni és nincs olyan szabály, hogy azt úgy kell tenni, hogy neked tetsszen.

B+, te a közértben is odalépsz ahhoz aki mondjuk állandóan tejet vesz, hogy miért nem teát vesz és különben is miért ennyit?

Az ilyet nem is értem, a blogbejegyzés után a form épp azért van, hogy hozzászóljanak.

Gondolom, liberális vagy.

Vidéki László 2014.12.28. 17:39:36

@♔bаtyu♔:
"amelyek egészséges demokráciában (amikor egy külföldi hatalom nem támogat anyagilag egyetlen pártot, csoportot sem) kiszelektálódnának"

Kivéve persze, ha mi támogatunk külföldi pártokat Az egészen más tészta! :D

♔bаtyu♔ 2014.12.28. 17:40:08

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Akkor miért olvastad el te ostoba? Tény persze, hogy neked és a fajtádnak írtam:)))

ca2 2014.12.28. 17:44:54

na azt azért tegyük hozzá a dologhoz, hogy a fidesz '89-ben egy valódi társadalmi támogatottság nélküli, neoliberális gazdaságpolitikát hirdető radikális rendszerváltó csoportocska volt... politikájuk lényege kb annyi volt, hogy az országot le kell szanálni és mindent a piac kezébe adni (ez amúgy kb meg is valósult akkoriban...) ezért járt a soros-norvég stb, stb támogatás...
szóval, hogy soros-norvég stb akkor a fideszt támogatta ez nem éppen azt bizonyítja. hogy nekik a valódi demokrácia a lényeg..

Vidéki László 2014.12.28. 17:45:38

@♔bаtyu♔:
"Gondolom, liberális vagy. "

Igen!!! A te kategorizálási rendszeredben én libsi-bibsi-cigó-nigga-komcsi-buzi vagyok. A sorrendet szabadon megváltoztathatod. Kérlek szólj, a valamit kifelejtettem volna! :D

ca2 2014.12.28. 17:47:25

@ca2: amúgy meg eleve hogy lehet azt civilnek nevezni. amit egy kormány, párt, politikai alapítvány tart fent..?!

♔bаtyu♔ 2014.12.28. 17:47:52

@Vidéki László: Szerintem gondold végig mi egy határontúli magyar (jövendő) politikus szerepe és mi egy hasonló, de USA érdekeket képviselő politikus szerepe.

Ráadásul a helyzet sem ugyanaz, hiszen a környező országok elég nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy egységes magyar párt ne jöjjön létre. Másképp fogalmazva nem a profi magyar politikusokban érdekeltek.

♔bаtyu♔ 2014.12.28. 17:50:15

@Vidéki László: Ne mártírkodj, a libsi az én értelmezésem szerint azt jelenti, hogy nem tetszik neki az, ha másoknak is van más véleménye.

Pop40 2014.12.28. 17:55:58

@♔bаtyu♔:

"Norvég alap épp azokat a struktúrákat tartósítja, amelyek egészséges demokráciában (amikor egy külföldi hatalom nem támogat anyagilag egyetlen pártot, csoportot sem) kiszelektálódnának."

Mire gondolsz?

Hogy a kormány akadálytalanul lop el bármit, amihez csak hozzáfér?
Hogy mindenhol a kormány sameszai ülnek, ügyészségtől kezdve az adóhivatalig?
Hogy maga a tolvaj Vitya nyilatkozza le, hogy ő illiberális rendszert akar, ahol a fékek és ellensúlyok rendszerét az "együttműködés" (gyk: senki nem szól vissza) váltja fel?

Fel se tűnt, hogy mindezt a norvégok támogatnák.

Pop40 2014.12.28. 17:58:46

@♔bаtyu♔:

Akkor a vezéred megmaradt libsinek, elvtárs.

Mert a maffiapártodban egy vélemény létezik: a tolvaj Vityáé, meg azoké, akik vele egyetértenek.
Aki meg valamiben ellenvéleményt mer kifejezni, annak Isten irgalmazzon, lásd Pokorni esete Lézerjankóval.

ca2 2014.12.28. 18:02:26

@Vidéki László: valóban helytelen, ha a magyar kormány külföldi pártokat támogat ugyanis a külhoni magyarság támogatásának nem az kéne, hogy legyen a célja, hogy az aktuál belpolitikai kérdésekbe beavatkozzunk, hanem hogy a határon túli magyarságot támogassuk... nem vagyok benne biztos , hogy ennek legjobb eszköze egy minden koalícióba belépő majd onnan kilépő párt támogatása pl....
de azért van kis különbség, ha mondjuk a szlovák kormány támogat egy szlovák nemzetiségi szervezetet, vagy az usa egy olyat amelytől a saját érdekei képviseletét várja..

