Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Miért húzza magára az MSZP a Hunvald-ügyet?

2014.07.01. 20:35 - Fidelio

Jó öt éve tartóztatták le Hunvaldot. Akkor, azt gondolhatta az ember, hogy lám, működik az igazságszolgáltatás: szoci kormány alatt eljárás indulhatott egy szoci polgármester ellen. Remélni lehetett, hogy kiderül, volt-e ingatlanpanama a VII. kerületben.
Most kb. nem lehet tudni, mi történt. Az ítélet szerint volt ingatlanpanama, sokszáz milliós, de Hunvald erről nem tudott. Ő azt mondja, teljesen ártatlan benne, nem is vette észre.

Hunvald_bilincs.jpg

Összességében kicsit több jött ki az ügyből, mint Molnár Gyula megvádolásából, akit a bíróság föl is mentett. Hunvaldot egy év letöltendő börtönre ítélték szabálytalanul kiutalt lakások miatt. (Az ítélet csak azért nem végleges, mert egy másik eljárásban többre ítélhetik még, szabálytalan tanácsadói szerződések miatt.)
Ezzel együtt silány eredmény ez. Nagyon kevés ez az ügyészség sok-sok vádja és sok évi próbálkozása után. Meg a sajtó nagybetűs címei és a bilincses-rabszíjas képek után. Mintha ezt ellensúlyozná a bíróság, hogy szokatlanul kemény volt: letöltendő börtönt ítélt szabálytalan lakáskiutalásért. (Nincs baj az ilyen kemény ítélettel, de mi van a például a trafikmutyival? Hiába kapta meg az ügyészség a hangfelvételt a szekszárdi ’döntéshozatalról’, még csak nem is nyomoz az ügyben.)

De vissza Hunvaldhoz. Mert elég sok minden „megállt a vádakból” ahhoz, hogy óvatosnak kell lenni vele. Nem szívesen bízná rá az ember a lakását. Vagy egy önkormányzat több ezer lakását.
Innen nézve: hogy gondolták a kerületi szocialisták, hogy Hunvaldot elnöküknek választják, néhány héttel a Kúria döntése előtt? (Az előző döntésekből azt látni lehetett, hogy valami megáll a vádakból.) Ráadásul polgármesternek is jelölték. Igen, őt ajánlották, hogy válasszák meg polgármesternek, hogy ismét bízzák rá a kerület ingatlanvagyonát.
Méretes amatőrség volt ez. Persze egy kerületi pártszervezetnek nem kötelessége, hogy okos legyen. Magyarázhatták, hogy „Hunvald népszerű”, meg „majd ügyesen megoldja”. Azzal meg nem gondoltak, hogy ez az egész pártjukra nézve szerencsétlen dolog.

hunvald_laza.jpgHunvald képe, amit ma délután osztott meg saját blogján

Ma délután viszont kiderült, hogy az egész pártot sem zavarja a dolog. Az MSZP-nek sikerült közleményben kimondania: „Hunvaldot a kerületi szervezet politikailag rehabilitálta azzal, hogy elnökké választotta”.
Ezt így ma sikerült leírnia az MSZP-nek, a letöltendő börtönös ítélet után.
Az MSZP még külön meg is dicsérte Hunvaldot, milyen rendes volt: lemondott, mert „nem szeretne terhére lenni a társadalmi nyitást végrehajtó MSZP-nek”.

Tényleg vissza akarja szerezni a választóit a Fidesztől ez a párt?

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő oldalához a Facebook-on.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr986465097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2014.07.02. 08:47:29

1. Ismert arc, nem kell annyit költeni reklámra

2. A ballibsik úgy vannak vele, hogy az "Orbán kormány meghurcolta" (Még akkor is, ha Gyurcsányéknál indult meg az eljárás és az, hogy egyáltalán kipattant is, ballibsi belharc eredménye).

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.07.02. 09:15:17

5 éve tartoztatták le és egy évre ítélték. Remélem, hogy nem fog kártérítést kapni a túl sok előzetesben töltött időért vagy a másik, komolyabb ügyben is megkapja a büntetését...
Egyébként hol vannak az ingatlanok nagykoalíciós vásárlói, akik az egész ingatlanpanama haszonélvezői voltak? Vagy azok a szomszéd kerületben voltak?
Azt vajon tudja, hogy tipikus hollywoodi filmes maffiózó feje van vagy ő csak simán nagymenőnek akar látszani?

♔bаtyu♔ 2014.07.02. 09:29:33

Basszus, itt az indexen már alig van olyan blog amihez hozzá lehet szólni, lassan lépnem kell. A témák is kezdenek unalmasak lenni, nem minden érdekes az amit megfizetnek.

Pld. Itt osztja az észt egy csóka milyen a jó a webáruház, nyilván valami index reklám lehet, mert valakinek szarul mehet a webáruháza, miközben nem lehet hozzászólni.

Ergo, ezért a posztját el sem olvassák.

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.02. 09:29:50

A marketing elképzelése a következő:

Az mszmp ifjú generációja bár priuszos (hunvald, kunhalmi), de legalább megbünhődött és megtért bünös.

Debezzeg LázárSimicskagázszerelőnek mindent szabad.

Ez az elképzelés talán 10%-nyi szavaaztot is hozhat, ami egy diktatúrában nem kevés.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.02. 09:41:19

@♔bаtyu♔: Az mszp-t a fidesz fizeti. :-) Egy maffia mindkettő, de aztán nehogy tudathasadást kapj, hogy hiába nyomod az agitpropot, tulajdonképpen a szocik (vagy te hogy is mondod? ballibsik?) bizniszét is véded...

