Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Európa jó hely

2014.05.24. 17:34 - nyugis731

Európa jó hely. Ha nem is az elképzelhető világok legjobbika, de a valóban létezők között nem áll rosszul. Európa szerethető hely.

Európa a modern civilizáció bölcsője. Antikvitás, kereszténység, felvilágosodás. Nagy csacsiság a három közül a másodikat kiemelni, s mint „gyökeret” szembeállítani a harmadikkal.

Mára Európa a szabadság, jólét és szolidaritás eddig legsikerültebb kombinációja. Ha most éppen az Európán (és kihelyezett tagozatán, Észak-Amerikán) kívüli világ felzárkózása zajlik is, ez is igen nagyrészt az európai vívmányokon alapul. Nem Buddha, Konfucius vagy Mao tanai hajtják az ázsiai fellendülést, hanem a nyugati eredetű ipari civilizáció és nemzetközi tőke együtt az ázsiai ember fegyelmezettségével, tanultságával és (egyelőre való) igénytelenségével. Nagyon is helyénvaló, hogy ez az emancipáció zajlik, megfelel a modern európai ember igazságérzetének.

Európa éppen választ. Ez az első olyan Európa-parlamenti választás, amikor a szembenálló pártcsaládok nem csak nemzeti szinten kampányolnak nemzeti szintű ügyekkel. Most először megszervezték meg a csúcsjelöltek vitáját is. Ez a legjobb összefoglaló, amit találtam – keresni kellett, mert bizony még keveseket érdekel itthon.

EuropaDebate.jpg

Az európai integráció ugyanolyan természetes folyamat ma, mint Olaszország vagy Németország egyesítése volt anno. Nem könnyű az ilyesmi. Európa a múlt nagy háborúinak földje is – ez máig nagy teher. De egyre többünk dolgozik a szomszéd országban, s egyre többünknek van a honi nyelvet nem beszélő főnöke saját hazájában. A mobiltelefonunk nemzeti identitásáról pedig végképp szó ne essék.

Mégis nehezen lépkedünk előre. Az a szokásos kifogás, hogy az európai döntéshozás távol van az emberektől, Brüsszelben nem választott vezetők irányítanak. Csakhogy a közvetlenül választott Európai Parlament épp azért gyenge, mert a nemzetek nehezen fogadják el a nemzetek feletti döntéshozást. Ideje lenne már túllépni ezeken. A vita is egy ici-pici lépés. Európa kicsiket lép és habozva.

Európa a közelmúltban nagy bajban volt. A túl kis lépések miatt is. De a felzárkózási folyamat miatt is: egyre nehezebb versenyben lenni. A felhalmozott adósság miatt is, ami talán szintén azért halmozódik oly könnyen, mert már nehezebben teremtjük meg, amit az európai ember elvár az élettől. Az európai szintű szolidaritást sem könnyű finanszírozni a globális verseny kellős közepén. Mára talán túl vagyunk a válság nehezén. Remélhetőleg Görögország is sínen van – nagyon nagy árat fizetett, jórészt saját hibájából, de a félkész euró okán is.

 Úgy néz ki, Európa nem hasad. Sőt, előre lép, ha kicsiket is. Létrehozza a bankuniót is végre. (Nagy habozás után mi is benne vagyunk, ha kuss is van róla itthon.) Igaz, közben az Egyesült Királyság esetleges kiválása a beszédtéma – de ők jó dolgukban, és nem krízisükben mérlegelik ezt. A törökök és az ukránok egy része pedig boldogan csatlakozna – nagy kérdés, meddig lehet őket várakoztatni.

EU-parlament.jpg

Úgyhogy Európa jó hely, a létező helyek egyik legjobbika. Meg kellene becsülnünk, hogy ide születtünk. Nem mindenki gondolkodik így sajnos. Orbán Európa válságát az európai értékekkel való határozott szembefordulásra használta fel. Mondom tehát a lehető legsarkosabban: Igen, én fel akarom tenni hazám sorsát Európa sorsára. Azért is, mert nem sok más van, amire feltehetném. De főleg azért, mert Európa is az én hazám.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr516202084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

farcsika67 2014.05.25. 09:06:26

akkor bazdmeg, tegyétek ki a zászlóját is.

high up! 2014.05.25. 12:51:21

Európa az a hely, ami után a magyarok 1000 éve futnak, de sose tudták utolérni.