♔bаtyu♔ 2014.12.28. 18:09:25

@Pop40: te b+, miért szólítasz meg? Egész jól elvagy magad is.

NEM vagyok pszichológus!!!!

♔bаtyu♔ 2014.12.28. 18:10:16

@ca2: Szerintem megértette a különbséget a kettő között.

batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib 2014.12.28. 18:12:59

@♔bаtyu♔: "NEM vagyok pszichológus!!!! "
Ez már haladás, hogy nem kevered össze magad az orvosoddal.

batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib 2014.12.28. 18:15:37

@ca2: A III/III-as csoport főnökség is veszélyesnek minősítette hogy a Fidesz norvég pénzt kapott. :-))

Pop40 2014.12.28. 18:16:37

@♔bаtyu♔:

Azért, mert épp valami nem tolerált ellenvéleményekről hablatyoltál.

Amiben - szokás szerint - épp az a maffia jár az élen, amelyiknek a seggét nyalod.

Az meg ne lepjen meg ennyire, hogy ha hülyeségeket irkálsz egy NYILVÁNOS fórumon, megszólítanak.
Ha ettől ennyire magadba roskadsz, javaslom, bérkommentelés helyett inkább varrogass.

ca2 2014.12.28. 18:21:03

@batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib: .és akkor ez igazolja, hogy a külföldi támogatás a demokráciát szolgálja...?!
ki kéne ebből lépni szerintem, hogy kötelező valakinek a seggét nyalni..

Pop40 2014.12.28. 18:23:38

@ca2: Igen, a norvég imperialista törekvések aggasztóan megerősödtek mostanában a régiónkban. :-D

Kinézték maguknak az országot, a vak is lássa'. :-)

Vidéki László 2014.12.28. 18:25:22

@ca2:
Én a fidesz külhoni magyarsággal kapcsolatos kifejezetten kontraproduktívnak tartom a külhoniakra nézve.
Az pedig kifejezetten felháborít, hogy a külhoniak az állampolgársággal automatikusan szavazati jogot is kapnak. Úgy befolyásolhatják a parlamenti választások eredményét, hogy a következményeknek rájuk nézve semmi hatása nincs. Ez olyan, mintha én budapesti lakosként szavazhatnék arról, hogy ki legyen Debrecen polgármestere.

Vidéki László 2014.12.28. 18:32:41

@Vidéki László:
Én a fidesz külhoni magyarsággal kapcsolatos politikáját
(kimaradt a politika szó bocsánat!)

ca2 2014.12.28. 18:40:58

@Vidéki László: hát nézd, ezen a témán hónapokig lehetne vitázni, sztem a magyarság politika 100 éve úgy rossz ahogy van... az egy másik kérdés, hogy mi a realitás, a mindenkori magyar politika egyáltalán mit érhet el ( ha elérhet valamit..) hiszen a "civilek nagy támogatója, ügyvivő" szerint pl így lassan 100 évvel trianon után még nem aktuális előállni magyar autonómia törekvésekkel... (úgy látszik a külhoni magyarok nem civilek...)
azt én sem gondolom helyesnek ha külhoni magyar politikai pártokat támogat a kormány, hiszen ezzel végül is direkt módon beavatkozik az ottani pártpolitikába, márpedig az nem a magyar kormány feladata, hogy esetlegesen egy romániai vagy szlovákiai koalíció sorsáról döntsön,,azt tudomásul kéne venni, hogy más országok belügyeiben a magyar kormánynak nem osztottak lapot még akkor sem ha ott magyarok élnek..
az állampolgárság tekintetében is több élű a véleményem (ezt itt most ne fejteném ki..) ugyan akkor azt is látni kell, hogy 23 millió román munkavállalóval riogató agyhalott után nyilván ez egy kifejezetten könnyű terület volt a jelenlegi kormánynak... más felvezetéssel esetleg más lehetett volna az irány...

