Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Egy évig sem tartott Fodor Gábor erkölcsi parancsa

2014.09.30. 05:51 - eroica

Fodor Gábor tavaly október 23-án "erkölcsi parancsnak" nevezte az összefogást. Azt követelte, hogy világnézetre való tekintet nélkül fogjanak össze az Orbán-rendszer ellen a "szabadságszerető magyarok".

Fodor_Gabor_SZDSZ_elnok_MLP_Magyar_Liberalis_Part_Liberalisok_Bodnar_Zoltan_fopolgarmester_jelolt_sajtotajekoztato.jpgFodor és főpolgármester-jelöltje, Bodnár Zoltán bankár

A főváros vagyonát Orbánnak szó nélkül átadó Tarlós István ellen is hasonló ellenzéki összefogásra van szükség. Ennek érdekében Falus Ferenc és Magyar György is visszalépett Bokros Lajos javára.  Ehhez képest most mindkét szempontból a tavalyi érvek ellenkezőjével utasította el a Bokrossal való összefogást Bodnár és Fodor. (Fodor egy az egyben átvette Bodnár facebook-bejegyzését.)

"Persze joga van két baloldali pártnak, hogy úgy döntsenek: egy magát jobboldalinak nevező jelöltet akarnak támogatni. Csakhogy ezzel semmibe veszik az ellenzéki választók akaratát. Egy ilyen elvek nélküli összefogásban a Liberálisok nem fognak részt venni."

Tehát most azt mondják, hogy elvtelen dolog a világnézeteken átívelő demokrata összefogás.
Akkor most idézzük fel Fodor Gábornak október 23-i beszédének üzenetét. A beszéd címe: "erkölcsi parancs az összefogás"

"Ha jól mennének a dolgok, akkor mindenki küzdhetne akár a saját céljaiért is.
Amikor jól mennek a dolgok, akkor nem erkölcsi parancs az összefogás.
Amikor jól mennek a dolgok, akkor mindenki lehet liberális, szocialista, konzervatív, zöld.
Amikor jól mennek a dolgok, akkor nincs veszélyben a szabadság.
De ma nem mennek jól a dolgok. 
Ma veszélyben van a szabadságunk, ezért állunk mindannyian egy színpadon.
Ma nem mennek jól a dolgok, ezért nem küzdhet senki csak a saját céljaiért.
Ma nem mennek jól a dolgok, ezért erkölcsi parancs az összefogás.
Veszélyben van a szabadságunk, ezért itt és most mindenekelőtt szabadságszerető magyarok vagyunk, és csak másodsorban liberálisok, szocialisták, konzervatívok, vagy zöldek.

...
Ha a Fidesz győz, az annak a két pártnak a felelőssége, akik az együttműködés helyett az elkülönülésben állapodtak meg."

Tehát akkor nem "elvek nélküli" dolog volt a konzervatívokkal való összefogás, hanem "erkölcsi parancs". A Fidesz győzelme pedig a széleskörű összefogást elutasítók felelőssége. Az alábbi és cikk végi coub ismétlővideókon megnézhető, hogy milyen átéléssel hirdette azt, aminek ma az ellenkezőjét mondja. (A teljes beszéde.)

Ha tetszik a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-oldalához a Facebook-on.

Fodor jelöltjének különindulása már csak azért is nehezen magyarázható, mert tényleg semmi esélye sincs indulni. Ráadásul a "pártnak" fővárosi listája sincs, így a szintén esélytelen polgármester-jelöltjeik jobb szereplése se jelent semmi hasznot.

De a párt kampánya sem tűnik erősnek. Láthatóan több a fizetett óriásplakátjuk, mint az aktivistájuk, számos kerületben pedig listát sem tudtak állítani. A párt az ingyenes online felületeken se kampányol túl intenzíven. A különindulás megerősítése előtt másfél-két napig semmilyen poszt nem volt se a párt, se Fodor, se Bodnár facebook-oldalán.
Ráadásul még egy váratlanul "sikeres" fővárosi szereplés se oldja meg a párt szervezeti problémáját: Fodor Gábor egy interjúban másfél perc alatt se tudott öt vidéki szervezőt megnevezni

Kérdés, hogy akkor miért éri meg Fodornak pártot csinálni? Kinek érheti meg, hogy egy esélytelen párt ossza meg jobban az ellenzéket? Sajnos a gyanúknak van alapja: Az átláthatóságot hirdető Fodor még mindig nem tette átláthatóvá pártja pénzügyeit még mindig: nem lehet tudni, hogy ki finanszírozta a tavaly őszi óriásplakát-kampányukat. A HVG szerint a Fodor-pártot támogató Mesterházy Ernő jó viszonyt ápolt Simicskával.

Fodor_Gabor_SZDSZ_elnok_MLP_Liberalisok_Orban_Viktor_Fidesz_ellenzek_kezfogas.jpgHonnan lett a Fodor-pártnak pénze? Orbánnak most érdeke Fodort segíteni? (A kép 2008-as találkozójukon készült, amit Orbán "fideszes hangulatúnak" nevezett. Fodor, Orbán és Simicska szobatársak voltak a kollégiumban, ahol a Fideszt alapították.) 