Mert ez a nép IQ-alapon nem alkalmas Európára. Pusztai táborozások, lópatkolások, paradicsom szüret, papi áldás az uraság stadionjára- ez megy.
Na meg a mindenkori uraság hordószonoklatait bamba áhítattal hallgatni és önmagukat áltatni. Ez is megy.

A tudás és polgári alapú társadalom - ez nem megy. Aki erre alkalmas, az mind lelép Európába!

FOLYTASSUK!

vezér01 2014.05.25. 12:58:50

"Orbán Európa válságát az európai értékekkel való határozott szembefordulásra használta fel ." Mióta európai érték a szlovák nyelvtörvény,a benesi dekrétumok érvényben tartása,a bankok és a multi-cégek kihagyása a közteherviselésből? Mert másban mikor ment EU-s értékek/érdekek ellen? Szolgalelkű,ostoba módon elfogadta a föld szabad kereskedelméről szóló diktátumot,elsők között szavazták meg olvasatlanul a Lisszaboni Szerződést,és még büszkék is rá !
Mondom tehát a lehető legsarkosabban: Nem,én nem teszem fel hazám sorsát egy ilyen Európa sorsára !

vezér01 2014.05.25. 13:04:09

@high up!: Lángeszű bölcs megmondó-emberetek ezt szebben megfogalmazta: a magyar moslékzabáló,genetikailag alattvaló,-
stb, stb. Ha Ti nem lennétek itt, mi magyarok még mindig bőgatyában vedelnénk a fütyülős barackot és nyereg alatt puhítanánk az argentín marhahúst.

Fejesrob 2014.05.25. 13:15:05

Egyenlőre úgy néz ki, hogy az EU az USA és Izrael nagyhatalmi törekvései zsákutcájában vergődik.

Nem véletlenül nyomkodják a ballibsik az egyesített Európát. Nem lenne az annyira rossz dolog, de nem USA irányítással és ballibsik nélkül.

Alick 2014.05.25. 13:15:18

Ennyi marhaságot egyben ritkán olvas az ember... mi köze az európai kultúrának a brüsszeli gengszterszindikátus vízfejéhez?! Kb. annyi, mint Tolsztojnak az egykori SZKP KB "demokratikus centralizmusához".

"Orbán Európa válságát az európai értékekkel való határozott szembefordulásra használta fel."

Orbán etatista politikájának éppen méltó párja az EU etatista bürokráciája... mint zsák és a foltja.

www.youtube.com/watch?v=zTN7hL5fgWo

Fejesrob 2014.05.25. 13:18:44

"A tudás és polgári alapú társadalom - ez nem megy. "

Ez az ostoba kéri számon a magyar nép IQ-ját.

Krisz11 2014.05.25. 13:31:30

"Úgyhogy Európa jó hely, a létező helyek egyik legjobbika."

Régen is az volt, ennek semmi köze az únióhoz. Az EU a liberális bevándorlás politikával csak elrontja ezt a több mint 1.000 éves civilizációt.

Jajj, de szép is a fenti képen guy verhofstadt. A kutyámat sem bíznám rá, mert megkurelná.

Megaztán ott van martin schulz, aki úgy képviseli az európai kultúrát hogy még diplomája sincs.

midnight coder 2014.05.25. 13:32:14

Európából az ipar már 20 éve költözik ki Kínába, mostanában már alig van valami. Nem baj, mondták a liberósok, jól élni úgyis szolgáltatásokból lehet. Ma viszont már a szolgáltatások is rohamléptekben távoznak Indiába. A folyamat végén a művelt Nyugatnak marad a fényevés.

Krisz11 2014.05.25. 13:36:44

Jó lenne Magyarországnak az elérhető legnagyobb önállóságot célként kitűzni és ezért küzdeni. Van 1-2 ország aki példát mutat.

De ha a fenti aberráltakat megnézem, és valahova mindenképpen sodródni kell, akkor már boccs, de szerintem inkább Putyin.