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.02. 09:47:42

@♔bаtyu♔: Ez gondolom miattad van így. Ha nekem blogom lenne a gerinctelen kettősmércés pártszoponcokat én is kidobnám. Aztán mivel új nickkel visszamásznak előbb-utóbb megunnám, és zárnám a kommentelkést. Úgy sincs az egésznek semmi értelme.

Mondjuk így nem tudom, hogy mi lesz a megélhetéseddel, de ez van, túltoltad a biciklit. Azért a pártszékházat takarítani talán még jó leszel. :-)

Léphetsz.

♔bаtyu♔ 2014.07.02. 09:54:17

@Pocakos focista: Olvasd már vissza a hsz-eidet te ostoba.

Nekem írod, TE, hogy gerinctelen pártszoponc?????

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.02. 10:01:27

@♔bаtyu♔: Igen, neked írom. És igen én. Nem valami erős a felfogóképességed... pedig nem bonyolult. Persze a pártszoponckodáshoz nem kell nagy ész, elég megtanulni a mantrát. :-)

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.02. 10:06:00

@Pocakos focista:

Sőt, ha most vasárnap lennének a választások még pártszoponckodás nélkül is csak Orbánra lehetne szavazni. Vagy van vkinek jobb 5lete?

Igy minden további locsogás felesleges.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.07.02. 10:07:54

@Tiszteltetem Brüsszelet: Mért, lesznek most vasárnap választások? Mert ha nem, akkor minden további locsogás felesleges.

barkaba 2014.07.02. 10:36:43

Teljesen elvesztették az önkontrolljukat. ami nem baj, csak az a baj, hogy nincs egyetlen alternatíva a Fidesz ellen. Bár lenne! Ha lehetne, talán egy megszelídült Jobbik. A bolsi utódpártok nekem mind büdösek, az LMP meg rettentően sötétzöld.

campobaszo 2014.07.02. 10:39:30

@♔bаtyu♔: "Itt osztja az észt egy csóka milyen a jó a webáruház, nyilván valami index reklám lehet, mert valakinek szarul mehet a webáruháza, miközben nem lehet hozzászólni."

A pártközpontban még nem tanították a Facebook, Yahoo használatát,igaz-e?

"lassan lépnem kell" - már korábban akartam javasolni,hogy húzzál vissza a kurucra,de ha magadtól mész, még jobb.

barkaba 2014.07.02. 10:39:56

@Tiszteltetem Brüsszelet: Diktatúrában? (Éltél te diktatúrában? Ha nem minek ezt? Ha igen méginkább minek?) Szánalmas. Ezért nincs több a 10%-nál. És míg ez a fő bolsi mantra nem is lesz.

barkaba 2014.07.02. 10:41:29

@Pocakos focista: Pedig magadra ugyanúgy illene. Minimum ugyanúgy.

barkaba 2014.07.02. 10:42:41

@campobaszo: Azért azt én sem szeretem, hogy nem lehet kommentelni. Az a valódi diktatúra. Én kinyilatkoztatok, te meg olvashatod és kész.

Blogger Géza 2014.07.02. 10:45:09

Úgy néz ki, Hagyó bukott, és most ő mint "győztes", jogosnak érzi a visszatérését. :)

mno.hu/migr/hunvald_tudta_lehallgatjak-203614

Egyébként szerintem az MSZP eltűnt választói kisebb részben kerültek a Fideszhez. Inkább a DK, Együtt, Jobbik, kisebb részben LMP irányába szaladtak. Bár biztos van egy kevés a Fidesznél is, de nem az a fő irány.

Blogger Géza 2014.07.02. 10:47:19

@barkaba: Lehet azt csinálni, csak az nem igazi blog. Az olyan menjen újságírónak nyomtatott sajtóba, ott biztos nem ír alá senki. Lassan már a netes normál sajtónál is megszokott a cikkek kommentelési lehetősége. Bár a magyar AB szerencsétlen döntése ezt hátráltatja.

barkaba 2014.07.02. 10:51:15

@Blogger Géza: Én a blogról beszélek. Ma már nem egy van, ahol vagy egyáltalán nem szólhatsz hozzá, vagy ami ellenkezik az író véleményével, az nem jelenik meg.

Az Ab mg jobban tette volna, ha a kommentelés szabadsága mellett száll síkra! Ez a hozzáállás, a huszonegyedik században rendkívül avétos.

De aki nem akar kockáztatni, valóban ne blogoljon! Aki meg blogol, az engedje a szabad hozzászólást!

Tiszteltetem Brüsszelet 2014.07.02. 11:15:52

@barkaba: Ahol nem lehet kommentelni azt el sem olvassa senki. Persze ettől még megjelenhet Index címlapon....

De mint tuggyuk az Origo óta, a független média annyira fontos, hogy akár veszteséges is lehet...

hehehe

VadMacs 2014.07.02. 11:17:10

@Blogger Géza:
Lehet anyázni a hortikultis kurmányt, elvégre az ő szándékát tükrözte a kotmánybírósági döntés is.

barkaba 2014.07.02. 11:30:54

@Tiszteltetem Brüsszelet: Többnyire,. ha nincsenek hatalmon, akkor van diktatúra. Akinek nem inge.....

Istóczy úr · http://kuruc.info 2014.07.02. 11:46:44

180 nap a Fidesz börtönében?


süti beállítások módosítása