Az mindenesetre látszik, hogy az ellenzéki közönségnek nem tetszik, hogy Fodor jelöljte nem lép vissza és így növeli Tarlós esélyeit. A Bodnár Zoltán ATV-szereplését reklámozó poszt se a párt, se Fodor Gábor facebook-oldalán nem kapott egyetlen lájkot sem, míg több kritikus komment is érkezett. Nyilván nem teljesen összevethető, de közben a Fideszfigyelő facebook-oldalán 1900 lájkot kapott az a felhívás, hogy Bodnár lépjen vissza Bokros javára.

Bodnar_Zoltan_szereples_MLP_Magyar_Liberalis_Part_Liberalisok_Fodor_Gabor_facebook_oldal_nulla_tetszik_lik_lajk_tarsadalmi_tamogatottsag_kritikus_kommentek.pngEgyetlen ember sem lájkolta Fodor Gábor posztját, amiben Bodnárt reklámozta. Kizárólag kritikus kommenteket kapott.

 

Végezetül jöjjön még két részlet Fodor idézett október 23-i beszédéből coub ismétlődővideón is. Értékeljük, hogy milyen erőteljesen hirdette Fodor azt, aminek ma az ellenkezőjét képviseli. 

 Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-oldalához a Facebook-on.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr196745857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arthur Bloch 2014.09.30. 06:46:30

A "vájtfülű" csak vájtfülű marad!-Érdemes lenne valakinek OVI és tisztelt szobatársa politikai pályafutásának meghatározó állomásait elemeznie.-Első blikkre is sok hasonlóság van kettejük karaktere között, - annak ellenére,hogy Kecó egyértelműen nyersen primitív=karakán és "karizmatikus...." - addig a volt haver egy áttekinthetetlen örök vesztes,aki sosem volt igazi őszinte ember,csak a felszínen vigyázott : "flyboy" !!!

Doberdo 2014.09.30. 07:55:03

Sajnos ezért Gyurcsány a felelős, mert minden támogatás nélkül
sikerült Fodort a parlamentbe ügyeskednie.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.30. 08:06:39

Nem mindegy? Kapnak majd 4500 szavazatot és kész.

toportyánzsóti 2014.09.30. 08:21:59

Hiába lépett ki a narancsmaffiából,erkölcsei nincsenek szegénynek,dolgoznia kéne hátha visszanőne.

toportyánzsóti 2014.09.30. 08:33:05

@maxval a bircaman: Kisütötte a bucidat putinka radioaktív bircatápja homofób kérődző.

fvipera 2014.09.30. 12:40:55

kár szót vesztegetni fodorra. nem számít semmit, hogy visszalép vagy sem a jelöltjük.

wallenberg8805 2014.09.30. 14:03:45

Ez a Bodnár is egy zsidó. Miért liberális pártnak hívják magukat, miért nem zsidó pártnak? Az legalább őszinte lenne.

s.g.l. 2014.09.30. 15:06:40

@wallenberg8805: A fideszt miért nem hívják tolvaj pártnak?

öreg_répatorta 2014.09.30. 15:19:25

Valószínű, hogy nem a Bodnárra leadott szavazatokon fog múlni, de azért Fodor egy aljas genya. A többiek hátán besunnyogott a parlamentbe, 4 évig kapja a jó zsíros lóvét, most meg szembeköpi őket. Nemhiába egy alomból valók a csutitörppel.

s.g.l. 2014.09.30. 15:21:22

@Doberdo: Gyurcsány leadott 250 ezer szavazatot Fodorékra?

Kalmár 2014.09.30. 17:30:42

@wallenberg8805: Meg antiszemita is....

Nem kellene egyeztetnie a liberálisoknak meg a jobbikosoknak?
Tisztára zavarba jön az ember.

Doberdo 2014.09.30. 17:32:58

@s.g.l.: Még Gyurcsány sincs ilyen ügyes, de fondorlatokkal ő
vitte be a parlametbe. Ezt Fodor egyedül nem tudta volna
megtenni.

unionista... (törölt) 2014.09.30. 19:30:40

a fővárosi zsidó csoportok azon vitáznak, hogy ki adja főpolgármester jelöltet. a judeai népfront, vagy a judea népe frontja.

unionista... (törölt) 2014.09.30. 19:32:02

@öreg_répatorta:
mindegyik hegemóniát akar. szóval ezek az emberek képtelenek másodikok lenni. ha nincsenek hatalmon, akkor diktatúra van. ha bírálják őket, akkor az a fasizmus.

