Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Botrányosan csatornázik a felcsúti polgármester cége (+fotók)

2014.07.10. 17:35 - eroica

Címkék: fidesz csatornázás mészáros lőrin

Orbán fociakadémiájának elnöke, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester az elmúlt években rengeteg közbeszerzést nyert el. Mészáros hivatása gázszerelő, vállalkozása pedig néhány éve csődbe ment. Mostanra milliárdossá vált és szeret is költeni: villát vett, a budapesti Kossuth téren pedig egy 27 milliós Mercedes-szel fényképeztük le.

Persze nem a magánszektorban gazdagodott, hanem az egész országban nyert állami közbeszerzéseket. A cége csak 2014-ben, csak a fővárosban 9,51 milliárdért építhet csatornákat

Orban_Viktor_Fidesz_miniszterelnok_Meszaros_Lorinc_milliardo_felcsuti_polgarmester_Puskas_Ferenc_Labdarugo_Akademia_elnok_foci_meccs_szotyi.jpg

A következő képek alapján döntsék el, hogy mennyire megérdemelten nyeri el a milliárdos beruházásokat. A 18. kerületi Tiszavirág utcában tavasszal végeztek munkálatokat. A képeket tegnap délelőtt készítette a Juhász József és a Szigeti Kálmán utca között és osztotta meg egy helyi lakos. Egy másik lakos kommentje: "Én is Tiszavirágban lakom, a Nemes és a Vezér utca között, itt is a járdák megsüllyedtek, berepedtek, az úttestről nem is beszélve amin körülbelül aszfalt nem is maradt."

Meszaros_Lorinc_felcsuti_milliardos_polgarmester_cege_es_kft_csatornazas_minosegi_munka_szinvonal_lyukas_kimosodott_18_kerulet_tiszavirag_utca_jarda_eletveszelyes.jpgSötétben vagy kisgyerekkel kalandos a járda elég kalandos lehet

Meszaros_Lorinc_felcsuti_milliardos_polgarmester_cege_es_kft_csatornazas_minosegi_munka_szinvonal_lyukas_kimosodott_18_kerulet_tiszavirag_utca_jarda.jpg

Meszaros_Lorinc_felcsuti_milliardos_polgarmester_cege_es_kft_csatornazas_minosegi_munka_szinvonal_lyukas_kimosodott_18_kerulet_tiszavirag_utca.jpg

A fentebbi képeken mutatott problémát úgy oldották meg, hogy egy kis földet hánytak rá.

Mészárosék munkáját már korábban is érték kritikák. A helyi Lőrincimagazin.blog.hu-n ezekről több cikket is írtak.

A Damjanich utcában három héttel a munka "befejezése" után is kerülgetni kellett a lerobbant munkagépet.

Meszaros_Lorinc_felcsuti_milliardos_polgarmester_cege_es_kft_csatornazas_minosegi_munka_lerobbant_munkagep_az_uton_18_kerulet_tiszavirag_utca.jpg

Mészáros cége a csatornázás után hetekig nem végezték el az aszfalt helyreállítását. "Így már egy közepes esőzést követően is járhatatlanná válnak az utcák" (további képek).

De ez az aszfaltázás se volt túl minőségi:

Meszaros_Lorinc_felcsuti_milliardos_polgarmester_cege_es_kft_csatornazas_minosegi_munka_asztfaltcsik_az_uton_18_kerulet_utca.jpg

És ez se. Ráadásul a csatornázás után egy hónapig aszfalt nélkül hagyott utat rohamtempóban kezdték csinálni és még éjfélkor is aszfaltoztak.

Meszaros_Lorinc_felcsuti_milliardos_polgarmester_cege_es_kft_csatornazas_minosegi_munka_pontatlan_asztfaltcsik_az_uton_18_kerulet_utca.jpg

 
Az alábbi képen látható gödröt november és június között folyamatosan kerülgethették a Bagamér utca lakosai. (Az utca másik részén egy fideszes képviselő lakik, ott meglepő módon sokkal hamarabb befejeződött az aszfaltozás.)

