Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Luxusjobboldal? Rogánék legalább 1,9 millióért nyaraltak?

2012.07.23. 21:12 - eroica

Rogán Antal, aki korábban a "luxusbaloldal" bélyeggel támadta politikai ellenfeleit, a keddi IMF tárgyalások előtt még gyorsan megmerítkezett a bulvárban. A provence-i nyaralásáról visszatérőben küldött egy kedves képet a Blikknek, amin a családjával egy hattyú alakú vízibiciklin ülnek.

rogan_four_seasons_all.jpg

Egy olvasónk jelezte felénk, hogy ez a hattyú bizony a méregdrága Four Seasons Terre Blanche luxusszállódában készült. A Four Seasons a világon mindenhol drága szállodának számít, a legolcsóbb kétgyerekes lakosztály napi 268 ezerbe kóstál. A hotel számlálójával meg is néztük, hogy mennyibe hozható ki a "legolcsóbban" Rogánék 7 napos nyaralása. Ennél azonban kétszer drágább lakosztályok (konkrétan egy hálószobás villák) is kivehetők a Four Seasons-ban. Ha Rogán egy ilyenre sem sajnálta a pénzt, akár 4,3 millióba kerülhetett a nyaralás.

(A "legolcsóbb" szálláshelyen nem volt különbség, hogy egy vagy két felnőtt van-e ott, így az áron nem változtatott, hogy Rogán csak 6 napot volt, míg családja 7-et. A nyári időszakban keddtől keddig (ahogy Rogánék voltak) nem lehet találni 935 eurósnál olcsóbb szobát.)

Rogan_Antal_nyaralas_kozel_ketmillio_provence_four_seasons_1.jpg

Ez a legolcsóbb szállás ára, de Rogán lehet hogy egy kétszer ennyibe kerülőt választott

Természetesen Rogán Antal ott és annyiért nyaral a saját pénzéből, ahol akar. Bár kissé furcsa, hogy a kizárólag a politikából élő Rogán négyhavi nettó képviselői tiszteletdíját egy nyaralásra költi. Miközben tudjuk, hogy máskor se túl spórolós, hisz az újságok szerint százezres árú cipőt és Louis Vuitton táskát hord.

Rogan_Antal_Fidesz_polgarmester_Belvaros_V_kerulet_Luis_Vuitton_taska.jpgNem csak a táskáknál szereti a francia luxust, pedig korábban "luxusbaloldaliként" bélyegezte meg ellenfeleit

Ráadásul felmerül, lehet hogy nem először élvezték ezt a szállodának a luxusát. A Blikknek ezt mondták: "Visszajáró vendégek vagyunk Provence-ban, mivel nagyon kellemes emlékek fűznek ide: itt nyaraltunk először közösen a feleségemmel".

Nézze meg ön is a lakosztályokat és gyönyörködjön a meseszép Provence-i tájban:
https://secure.fourseasons.com/content/fourseasons/en/booking/choose_room.html

A másik furcsaság, hogy az a Rogán Antal élvezi így a francia luxust, aki hosszú ideig "luxusbaloldal" bélyeggel támadta politikai ellenfeleit. Akkor most ő a luxusjobboldal?

A harmadik furcsaság nem új. Két éve azzal vezették be az egykulcsos adót, hogy az beindítja a magyar gazdaságot. Csakhogy azoknál a jómódú embereknél, akiknél több pénz marad az egykulcsos adóval, azok láthatóan szeretik ezt külföldön elkölteni.

Végezetül csak azt jegyeznénk meg, hogy Rogán az egykulcsos adó mellett azt is megszavazta, hogy a közmunkások bérét havi 60-ról 47 ezerre csökkentsék. Szavazatával ő is része volt a Fidesz döntésének: "havi 47 ezerből meg lehet élni". Amennyiben Rogán a legolcsóbb Four Seasons szobát választotta, akkor 40 közmunkás egyhavi bérét költötte el az egyhetes nyaralásra. Útiköltséget nem számolva.

FRISSÍTÉS: Megérkezett Rogán Antal válasza. Pontosabban az V. kerületi önkormányzat sajtósa elküldte a polgármester feleségének Rogán-Gaál Cecília válaszát, amelyet teljes terjedelmében közlünk.

"Tegnap este megjelent írásuk kapcsán Rogán Antal felesége egy bejegyzést posztolt a facebookon. Tekintve, hogy vélhetően csak az ismerősök látják a szöveget, bemásolom ide, de csatolom a bejegyzésről készült screenshotot is (kettőt, mert csak így látszik a teljes szöveg), így egyértelmű, hogy valóban született ilyen bejegyzés!

Olvastam a Fideszfigyelőn megjelent tegnap esti bejegyzést a családi nyaralásunkkal kapcsolatban. Sajnálom, hogy a fotónk félreértésre adhatott okot. A blogon megjelentekkel ellentétben az elmúlt hetet egy francia barátunk házában töltöttük egy provence-i kis falu, Callian közelében. Ez a barátunk 2004 és 2006 között Budapesten járt, akkor ismerte meg őt a férjem, én pedig később rajta keresztül. Ő szerettette meg velünk 2007-ben ezt a vidéket és Callian zegzugos utcáit, majd volt olyan kedves, hogy kölcsönadta nekünk néhány napra a nyaralóját. A Blikkben megjelent kép valóban a Four Seasons szállodánál készült, ahova egyik nap meghívott a férjem ebédelni. Kisfiunk, Dani ezalatt az említett szálloda gyermekmegőrzőjében játszott. A fotót akkor csinálták rólunk, amikor Daniért elmentünk a megőrzőhöz, hogy elinduljunk vissza a nyaralóba, ahol Áron fiunk a nagymamával volt éppen.
Szó sem volt tehát arról, amit a Fideszfigyelőn megjelent cikk ír, és még egyszer sajnálom, hogy ilyen félreértés kerekedett a nyaralásunkból."

