Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Ez az egy kép mindent elmond a Fidesz-propagandáról

2014.10.11. 03:09 - eroica

A Fidesz nemcsak a kormányzati propagandára költött és költ sokmilliárdot, hanem a választási plakátjait is mindenhová elhelyezi. Persze a padra helyezett propaganda könnyen találkozhat a valósággal. Szerintünk elég sokatmondó olvasónk képe.

Propaganda_es_valosag_Bizzon_a_fideszben_Dunaujvaros_fejlodik_hajlektalan_ember_a_padon_Fidesz_kampany_hirdetes_hirdetofelulet.png"Bízzon a Fideszben! Dunaújváros fejlődik" (Olvasónk, Csepreghy Gábor képe)

Aki szerint ez csak egy kép, annak idéznénk a HVG alapos cikkéből:

"Súlyos szegénységben több mint 3,2 millió magyar él. Az összes szegénységi mutatónk szerint az EU legszegényebb negyedébe tartozunk. Az 1,7 millió magyar gyerek közel fele kirekesztésben, nélkülözve, szegénységben él. Döbbenetes számok egy új szociológiai felmérésben.

Sajnos mára közhely, hogy nő a szegénység Magyarországon, ez egyre több statisztikából, adatból látszik. A gyermekszegénység területén viszont egyenesen katasztrofális a kép: az EU statisztikai hivatalának átfogó adatai szerint míg 2008-ban a magyar gyermekek 24,4 százalékának kellett szembenéznie komoly anyagi nélkülözéssel, 2014-ben már 35 százalékuk járt így. Ez már Romániánál is rosszabb (ott 34,4 százalék), és csak Bulgáriát előzzük meg.

Így érthető, miért hallgat mélységesen a kormány az egyre terebélyesedő és mélyülő, naponta emberek százaival, ezreivel bővülő szegénységről. Az állam 2012 óta már nem ad pénzt a társadalomkutatással foglalkozó műhely, a Tárki 1990 óta évente megjelenő kiadványára, a Társadalmi riportra. Pedig a jelentést mind belföldi, mind külföldi kutatóhelyeken, egyetemeken sokat használják. Az pedig külön pikáns, hogy lassan már csak a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) az egyetlen olyan intézmény, mely egyelőre nem közölte legfrissebb számait ebben az ügyben – bizarr módon épp a takarékosságra hivatkozva. ...

Sulyos_deprivacioban_nelkulozesben_elok_szama_Magyarorszagon_2007_2010_2012_Eurostat_felmeres_kutatas_Civil_jelentes_a_gyerekeselyekrol_2012_2013.jpg2010 óta sokkal jobban nő a súlyosan nélkülözők aránya (Táblázat: Eurostat)

A tízmillió alá becsúszott magyar lakosságból nagyjából 4-4,2 millió ember (1,4 millió háztartás) él a KSH által számított létminimum alatt...." (Bővebben)

Sajnos persze, aki járja az országot, az maga is tapasztalhatja a szegényedést, ami látványosan cáfolja a sikerpropagandát.

Tarlos_Istvan_Budeapest_fopolgarmestere_Fidesz_onkormanyzati_valasztasi_plakat_propaganda_es_valosag_hajlektalan_az_utcan_fedel_nelkul_szocialis_rendszer.png(Kép: Index olvasó)

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-oldalához a Facebook-on. 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr326779475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.10.11. 08:14:05

Baller ember szerint minden ember egyforma jobber elme szerint nem vagyunk egyformák és akit át lehet verni azt át is kell röhögve.

Kalmár 2014.10.11. 09:52:56

Biztos rémes méreteket ölt a szegénység itthon, bár a közelgő hosszú hétvégén javaslom majd mindenkinek, hogy próbáljon wellness szállóban vagy a Interspar parkolóban helyet találni.

Én a szilva szedéshez alig tudtam napszámost találni, minden napra. Ácsot, vízvezeték szerelőt vagy bármilyen szakit pedig 2-3 hónapos határidővel lehet fogni.

Aki akar, az dolgozik!

istvankah 2014.10.11. 10:42:11

A középkorban fideSSes volt minden cimet viselő "úr"ésszolgája a tőbbi meg csak "cigány" akit szarér húgyér dolgoztattak és csinálhatott gyereket magának,ha az úra behajtotta az elsőbbségi jogát a "béranyán"!Ma annyival jobb a helyzet,hogy még tőbb kiváltsága van,akár egy huszonéves takonynak,mint egy diplomás embernek!A rendszarváltás megmutatta a magyar nemzet igazi "arcát"!Boldogok a szaros száj-szélű emberek,hísz ővék a főldi menyország!A puszták népe így lett a bírkák népe!

Axxtro 2014.10.11. 11:08:31

Vajon milyen érzés lehet, egy nulla vélemény befolyásoló képességgel rendelkező blogot vezetni?

Milyen amikor kiderül, hogy hiába az erőlködő sz@rkeverés, az olvasók vagy nem olvassák, akik meg olvassák, azokról meg lepereg, és egy mozdulattal odébb kattintanak?

Sz@r lehet.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2014.10.11. 11:34:53

@Axxtro: Melyek szerinted a "vélemény befolyásoló képességgel" rendelkező blogok?
Amúgy a cikkben elég sok adat van, az vagy meggyőz valakit vagy nem. Megszoktam, hogy vannak, akiket semmilyen adat nem győz meg semmiről.:)

Szúrófény 2014.10.12. 05:44:43

@eroica: Az iskolát elfelejted! A TV hülyítését mindennap órákig nézed!

a net nem face 2014.11.02. 19:21:34

Mindekozben duplájára nőtt a megtakaritásunk..
img.444.hu/mtigrafika.jpg
ejnye no sok kicsi sokra megy mégis jó ez a rezsicskkentés
nemcsak jol tejlesit a kormány de mégjobban reklámozza


süti beállítások módosítása