Gyorgy Nagy 2014.09.30. 19:44:13

Fodornak Gyurcsi èra alatt jóvolt miniszternek lennni.Ez aSZERENCSÉTLEN nemérti hogy egy nevesincs emberrel ( ki mi ez a Bodnàr ? ) nemlehet gyözni.Vagy beáll azok közé akik Tarlóst leakarjàk váltani vagy ha külön indulnak lépjen ujrabe a szobatàrs pártjàba és TAKAROJON a P...ába '

borzimorzi 2014.09.30. 19:56:02

Szomorúan látom...
Üdv:
b

sutyerák 2014.09.30. 20:08:36

@s.g.l.: mert a fideSS nem párt.

2014.09.30. 20:51:59

Fletó a nagy fasz, mert segített neki bejutni a parlamentbe. Ezért maradt frakció nélkül, tehát megérdemli. Fodornak az alapvető hibája az, hogy az Orbánra szavazókat is magyaroknak tartja, és ezt állandóan előhozza a nagyon gyenge beszédeiben. A többire, mint a gerincének bizonyos tulajdonságaira, nem térnék ki...

lombozódó 2014.09.30. 21:40:08

A baja , hogy egy gerinctelen féreg :-)))))))
Ebből is meglehet élni. Feltételezem, hogy nem 25 m2 -en nyomorog, és nem Trabanttal jár.

Tudományos libsizmus 2014.09.30. 21:50:34

Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. Fodor akkor kúrta el az életét, amikor '93-ban átlépett az SZDSZ-be. Szegény nem vette észre, hogy az SZDSZ-t nagy ívben el kell kerülni, holott ezt '93-ban már tudnia kellett volna.

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2014.09.30. 21:51:11

Bocs, a röhögéstől nem tudok rendesen írni... elvember.

gizmo266 2014.10.01. 02:29:02

Fodort jó pofán kellene vágni egy szeneslapáttal, akárhányszor megszólal. Ha meglátom a pofáját, mindíg az SZDSZ jut róla eszembe, és kijön belőlem az agresszió.

Blogger Géza 2014.10.01. 06:28:48

A közvéleménykutatások alapján Bokrosnak ugyanúgy nincs esélye legyőzni Tarlóst, mint ahogy Falusnak sem volt. Viszont ha Fodor egy önállóan is ütőképes pártot akar összehozni, akkor Budapesten fel kell mutatnia valamit, mert különben komolytalan az egész. Ilyen szempontból érthető a lépése.Na és kérdés, hogy ez a bankárgyerek mennyi pénzt tolt bele a kampányába, illetve milyen időtávra tervez, lehet, hogy nem lenne fair megfosztani attól, hogy megpróbálja felépíteni magát hosszú távra.

czjanos 2014.10.01. 07:06:11

A KDNP-ért pedig Orbán a felelős, mert minden támogatás nélkül bevitte a Parlamentbe.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.10.01. 07:14:46

efftásak...lehet Fodort fikázni, h mit mond..aaaaaaaz igaz

de NEKI(K) LEGALÁBB VAN főpolgm. JELÖLTJÜK

muhahhhaaa

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.10.01. 09:37:46

Erről is írhattál volna:

Fodor Gábor 2014-ben aggódik a közismert náci, rasszista fajvédő csoport rendezvényének betiltása okán, és félti a demokráciát, de azt nagyon.

Fodor Gábor 2009:
– Elfogadhatatlannak tartom például, hogy a fegyveres erőszakot hirdető Magyar Gárda működését ma egyszerűen tudomásul veszi a bíróság. Abszurd az is, hogy Morvai Krisztina következmények nélkül hirdetheti: a Hamasz nézeteivel ért egyet.

Fodor a rendőrségtől is határozottabb fellépést vár azokkal szemben, akik a demokratikus értékeket veszélyeztetik – természetesen a szabadságjogok és az alkotmányos rend tiszteletben tartása mellett. - See more at: www.168ora.hu/itthon/fodor-az-uj-kormany-lepjen-fel-a-magyar-garda-ellen-33805.html#sthash.05k9HgDW.dpuf

igazi Ténytár 2014.10.01. 10:15:21

@ Mit varunk az olyan "erkolcsos" Fodortol aki egy 6 GYEREKES HAJLÉKTALANT ÁLLATOZOTT LE?!

________
"Nem érdekel a hat gyereked...egy utolsó állat vagy és kész. Egy utolsó bunkó. "

mno.hu/migr_1834/fodor-gabor-leallatozott-egy-hajlektalant-431728

www.youtube.com/watch?v=emDrqhxcJZs

_______________

igazi Ténytár 2014.10.01. 10:17:06

@gizmo266: "Fodort jó pofán kellene vágni egy szeneslapáttal,"

Ki mint vet...
_______
Fodor Gábor : "Örülj neki, hogy nem kapsz egy akkorát a fejedre, hogy elszáll!"

www.haon.hu/egy-utolso-allat-vagy-es-kesz/news-20070719-10243966
_______

__________

gizmo266 2014.10.01. 10:34:39

@a Ténytár: Hűű, ezt nem is tudtam. Köszi.

igazi Ténytár 2014.10.01. 10:38:41

@gizmo266: Tények tára, minden(üt)t tud, segít ;-)


süti beállítások módosítása