Andras J Fazekas 2014.12.28. 18:48:51

Ezt a posztot, már beírtam máshova, most bekopizom ide:

*

Most azért a nagy "liberális" tévelygésben el kéne ám dönteni, hogy most támadjuk a korrupciót vagy sem.

A Norvég pénzekkel ugyanis most sincs semmi baj, hanem a szétosztó szervezet korrupt gyakorlata volt kifogásolható.

Nincs olyan törvény sehol a világon, hogy aki pénzeket kezel, arra nem érvényesek a vonatkozó törvények és szabályok.

Épp, hogy az ellenkezője van mindenhol.

Valakik nagyon dolgozgatnak azon, hogy sunyi módon összemossák a szezont a fazonnal.

Ugye, kedves ál-liberális, sz@rkeverő barátaink?

*

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.28. 18:49:07

@egy igazi Ténytár: Ez hogyan jön ide? Amit írsz, az Orbán véleményváltosára utal. Erről én is írtam már. A 2012 előtti Orbánt soha nem támogattam.

batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib 2014.12.28. 18:53:02

@maxval bircaman szerkesztő: Ja mióta leszopta Putyint, azóta támogatod. :-))
Mi van a homofóbiáddal?

Vidéki László 2014.12.28. 18:53:21

@ca2:
Én az autonómia ellen egy szót sem szóltam, más kérdés, hogy a realitásáról ill. aktualitásáról tényleg vég nélkül lehet vitázni.
A 23 millió munkavállalóval történő rémisztgetésről már akkor is nyilvánvaló volt, hogy nem csak aljasság, de egyszerűen baromság is. De nem vagyok róla továbbra sem meggyőződve, hogy ez determinálta volna, hogy a külhoni magyarok állampolgársága egyben szavazati jogot is biztosítson.

batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib 2014.12.28. 18:54:32

@ca2: "hogy 23 millió román munkavállalóval riogató agyhalott után"
- Akkor ugye azt benyelő szavazók is agyhalottak, ugye?

♔bаtyu♔ 2014.12.28. 18:54:35

@Andras J Fazekas: Másképp fogalmazva, szélsőliberális struktúrák nyúlják le az egészet már elég régóta.

Azzal együtt van valami jó is abban, hogy évek óta ellopják, képzeljük el, ha valóban hatékonyan használnák fel.

Az persze tényleg röhejes, hogy ezeknek tűnik fel a korrupció:)))

Andras J Fazekas 2014.12.28. 19:01:10

@♔bаtyu♔:

Kínjukban már mindent kitalálnak, de már arra sem tudnak figyelni, hogy konzekvens módon hazudozzanak..

Már ott tartanak, hogy a saját múltjukat kenik az ellenfélre, és azt hiszik, hogy az nem veszi észre.

Pop40 2014.12.28. 19:24:39

@♔bаtyu♔: @Andras J Fazekas:

Teljesen igazatok van, elvtársak.
A norvég pénz bűzlik, mert nem a fideszmaffia nyúlja le.

index.hu/belfold/2014/10/22/norveg_ugy_igy_nezett_ki_egy_koncepcios_per_a_tortenelemkonyvben/

Mint az Ökotárssal kapcsolatban az Ernst&Young jelentése:

"A projekt technikailag és gazdaságilag is a terveknek megfelelően működik. Az operátor és partnerei a szervezeten belül kijelölt csoportokkal dolgoznak, amelyek anyagilag, könyvelésileg és adminisztratívan is képesek a rájuk bízott feladat ellátására."

Ez tényleg bűzlik, hisz a norvég 40 milliárdból csak 36-ot nyúlhat le a fideszmaffia. "A Kehi azonban állítjotta, hogy a norvég-magyar megállapodás szerint ezt a pénzt is az államnak kellene kezelnie, ahogy a civil támogatások feletti 36 milliárdos norvég pénzeket is. "

Tényleg, kész fertő, ugye bolsik? :-D

Ezerszer inkább a rendkívül átlátható módon működő, nagyoncivil CÖF. :-DDD

Andras J Fazekas 2014.12.28. 19:32:33

Azért jól elvagy a jogilag megalapozatlan állításaiddal, a hazugságaiddal és az ostobaságaiddal.

Ez a lényeg.

