Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Martonyi: hazánknak külső jogállami kontrollra van szüksége

2013.07.12. 17:03 - eroica

Címkék: orbán fidesz eu demokrácia alkotmány külügyminiszter martonyi jános külső kontroll

Martonyi_Janos_Fidesz_kulugyminiszter_Orban_Viktor_kulpolitika_EU_Magyarorszag.jpg
A Fidesz mostanában hazaárulónak nevez mindenkit, aki külföldön merészel arról beszélni, hogy a trafik-kormány esetleg nem demokratikus. A hosszú munkával, a kormányzat meghallgatásával készült tényszerű és megalapozott Tavares-jelentést is hazaárulásnak bélyegzi a Fidesz. Ennek alapján most várjuk, hogy elhatárolódjanak Martonyi János 2007-es nyilatkozatától. Igaz, amit mondott az összhangban volt azzal, hogy 2003-ban Orbán a Kereszténydemokrata  Internacionáléval ítéltette el Magyarországot (hazánk mellett Burmát és Kubát ítélték el).

Martonyi előadásának Magyar Nemzetes összefoglalóját változtatás nélkül egészben közöljük.

"Magyarországnak külső jogállami kontrollra van szüksége, mert "önmaga lábán nem tud megállni". Ez az ország a jogállami kontrollt, a demokratikus intézmények tartalmi működését saját erejéből megvalósítani nem tudja - jelentette ki Martonyi János az Európai identitás - Nemzeti identitás címmel rendezett konferencián Budapesten.

Úgy fogalmazott, "az az ország, amelyik nem tudja levonni a politikai következtetést egy kormányzat teljes gazdasági, erkölcsi kudarcából, az önmaga lábán nem tud megállni".

"Ez a szomorú valóság, lehet, hogy másként alakul a jövőben, de jelenleg ez a helyzet, tehát nekünk alapvetően szükségünk van külső jogállami kontrollra" - mondta az ellenzéki politikus, aki hangsúlyozta: Magyarország elemi érdeke a jelenleginél erősebb Európa létrejötte.

Martonyi János azt mondta: Magyarország Közép-Európa államaival ellentétben lemaradási pályán van, a hazai eredmények nem közelítenek az unió adataihoz.

"Lehet, hogy Európa elvesztett pár évet az alkotmányozó szerződés bukfence miatt, de, hogy Magyarország legalább öt, esetleg inkább tíz esztendőt veszít el az elmúlt öt esztendő hibái következtében, az nagyon valószínűnek látszik" - fűzte hozzá.

A Reformáció és Közélet Társaság és a Thomas More Intézet magyarországi tagozata által rendezett nemzetközi konferencián Mádl Ferenc volt köztársasági elnök köszöntőt mondott. A volt államfő szólt arról, hogy az európai örökség fogalma a plurális demokráciát, a jogállamiságot, az emberi jogok tiszteletét, valamint a zsidó-keresztény erkölcsi értékrendet jelenti."

martonyi_Janos_hazanknak_kulso_jogallami_kontrollra_van_szuksege_EU_Magyarorszag_demokracia_jog_alkotmany_Tavares_jelentes_hazaarulas_tamadja_kritizalja_Magyarorszagot.png

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr645402155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.07.12. 18:05:56

Nincs már olyan korábbi igéret vagy másnak szapulása,amiben ne szarta volna magát pofán a narancsmaffia!Azt képzelik rájuk más szabályok,törvények vonatkoznak!Bipoláris elmezavarodásban szenvednek ezek a nevetséges kis münchausen klónok.

igazi Ténytár 2014.12.19. 05:17:59

@ ""Magyarországnak külső jogállami kontrollra van szüksége, mert "önmaga lábán nem tud megállni". Ez az ország a jogállami kontrollt, a demokratikus intézmények tartalmi működését saját erejéből megvalósítani nem tudja"

Annyira igaz lett hogy spontán privatizációs biztosi elvtárs el is tűnt...

nepszava.hu/cikk/1026918-ebesz-nagy-gondok-voltak-a-magyar-valasztasokkal

"Tisztességtelen előnyt élvezett a Fidesz-KDNP az április 6-i magyar országgyűlési választásokon – állapítja meg az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Irodája által nyilvánosságra hozott jelentés"

______

www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/426033_john_mccain_kozlemenye_aggalyos_a_demokracia_es_a

"Amióta 2010-ben Orbán Viktor miniszterelnök hatalomra került, antidemokratikus alkotmányos változásokat vezettek be, Magyarország bíróságainak a függetlensége csorbult, támadást intéztek a nem kormányzati szervezetek ellen, üldözik a civil szervezeteket, a sajtószabadságot megnyirbálták és így tovább. Ezek az intézkedések fenyegetik az intézmények függetlenségét, a fékek és ellensúlyok rendszerének elvét, noha ezek a demokratikus kormányzás ismérvei. Mindez mély aggodalommal tölt el engem a demokratikus normák magyarországi erózióját illetően.

Az aggodalmaimat sokan osztják. A Velencei Bizottság egyik 2013-as döntése szerint Orbán Viktor miniszterelnök alkotmányos változtatásai a demokráciát és a jogállamot fenyegetik Magyarországon. A döntés azt is megállapítja, hogy alkotmány módosításai „ellentmondanak az európai alaptörvényeknek és normáknak”, és „azzal a kockázattal járnak, hogy negatívan érinthetik az Európa Tanács három pillérét: a hatalmi ágak elválasztását mint a demokrácia alaptételét, az emberi jogok védelmét és a jogállamiságot”.
______


süti beállítások módosítása