(Vagy legalább ellensúlyoznánk a 2 hatalom között okosan, csak a saját érdeket nézve.)

csak egy néző 2014.05.25. 13:39:21

Hajós Andrásnak a levele Barossónak mindent elmond erről a felcsuti focistáról és zavaros, populista ideológiájáról.
"Tisztelt Barroso úr! Azzal fordulok Önhöz, hogy az Ön ellen folytatott szabadságharcomat támogatni és finanszírozni szíveskedjék."

♔batyu♔ 2014.05.25. 13:44:20

@Krisz11: Igen, az olcsó gáz egyértelműen jobb dolog mint a pofátlan és a társadalmakat szétroncsoló liberális.

high up! 2014.05.25. 13:53:29

@Fejesrob:

Látom ki se tudsz mászni a pálinkafőzés hatása alól.

high up! 2014.05.25. 13:56:19

@Krisz11:

Aztán az alkesz Orbanescu a debil mosolyával jobban teccik neked?
Vagy a bandzsa maTrollcsi azzal a vámpír debil nézésével?

Jó ízlésed van neked barátom!

high up! 2014.05.25. 14:01:29

@♔batyu♔:

Tudod mi a nagyobb csapás egy nemzetre mint egy libsi?

Az ostoba muzsik tömeg, amelyiket az üresfejü vezér az orránál fogva tud a falnak vezetni. Leninnek nem kellettek ehhez libsik, Kádárnak sem, Orbanescunak sem. Mégis egy egész országot tettek tönkre generációkon átívelve.

FOLYTASSUK!

tommygun 2014.05.25. 14:18:24

Ez az Európa már nem az, amihez mindig fel akartunk zárkózni. Több mint 10 éve melózom az EU önjelölt "fővárosában" és sajnos az van hogy Magyarország kulturálisan és demográfiájában sokkal inkább európai mint akár Belgium, Franciaország, Anglia, Hollandia vagy Németország. Ha nem lenne az az örökös kisebbségi komplexusunk, az a Kádár-kori gondolkodás hogy nálunk minden szar bezzeg a Lajtán túl minden tökéletes, Magyarország egy nagyon is élhető hely lenne. Igazából nem is baj hogy ennyien elmennek külföldre. Talán ez a generáció majd rájön hogy a Nyugat már rég nem arról szól amiről hittük.

Lovag Mihály 2014.05.25. 14:18:27

@Krisz11: 2014.05.25. 13:31:30

csak akkor ha fiatalkorú a kutyid és kan. egyéb esetben nyugodtan rábízhatod.

tommygun 2014.05.25. 14:19:14

@Krisz11: Martin Schulz semmit és senkit nem képvisel, csak a saját egóját.

♔batyu♔ 2014.05.25. 14:21:32

@high up!: Mit folytassunk te ostoba?

""A tudás és polgári alapú társadalom - ez nem megy. ""

Aki ilyet leír, miközben a világon épp a polgári alapú társadalmak a legsikeresebbek, ráadásul épp tudásuk révén, annak nem elég az IQ-ja ahhoz, hogy érdemben tudjak vele vitatkozni.

Orbánozz te faszfej, az való neked.

♔batyu♔ 2014.05.25. 14:38:47

@tommygun: Mo. nagyon is élhető hely. Inkább az a gond, hogy ennyi embert nem képes eltartani, ehhez a gazdaság egyszerűen kicsi. Pedig a magyar ember hihetetlenül élelmes.

Most, hogy a ballibsik le vannak rendesen csavarva, azért változik ez a ballibsikre jellemző cseléd szemlélet és kishitűség. Ha pedig még legalább 2 ciklusa lesz a jobboldalnak, remélhetőleg ki is hal.

Szeretek utazgatni, nyaralni és szerencsére a jövedelmem régebben is megvolt ehhez, így rengeteg országban voltam. Mo. t is igen jól ismerem, nem sok település van ahol én ne lettem volna. Van összehasonlítási alapom. Azt kell mondanom, hogy a legtöbbet a pénzemért itthon kapok és itt találom a legkomfortosabb szolgáltatásokat is, mert az emberek nagyon meg akarnak élni. A Balaton, vagy Tisza tó és mondjuk, a Fertő tó turisztikai komfortossága össze sem hasonlítható, természetesen a mi javunkra és nagyon magasan a mi javunkra. Egy osztrák kemping magyar szemmel rémálom.