Andras J Fazekas 2014.12.28. 19:35:18

@Pop40:

Azért jól elvagy a jogilag megalapozatlan állításaiddal, a hazugságaiddal és az ostobaságoddal.

Azt hiszed, ha hazugságokat ismételgetsz, akkor majd megváltozik a világ.

Magasról teszel a jogra.

Az meg magasról tesz terád.

Pop40 2014.12.28. 19:41:54

@Andras J Fazekas:

Valami érved is van esetleg, elvtárs?
Csak úgy a forma kedvéért.

Mert én persze abszolút elfogadom, hogy a csúnya norvégoktól kezdve a csúnya ernst&young-ig mindenki hazudik, csak és kizárólag az igazmondó fideszbérencek böfögnek - szokásuk szerint - igazat. :-)

A cikk is nyilván úgy, ahogy van, hazugság. Hogy miért? Hát mert te azt mondtad. :-DDD

Andras J Fazekas 2014.12.28. 19:46:00

@Pop40:

Vicces mikor egy bolsi nekiáll "elvtársazni".

Pop40 2014.12.28. 19:47:43

@Andras J Fazekas:
Valóban, jókat szoktam röhögni, mikor komcsiztok. :-D

Csak nem jönnek azok az érvek.
Mi is a hazugság a cikkben?

Vagy erre nem adott útmutatót a párt?

Andras J Fazekas 2014.12.28. 19:54:02

@Pop40:

Jaahh, majd elgondolkodom rajta, ha egy féleszű bolsi megrágalmaz a saját múltjával, akkor vajon zsigeri antikommunistából tényleg kommunistává avanzsáltam-e.

Így jó lesz, "egytekervény"?

Andras J Fazekas 2014.12.28. 19:58:27

@Pop40:

Össze-vissza csak annyi sütnivalótok van, hogy csak a saját mocskotokat vagytok képesek a másikra kenni.

Még annyira se futja, hogy valami újat kitaláljatok.

Ezt úgy hívják, hogy szellemi toprongy.

Ezért nem tudtok ti választást nyerni 2006 ősze óta, mert csak ennyi eszetek van.

Pop40 2014.12.28. 19:59:10

@Andras J Fazekas:

Látom, nagyon terelnél, balfaszkám, de nem jó embert fogtál ki.
Én bizony újra és újra meg fogom kérdezni, hol vannak az érvek, egész addig, amíg
a, válaszolsz
b, elmenekülsz, ahogy a fideszes pondrók szoktak.

Szóval, mi volt a hazugság a cikkben?

Pop40 2014.12.28. 20:02:17

@Andras J Fazekas:

"zsigeri antikommunista"... ez jó :-DDD

mikor a féleszű vezéred szövegét már meg sem lehet különböztetni Kádárétól? :-DDDDDDDDD

444.hu/2014/12/13/ki-mondta-orban-viktor-vagy-kadar-janos/

Égesd magad, még, még, még. :-DDDD

Andras J Fazekas 2014.12.28. 20:10:29

@Pop40:

Bocsi haver, de rémségesen színvonaltalan a bolsi dumád.

Azonkívül engem egyáltalán nem zavar, hogy ilyen ostoba vagy.

Nem kell milliókat fektetni a megdolgozásodra, megdolgozod te saját magad.

Ezt a szívességet megteszi a hatalomnak a balfék sajtó, meg a kis kedvenced a 444.hu.

Andras J Fazekas 2014.12.28. 20:13:40

@Pop40:

Csak úgy mellékesen közlöm veled, a 444.hu, nem hiteles hírforrás, hanem egy trollfészek, egy ócska kis blog.

Aki azt használja hírforrásnak annak annyi.

Pop40 2014.12.28. 20:15:23

@Andras J Fazekas:

1, Szóval, mi volt a hazugság az Ökotárs cikkben?
2, Örülsz, hogy a komcsi vezéred szóról szóra ugyanazt a dumát nyomja, mint Kádár?
A szöveget ugyanis a 444.hu csak idézte. :-)

Bolsikám, vergődhetsz, terelhetsz, de hidd el, vagy válaszolni fogsz, vagy elkullogsz.
Én ráérek. :-)

Pop40 2014.12.28. 20:17:56

@Andras J Fazekas:

Még egyszer: NEM HÍR volt, te kis hülegyerek.