Meszaros_Lorinc_felcsuti_milliardos_polgarmester_cege_es_kft_csatornazas_minosegi_munka_godor_18_kerulet_Bagamer_utca.jpg

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on. 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr476497463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2014.07.10. 20:41:01

Gyenge eresztés ez a putinrépacidázó csuti,már a visegrádi országok minden tagja röhögve leelőzte Magyarországot,románok sem sokáig lesznek mögöttünk.

fehérfarkas 2014.07.11. 01:38:59

Ez az amikor már csak a rablásról szól az egész - korábban legalább a fővállalkozó (aki Mészároshoz hasonlóan szintén nem értett semmit szakmailag az egészhez) egy hozzáértő alvállalkozóval végeztette el a munkát. Igaz így kisebb profit maradt nála - de érdemi munka nélkül az a kisebb profit is ingyenpénz néki a mi adónkból.
De most már a teljes összeg lenyúlásáról van szó - és még egy hozzáértő alvállalkozót sem hajlandóak felkérni. Még azt is elsóherkodják. Ez a sóher, smucig, kapzsikormány..

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.11. 12:53:57

én már azon is csodálkozok, hogy tényleg végez munkát a cég nem csak számláz.

cenzuratroll bosszanto 2014.07.11. 12:54:51

orbánisztán, így szeretünk.

Boleslav_ 2014.07.11. 12:57:40

Csupa hozzáértő...

Ez az ún. nyomvonalas helyreállítás átka. Egy ilyen munka után illik az utat teljes szélességében helyreállítani, csak úgy kb. a duplájába kerülne, arra viszont nincs pénz.
A környező utcák ráaádásul különösebb teherbíró alapozás nélkül épültek, a munkagödörbe bezúduló esővíz pedig mindent elmosott, alámosta az utat is, ez szépen látszik a képeken is. Ezzel egyetlen kivitelező sem tudna mit kezdeni. Ha beszakadt, vissza kell menni feltölteni, rendesen tömöríteni és újraaszfaltozni, kb. 5 évig...

Az ilyen jellegű nyomvonalas munkálatoknál nagyon fontos a visszatöltött föld tömörítése, ami akkor sem lesz tökéletes, ha túl száraz a visszatöltött föld, meg akkor sem, ha túl vizes. A bevett technológia, hogy visszatöltéskor locsolják a munkagödröt és több rétegben is tömörítenek, ami roppant időigényes, ráaádsul sosem lesz tökéletes az eredmény.

Az egyik képen pedig a satornapedlap szintjéből jól látszik (bár laikus számára valóban egy nagyon csúnya visszatemetésnek látszik), hogy - feltehetőleg - teljes szélességű kopóréteget fog kapni az utca, tehát nem marad így az úttest.

A Kalász utcában lakom, én is végigszívom ugyanezt, de azért árnyaltabb a kép, mint ami a cikkből lejön.

SemBoga 2014.07.11. 13:04:17

@Boleslav_: tehát fel lehet készülni ilyen jellegű várható problémákra, ha jól értem

Gera 2014.07.11. 13:13:49

Ne irigyeljük ezt az embert, képzeljük már el, milyen szinten kell talpnyalónak lenni egy ilyen karrierhez :) Simicska lehet, hogy Orbán haverja, de Mészáros kizárt, ő egy senki és ezt valószínűleg rendszeresen tudatja is vele a főnök :)

Szelid sunmalac 2014.07.11. 13:45:03

@Boleslav_: A kommentbol az jott le, hogy kb. lehetetlen megcsinalni vagy ezert, vagy azert. Tipikus hozzaallas. A kerdes csak az, ha mashol meglehet, akkor nalunk miert mindig a "hogyan nem tudjuk" szemlelet a meno? Kurva okosan el lehet magyarazni, hogy miert lehet kizarolag szarul megcsinalni, es persze mindig mas a hibas, lehetoleg az eso, mert azzal ugysem lehet mit kezdeni. A penz kerdest meg inkabb ne feszegessuk.