A szállások nálunk mindenhol nagyon tiszták és nagyon olcsók, nagyon olcsón lehet étkezni, rengeteg termálfürdő és turisztikai program van és ezek is nagyon olcsók.

zobod 2014.05.25. 14:43:54

Hogy lehetett gyereknapra rászervezni egy amúgy sem túl nagy érdeklődésre számot tartó szavazást?

Alick 2014.05.25. 14:57:51

@tommygun: "Magyarország kulturálisan és demográfiájában sokkal inkább európai"

Ja, az óperencián túl a mindenféle sötétbőrű megélhetési jöttmentek tüntetnek, hogy építsenek nekik több mecsetet és az utcájukban sétáló fehér nők is vegyenek magukra burkát.

♔batyu♔ 2014.05.25. 16:00:16

Ha a ZÖLDEKRE (LMP és Bajnaiék) szavaznátok, a pedofil Cohn Bendit a zöldek frakcióvezetője. Most lép le, de nyilván a következőnek is nagy "kedvencei" leszünk.

Mindez azért, mert Orbánék vissza mertek nekik szólni és ugye ezt a "libsik" nem szeretik.

profilo 2014.05.25. 16:04:23

@high up!:

Igen IQ szegény barátom,nemzetem hős és becses tagja.
Európa az a hely,ahová tudásod és kvalitásod alapján kijutottál mosogatni,sepregetni.
Az a hely,ahol bár minden nap áhítattal hallgatod új uraid szavait és lelkesen,buzgón teljesíted parancsaikat,ők nem tekintenek téged egyenrangúnak,európainak.
Csak IQ szegényes magyarnak,ahogy bölcsen és éleslátóan megfogalmaztad.
Ezért arra kényszerülsz,hogy sebzett lelked,frusztrációdat itt,minket oktatva,ilyen egyszerű hazai,mucsai blogokon kompenzáld.
Mi megértünk téged,ezért nem is haragszunk rád.
Szánni nem tudunk,hisz magyaros büszkeségünk nem engedi,de biztatni tudunk!
Csak így tovább!Folytasd,hisz szórakoztatsz minket és vidámságot lopsz szürke,Európán kívüli napjainkba.

tralalala 2014.05.25. 16:22:06

@zobod: az haggyán, de hogy lehetett gyereknapra rászervezni ezt a kurva nagy esőt?

igazi Ténytár 2014.05.25. 16:49:27

@profilo: Mondja ezt a jobbagykent boldog Orbant istenito szekta kpeviseloje?

Masrest meg mindig azok jonnek az ilyen szovegekkel, akik semmire se vittek, Nyugaton nem lenne kepes semmibol megelni, itthon is csak a szolgalelkul fonoknek taplnyalasbol.

igazi Ténytár 2014.05.25. 16:51:04

@tommygun: Mi van rasszista vagy? Vagy mi az ami nem tetszik (van egy tippem) Nyugaton es itthon jobb?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.25. 17:35:30

Mucsai, provinciális dölyfösség árad a posztból.

A nyugati kultúra leszálló ágban van, Európa azon belül egy reménytelenül lecsúszó, a múltban élő, megújulni képtelen rezervátum.

tommygun 2014.05.26. 22:08:07

@ténytár: a "rasszista" egy elkoptatott fogalom, amit az önálló gondolkodásra képtelen agymosottak mantráznak ha olyan véleménnyel szembesülnek amire érvek híján nem tudnak mit mondani. A "rasszista" embert régen eretneknek és másként gondolkodónak is hívták. Minden uralkodó ideológiának megvannak a kritikusai; ma a "rasszista" címkét akasztják rájuk.

Ja, itt jegyezném meg hogy Orbán nagyon is jól teszi hogy meg akarja fúrni Juncker elnökségét. Juncker az afrikai menekülteket szétosztaná az ÖSSZES tagállamban, ergo ha valaki azt szeretné hogy még több bozótharcos feketét fogadjunk be, az drukkoljon csak Junckernek. Ahelyett hogy tanulnánk a nyugati példákból és ha kell vasfüggyönnyel tartsuk távol Afrika népességfölöslegét.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.06.15. 18:23:54

@polyvinyl: Szemben Észak-Koreával, Szíriával és Belarusszal. Egészségedre.


süti beállítások módosítása