A 444.hu IDÉZETEKET szedett össze.
Tudod, az az, amit a vezéred kiböfög, a 444.hu pedig leírja szó szerint.

Fel tudod fogni a különbséget, vagy elmagyarázzam? :-DD

Tudományos libsizmus 2014.12.28. 20:34:52

Szeretnék egy libsi blogban elemzést olvasni a liberálisok kommunikációs paradigmaváltásáról is.

Tudományos libsizmus 2014.12.28. 20:38:09

@Andras J Fazekas:
A bolsi többek között innen ismerhető fel. A saját szarát keni másokra.

Pop40 2014.12.28. 20:45:04

@Tudományos libsizmus:

Bizony. Részint arról, részint meg arról, hogy kerüli a kínos kérdésekre a válaszadást, mint ördög a tömjént. :-D

De ne aggódj, noha a vezéretek szlogenjeit meg se lehet különböztetni Kádár elvtárséitól, ti kicsit sem vagytok komcsik. :-DD

Tudományos libsizmus 2014.12.28. 20:57:08

@Pop40:
Megrögzött antifasisztákból hirtelen harcos antikommunisták lettetek. Nemrég cigányfajvédők voltatok, ma úgy cigányoztok, mint a jobbikosok. Hungarofóbokból egyszer csak hazafiakká változtatok. Ennyi fordulat egyszerre kicsit soknak tűnik, ezért bizonyára nem véletlen.

Úgy vélem, kicsúszott a lábatok alól a talaj és már azt sem tudjátok, milyen kommunikációs trükköt dobjatok még be.

A valamennyi blogon eluralkodó lámpavasozásotok szintén arra utal, hogy elveszítettétek az önuralmatokat.

De nem baj, mi ennek örülünk:)

kvadrillio 2014.12.28. 21:12:32

Rendőri emberkísérletek?
Népszava|2014. dec 28. 16:47
[A+ A-]
[Nyomtatás]
[Küldés e-mailben]

Szénmonoxid belégzése miatt többen rosszul lettek a rendőrség Teve utcai székházában szombat este. Most kell résen lenni, mert nem ez az első „elgázosítás” a rendőrpalotában. Lehet persze baleset is, de a tapasztalatok inkább emberkísérletekre emlékeztetnek.

2001-ben (belügyminiszter: Pintér Sándor) különös esetről számolt be a Népszava. „Titkos rendőrségi művelet miatt költöztettek ki 13 lakásból 23 embert Budapesten, a Dob utcából a tűzoltók” - írtuk. A gázriadónak álcázott éjszakai akcióban katasztrófaveszély nem volt, mert, mint kiderült, csak merkaptán nevű gáz-szagosítóanyag került a levegőbe. Az esetet megelőző órákban a Teve utcai rendőrpalotát is elárasztotta a gázszag, s ott is ugyanaz az anyag okozott rosszullétet. Állítólag a bűnjelkamrában őrzött anyag „szivárgott” a légkondicionálóba – vagyis feltehetően akkor próbálták ki annak hatását. Hivatalosan nem erősítették meg értesülésünket, de nem is cáfolták. Vizsgálat sem indult.

A kiköltöztetésnél akkor ott volt a BRFK négy gyilkossági nyomozója is. Ők, az igen hihető magyarázat szerint „véletlenül” jártak a helyszínen.

Érdemes hát figyelni, hol lesz most gázriadó. A rendőrségnek – félő - senki és semmi nem számít, legkevésbé saját munkatársaik…

Veress Jenő

mivaaaaan ? milyen gáz szivárgott be a rendőrpalotába ?????

kvadrillio 2014.12.28. 21:13:51

@kvadrillio: elgázosítási gyakorlatok ?????

Pop40 2014.12.28. 21:19:47

@Tudományos libsizmus:

Hol mondtam én ilyeneket, beidéznéd, elvtárs?

Ti amúgy tényleg konzekvensek vagytok, 50 éve is komcsik voltatok, most is.
Akkor is május elsejei meneteken bégettétek a kormány jelszavait, államosítgattatok, és hirdettétek a csúnya imperializmus, meg a hanyatló nyugat alkonyát. :-)

És még mondja valaki, hogy a komcsik nem kitartóak. :-DD

Mindössze a kérdések elől futnak el, ahogy Fazekas elvtársad.
:-D

Andras J Fazekas 2014.12.28. 21:34:12

@Tudományos libsizmus:

Jaahh …

Több eszük nincs.