Netuddki. 2014.07.11. 14:58:41

@Boleslav_: Ha pénzt a munkára költenék és nem ellopnák akkor normálisan meg lehetne csinálni. B+, milyen már amikor valaki 1 milliárdos osztalékot vesz fel a cégéből? Az a cég qrva drágán és qrva rosszul dolgozik.

sas70 2014.07.11. 16:16:11

Kedves NER-társak!
Nincs ezzel semmi baj, a munka el lett végezve, 'osztjónapot! Tudják, az eső meg esni szokott, nem tarthatunk minden utca fölé esernyőt!
És azon csodálkoznak, hogy egy 9 milliárdos árbevételű cégből, hogy lehet 1 milliárdos osztalékot kivenni?
Hát így!

sinus67 2014.07.11. 17:06:59

Biztos elhiszem, hogy a Mészáros cége, osztaléka, vagyona a Mészárosé. Csak az Ő nevén van, mert ha annak a nevén lenne akié, az visszatetszést keltene a saját hívei között is.
Egyébként az utak tényleg azért szarok, mert a felújítások során a pályázatban kiírt útminőség (mármint a felújítás előtti), köszönő viszonyban sincs a valósággal. Ezért a minőségi felújítás lehetetlen, mert az útépítő cégnek nem lenne haszna. Ti. ki kell még fizetnie a polgármesterek, stb. személyek számára visszaosztott "JUTALÉKOT". Valahol olvastam egyszer, hogy a korrupció mértéke az utak állapotán mérhető le. Hát igaz lehet a mondás.

Mr. Bear 2014.07.11. 17:08:18

@Boleslav_:
A fickó több pénzből csinálja, mint amit korábban a teljes szélességű helyreállításért fizettek, úgyhogy mint fentebb bölcsen mondták: lenne rá pénz, csak kellett az osztalékra meg a futballstadionra.

Néhány méterrel odébb, Gyálon igen érdekes módon csatornáztak: kiásták, lefektették a csöveket, visszatemették a gödröt és aszfaltoztak. Nem volt hetekig felásva az egész város, és évek óta kifogástalanok az utak. Node ott nem is épült a csatornázásra szánt pénzből stadion.

Pestszentimre meg hónapok óta fel van dúlva, semmit nem csinálnak meg, csak zárják le az utcákat. Amit meg feltúrtak, az úgy marad. A Kisfaludy utca majdnem egy hónapig le volt zárva egy 300 méteres szakasz miatt, ha öt ember piszmogott rajta, akkor már rohamtempóban dolgoztak.

A kiálló csatornafedél meg nem azért áll ki, mert később jön még egy réteg az útra, egyszerűen így sikerült. A Juhász József utcában már körül is pakolgatták aszfalttal, olyan, mintha a gyerek homokvárat épített volna a homokozóban: kicsi hegyecske az út közepén. A mi utcánkat áprilisban bontották fel, és még nem sikerült visszaaszfaltozni. Jó hosszú utca, van benne vagy öt ház...

zaphodbeeb 2014.07.11. 17:58:12

És ezek fognak atommal mókerolni. Gratulálok!

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.11. 18:08:50

Ez egy nagyon sokat mondani akaró poszt.

Akkor én legközelebb Gyurcsányékat választom. Ja, nem.

wantaan 2014.07.11. 18:24:36

Magyarország még a szar munkák terén is jobban teljesít! Hajrá Felcsút, hajrá Victor ..... menj már a 3,14Chába!

Megoldó 2014.07.11. 18:35:31

@Tiszteltetem Brüsszelet: Pedig jobban tennéd, ha akár az ördögöt is megszavaznád ezek helyett.
Ezeknek golyó járna, ja nem, még az sem, a torkukat kéne elvágni szerintem, amiért évtizedekre visszasüllyesztették az országot a feudalizmusba.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.11. 18:41:28

@Megoldó: Ha így megy tovább minden 2018ban is a fideszre szavazok.