A saját mocskukon kívül képtelenek bármit is kitalálni.

Pop40 2014.12.28. 21:38:12

@Andras J Fazekas:

Szóval mi volt a hazugság a cikkben, bolsi? :-DDD

Vagy te hazudtál egy ordasat, jó szokásotok szerint? :-DDDD

fehérfarkas 2014.12.28. 22:56:14

1989-ben 10.000 Ft/hó fizetés nagyon jónak számított. 2x10.000 Ft/hó pedig még többnek. Vagyis Orbán még le sem tette a szakvizsgáit (máig nem tette le), és egy percet sem dolgozott a munka világában, de havi 20.000 Ft-ot kapott. Ebbőla felét Soroséktól.
Akkoriban egy irodai alkalmazott fizetése volt kb havi 5000 Ft.

Pop40 2014.12.28. 23:07:47

@fehérfarkas:

Orbánnak bevett szokása ez, hogy oda jár sz@rni, ahonnan etetik. Lásd anno Soros, most meg a nyugat, meg az EU.

Ez egészen addig tart is, míg valamelyik nagyobb szereplő el nem unja ezt, és rá nem csap a kalapáccsal a kis enyves mancsaira.

fehérfarkas 2014.12.29. 02:01:40

@Pop40:
Viszont azért ez más színben tünteti fel a hős forradalmár imázst akkoriban felmutató Orbánt, hogy a valóságban a "komcsi diktatúra éveiben" az átlagkereset 4xesét kereste, és ezt a "komcsi diktatúra" simán engedte neki.
Vagy 89-ben már nem volt olyan nagy az a diktatúra, amikor elmondta hősies forradalmi beszédét, vagy pedig ő is a része volt (amire azt szokták mondani, hogy a belső ellenzék).
Azért egy igazi kemény diktatúrban mint Castro, Sztálin, Mao, Kim Dzsing Il diktatúrájában nem tudnám elképzelni, hogy egy ellenzéki politikus az átlagkereset 4xesét kapja, felét külföldről, másik felét pedig belföldről a kormány tudtával és engedélyével működő társadalomkutató-intézettől.

igazi Ténytár 2014.12.29. 05:37:19

@Vidéki László: De igaza van!

Lasd HOVA VEZET HA az ilyen hazug mantrákat szó nélkül hagyjak!
Ezert nem lehet a propagandista birkákat hazudni hagyni!

_____
www.168ora.hu/itthon/csapatkivonas-32827.html

A magyar közvéleményben meggyökeresedett nézet szerint Orbán Viktornak 1989. június 16-án, Nagy Imre és a többi 56-os mártír újratemetése alkalmából a Hősök terén mondott beszédében hangzott el először nagy nyilvánosság előtt a szovjet csapatok kivonásának a követelése. Tévedés.

A követelés nyilvánosan három hónappal korábban, 1989. március 15-én, a Szabadság téren hangzott el. Cserhalmi György akkor ott olvasta fel az 1989-es 12 pontot, amelyek egyike az volt, hogy vonják ki Magyarországról a szovjet csapatokat. Az eseményt közvetítette a rádió, a tévé, és a sajtó is hírt adott róla.

Az érdem tehát azé a bizottságé – egyik tagja a 168 Órát soraival időnként megkereső Domonkos István volt –, amely az 1989-es 12 pontot megfogalmazta, és Cserhalmi Györgyé, aki vállalta, hogy a követeléseket a legnagyobb nyilvánosság előtt felolvassa.

A tények tények!

_______________

igazi Ténytár 2014.12.29. 05:39:40

@fehérfarkas: "Viszont azért ez más színben tünteti fel a hős forradalmár imázst akkoriban felmutató Orbánt, hogy a valóságban a "komcsi diktatúra éveiben" az átlagkereset 4xesét kereste, és ezt a "komcsi diktatúra" simán engedte neki. "

Ez nem újdonság MAGA ISMERTE EL, hogy már 1986 ÓTA (!!!) ÉVI 1.9 MILLIÓT RAK FÉLRE!!!

_____

Magyar Világ, 2005. júl. 21

„Orbán Viktor szerint senki nem játszott szerepet családja vagyonosodásában, és ehhez állami pénzek sem járultak hozzá, nehezen elképzelhető, miként tudott feleségével, saját bevallása szerint, 36 millió forintot megtakarítani.

Ez – amint azt a Fidesz elnöke kiszámolta – házasságuk 19 éve alatt, vagyis 1986 (!!!) és 2005 KÖZÖTT ÉVENTE ÁTLAGOSAN 1,9 millió forint FÉLRETÉTELét jelenti.

Orbán Viktor 1990 áprilisa óta parlamenti képviselő, amely után tiszteletdíjat kapott. A képviselői alapdíj összege azonban 1990-ben mindössze bruttó 32.500 forint volt, és az első teljes évben, 1991-ben sem változott, ami egész évre 390 ezer forintos adózás előtti jövedelmet jelentett az Orbán családnak. Az összeget akkor még bizottsági tisztség nem növelte, igaz azonban, hogy Orbán 90 és 94 között frakcióvezető volt, s e posztért 1991-ben havi bruttó 39 ezer forintot kapott. Ennek egy évre jutó 468 ezres összege és a képviselői alapdíj együtt nem haladták meg a 858 ezret, illetve a közterhek befizetése után abból maradó mintegy félmilliót, amiből nehéz lehetett 1,9 milliót félretenni.

_____

igazi Ténytár 2014.12.29. 05:47:51

@Tudományos libsizmus:

1, Orbán Viktorról beszelsz aki először nácizott a Parlamentben ( Csurkát es közvetve Antallt, Borosst), majd később mar náci Csurkával kokettált es élete utolsó nyilvános gyűlésen náci Csurka Orbánt támogatására hívta fel hiveit?

2, Vagy a Parlamentben keresztényeken gúnyolódó (térde imahoz, Jézus nevében tapsot kerek es társai) Orbánra ki most ájtatosabb a KDNP-seknel is?

3, Vagy arra az Orbánra aki 2001-ben mint ME elhajtotta a francba az RMDSZ a 80 ezer (!!!) aláírásos KAP kérésükkel hogy az nem megvalósítható, nem támogatja?

4, Esetleg arra az Orbánra aki szónokol a nemzeti kisebbségeink védelméről miközben nevetve pálinkázgat a felvidékiek állampolgárságát megvonó Ficoval es első szóra elzáratta a gazcsapot Karpatlajara is a Gazprom találkozó után másnap?

Melyikre gondoltál?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.29. 06:49:51

@batyu könnyen elüldözhető ha megkérded mi a ballib:

Büszke homofób vagyok.

Én sosem embereket támogatok, hanem eszméket. Miért támogattam volna Orbánt 2012 előtt? Akkoriban csak egy ex-ballib demagóg volt, eredeti ötletek nélkül, amolyan Gyurcsány 2.0. Én még akkor se Orbánra szavaztam, amikor szinte mindenki rá szavazott - 2010-ben.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.29. 06:51:37

@Altaïr:

Ha valaki megváltoztatja a véleményét, s új véleménye tetszik nekem, akkor az egy bölcs ember szellemi fejlődése.

Ha viszont valaki megváltoztatja a véleményét, s az új véleménye nem tetszik nekem, akkor az gerinctelen patkány gyalázatos köpönyegforgatása.

Vicces, de a baj az, hogy ezt sokan komolyan gondolják.

A ballibek szerint az kommunistából liberálissá lett emberek szellemi fejlődésen mentek keresztül. Míg a kommunistából fideszessé lettek meg köpönyegforgatók. A fideszesek meg persze pont fordítva gondolják.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.29. 06:53:43

@Vidéki László:

Ez a módszer akkor működött, amikor a médiákban még hatalmas liberó túlsúly volt. Azóta az emberek szeme kinyílt és már nem hisznek a hozzád hasonló ballib megmondóembereknek. Ez van, törődj bele...

fehérfarkas 2014.12.29. 23:58:55

@egy igazi Ténytár:

Nem kéne szólni a NAV-nak, hogy ideje lenne egy vagyonosodási vizsgálatot lefolytatni OV magyar állampolgárral kapcsolatban? Vagy pedig nem véletlenül van berezelve mind OV, mind pedig a NAV elnök az amerikaiak korrupciós vádjaitól :D
Hiszen nagyon jól tudják ők, hogy nyakig sárosak.


süti beállítások módosítása