Ha tovább csökken az SZJA akkor meg pláne.

wantaan 2014.07.11. 18:59:41

@Tiszteltetem Brüsszelet: HAZAÁRULÓ!
A mamádat mennyiért állíttanád ki a sarokra???

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.11. 19:04:28

@wantaan: Tudom hogy SZJA-val rátok nem lehet hatni, csak segíllyel, de ez nem az én problémám.

wantaan 2014.07.11. 19:08:44

@Tiszteltetem Brüsszelet: No mennyiért ???
Persze a teféléd bárkit leszo pna egy kis pénzért mint ahogy azt a lengyel sajtó írta egy bizonyos O. V monogrammal rendelkezőről.

_most_ 2014.07.11. 19:12:45

Mészáros Lőrinc az élő példa rá, hogy kemény munkával és szakártelemmel milyen sikereket és osztalékokat lehet elérni Orbán utópisztikus rendszerében, mely visszaadta a munka becsületét, sokan Mark Zuckerberg-et szokták Mészároshoz hasonlítani, hisz egyedül a facebook-nak sikerült hasonló növekedést produkálnia, mint Mészáros cégeinek az elmúlt években, de ezen kívül is számos hasonlóság található az életrajzukban, például egyikük se fejezte be a Harvard egyetemet.

dr Smittpálelnökúr 2014.07.11. 19:20:35

@wantaan: nyugi. A felcsúti tahó putyint szopja, ez a fidesznyik pedig a felcsúti tahót.
Annyi agya sincs ,hogy nem érti, ha 5% lesz az szja, de tovább gyilkolják a gazdaságot, szépen éhen fog halni, mert a kozmunkaskent megkeresett berebol fog igen kevés szja-t fizetni.

Gyorgy Nagy 2014.07.11. 20:47:17

Beszèlik gázszerelönek is NAGYON SZAR VOLT de már akkor is logott a nyelve hogy nyaljon a paraszt fiu.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2014.07.12. 05:30:36

@doggfather: talán az jobb lenne, mert akkor az út megmaradna, de minden fel van túrva

nu pagagyí 2014.07.12. 06:44:36

Feltúró Rudi a magyar hungarikum.

nu pagagyí 2014.07.12. 08:00:45

@Tiszteltetem Brüsszelet: A segély definíciója: munka nélkül kapott jövedelem. Ti ebből éltek már 5 éve a mi pénzünkből.

daito 2014.07.12. 08:37:51

Néhány dolgot hozzáfűznék, mert sem a poszt, sem a hozzászólásokból nem derül ki...
1. Nem Mészáros cége(i) végzik a munkát. Abban sem vagyok biztos, hogy alkalmasak a munkára, meg úgy fogalmam sincs, hogy mit jelent, hogy "gázszerelő", mert ez elég pongyola megfogalmazás. Így nevezik azt is, aki a házban, lakásban beköti tűzhelyet/tűtést a beszerelt gázcsőre/ről, de azt is, aki az utcában lévő gázcsőről beviszi és beszereli a házba()n a gázt. Meg azt a céget is, amelyik a DN300-500-as gázcsöveket fekteti, cserélgeti a föld alatt (általában) a gázművek megbízásából. (Ezek mind más-más jellegű munkák és más jogosítványok szükségesek hozzá.)
2. Az (egyik) alvállalkozó a C*l*s, vagy valamelyik csatolmánya; legalábbis, akiket én láttam, azok ilyen ruhában, és ilyen gépekkel dolgoztak. Más kérdés, hogy fővállalkozó úgy felel alvállalkozó munkájáért, mintha sajátja volna.
3. Nemcsak a csatornások mozognak Pestszentimrén, hanem a vízvezetékeket is cserélik/javítgatják jó pár utcában; hasonló munka, csak más cég végzi.
4. A fenti képen látható aszfaltozási megoldás nem alapvetően pénzlopás/hozzá nem értés miatt történik. Az EU jelen esetben csatornafektetést, építést, szerelést, üh-t finanszíroz; nem pedig aszfaltozást; ergo, EU nem szereti, ha csatornázás keretében még teljes aszfaltozást is megpróbálnak elsózni neki. Ahogy mostanában mondják ebben a szakmában: "Vagy csőbe sz.rsz, vagy aszfaltozott úton jársz." Annyit lehet elsütni a munkában, ami "helyreállítási munkának" eladható.
Hozzátenném, az EU nem tiltja meg, hogy a helyi önkormányzat, kormányzat az ilyen munkákba beszálljon annyi pénzzel, hogy utána normális aszfaltozás is történjen vagy munka után az önkormányzat leaszfaltozza az utakat. (Csak ez azt jelentené, hogy a helyi önkormányzatok/kormányzat költsön is valamit (helyi) beruházásokra, ne csak brüsszeli sültgalambokra várjon, meg stadionokat építgessen.)

fizetekmegegysort 2014.07.12. 09:43:39

@Boleslav_: én ezt megértem. Csak akkor valaki azt is magyarázza meg, hogyan lehet az, hogy tesóméknál Finnországban reggel lezárnak egy utcát, másnap frissen aszfaltozva megnyitják. Egy nap alatt átaszfaltozzák, úgy hogy utána nem süllyed, nem lyukad, nem kátyúsidik érdekes módon van egy sima út és kész. Jahhhh kérem, az időjárás viszontagságai itt nálunk, mert nyilván Finnország mediterrán ...:)
Szóval egyetértek abban, hogy túloz kucsit a cikk, én is a kerületben lakom. De hogy a fészkes fekete fenében tudnak ezek a mocskos kapitalista nyugatiak ennyivel jobb utakat építeni mint mi? Hajlamos vagyok azt hinni, ott nem lopják ki a cuccot az alapanyagokat, plusz szakemberek végzik a melót, nem gázszerelők.

LumPool 2014.07.13. 15:29:24

@Boleslav_: Akkor ezért nem látszik Németországban, Ausztriában hasonló selejtes munkavégzés. Mert ott máshogy kezdik már el magát a munkát is. Ha jó a logikám, akkor Magyarországon, az ilyen 3-4ed hatékony munkavégzés, 3-4ed annyiért is történik. Vagy mégsem?

dbeata 2014.07.13. 21:54:39

Milyen egy rusnya disznófejű nagyúr ez!

Deszkás 2014.07.13. 23:19:18

@Tiszteltetem Brüsszelet: Persze, az szja csökken, majd máson visszaszedi tőled, mint most is az ilyen olyan adókkal. De a hozzád hasonlókat ez nem érdekli, nem lát tovább az orránál. Gratulálok!

Tahó Sandokan 2014.07.14. 18:47:59

Érden is ugyanez ment... hozzánk 3x jöttek ki javítani a sz@r munkájukat. És még fognak is, mert van ahol megint beszakadt. Kössz Orbán.

Tahó Sandokan 2014.07.14. 18:54:54

@Deszkás: Hát ja... az elvtárs csak a jobb zsebét nézi, a balt nem. Én leszarom mennyi az SZJA, ha összességében csaknem 70% a komplett adóterhelés (Munkám költségétől az áfát leszámított elkölthető pénzig).

Arról nem is beszélve, hogy az adóteher várhatóan tovább fog nőni a rossz demográfiai helyzet miatt, a kevesebb privát szférában dolgozó miatt és a magasabb államadósság miatt.

Szóval örökké nem leszek Magyarországon, és ha egy fityiszes vagy maszopos azt mondja, menjek, mert ilyen ember nem is kell ide, akkor megyek. És nem ide fogok adózni évi 3 milliót, hanem máshova.

jet set 2014.09.30. 23:21:44

Valóban sokkal jobb volt csatorna nélkül szarban élni.


süti beállítások módosítása