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr574673604

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bulvártóni Blikket árul 2012.10.01. 19:47:43

A belváros legújabb köztéri szobra, a Rikkancs bronzból öntött Blikket árul. Rogán Antal a szoboravatón azt mondta, hogy „nem volt kétséges, hogy a Rikkancs kezébe csak ez a lap kerülhet”. Egyetértetek ezzel? Vagy más újság is szóba jöhetett volna?

Trackback: Bulvártóni Blikket árul 2012.10.01. 19:47:35

A belváros legújabb köztéri szobra, a Rikkancs bronzból öntött Blikket árul. Rogán Antal a szoboravatón azt mondta, hogy „nem volt kétséges, hogy a Rikkancs kezébe csak ez a lap kerülhet”. Egyetértetek ezzel? Vagy más újság is szóba jöhetett volna?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jozeph Pelikahn 2012.07.23. 23:48:29

Rogán jól csinálja amit csinál, az emberek a hülyék hogy engedik.

Elmegy a baromja és megint a Fideszre szavaz, vagy nem megy el a baromja és ezzel szintén a Fideszre szavaz, vagy haragszik a baromja a Fideszre és az MSzP-re szavaz...

Nash vs. Keynes 2012.07.24. 00:05:14

parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=r008&p_ckl=39

Éljen a zsigeri irigység. kampányoljunk. Egy képviselő legyen szerény, járjon szőrcsuhában, és ne fogadjon el pénzt a munkájáért, de ha mégis akkor ne költse el úgy ahogy neki tetszik. És nyilván csak a fideszes rogán nyaral drágán és egyértelműen nem a fizuját hanem a közgépes milliárdokat szórja ilyenkor.

Három helyről vesz fel pénzt a fideszes Rogán Antal is, aki fővárosi képviselőként, bizottsági elnökként és felügyelőbizottsági tagként 546 ezer forintot kap, polgármesterként pedig 632 ezer forintot.

Érdekesség, hogy 2010-es vagyonbevallása és az Országgyűlés honlapján található szeptemberi béradatok szerint képviselői fizetésével együtt Rogán Antal 2 millió forint felett keres, bére eszerint 2,2 millió forint havonta.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2012.07.24. 04:59:57

@Nash vs. Keynes: Pont Rogán képviselte azt, amit te kárhoztatsz ("luxusbaloldal"-ozással). A saját mércéjét ne lehetne rajta számon kérni?
Amúgy Rogán már nem fővárosi képviselő és a frissebb, 2011-es vagyonbevallása alapján már nem felügyelő-bizottsági tag. Így bruttóban is "csak" havi 1,6 milliót keres. Eközben 53 milliós adóssága van.
Nekem furcsa, hogy a hivatalos jövedelméhez képest ekkora adósság mellett milliókért nyaralgat. Már persze, ha valóban csak hivatalos jövedelme van.

Nash vs. Keynes 2012.07.24. 05:04:26

@eroica: Hát lassan leszokhatnának az ilyesmiről. Oda vissza. Fontosabb, hogy milyen polgármesterként politikusként, minthogy hol nyaral és mennyiért (amennyiben megengedheti magának).
Amúgy ne legyen kétséged, az országban uralkodó állapotokat minősíti, hogy a politika arra hajt valami ellen szavazzunk, nem a saját értékrendünk mentén. meg amúgy is, mi az hogy értékrend.

laci0011 2012.07.24. 08:04:23

@Jozeph Pelikahn: Ne csak a rájuk szavazókat kárhoztasd,normális embert bármikor át lehet verni,mert nem hihető számára hogy másik embertársa át akarja szándékosan verni!A fidesz az összes létező bolsevik,és marketing trükköt bevetette a hatalomra jutása érdekében,mi csak áldozatai vagyunk!

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.07.24. 08:25:38

@Nash vs. Keynes:
igen. le kene szokni. en is szt mondom, szoktassuk le oket a nep pofatlan kirablasarol.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.07.24. 08:28:19

@Nash vs. Keynes: jah, es magyarazd mar meg pl egy ketgyerekes pedagogus anyukanak, hogy bassza meg a sajat luzer eletet, vegtere is nem szamit, ha ehendoglik, a fontos, hogy a munkajat jol vegzo politikusaink jol elnyaralgathassanak, mert nekik az jar.

alanyi jogon kalasnyikovot mindenkinek.

pirimogyoró 2012.07.24. 08:30:03

Ha Rogán nem szavazta volna meg, hogy a közmunkások bérét havi 60-ról 47 ezerre csökkentsék, nem lenne elég pénze luxusnyaralásra. Valamit valamiért :)
Ha több hazugságot, cinizmust, kirúgásokat, elvonást, csökkentést, új adókat szeretnétek, 2014-ben szavazzatok a Fideszre...

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.07.24. 08:30:07

@laci0011: a kis faszomat, azt. mindenki tudta, hogy milyen a fidesz, csak az a kurvanagy gyulolet beterelte az embereket a szavazofulkebe. remelem most majd vigyorogva mennek kozmunkasnak.

DR. DR. DR. rasztaparaszt 2012.07.24. 08:30:49

@pirimogyoró: most majd a jobbikra szavaznak. a gyulolet olcso.

pirimogyoró 2012.07.24. 08:54:49

@DR. DR. DR. rasztaparaszt: Igazad lehet, de ha a Jobbik tért nyer, az minket, büszke magyarokat minősít. Akkor tényleg büszkék lehetünk romjainkra.

ethan blow 2012.07.24. 09:28:04

Az ország megy tönkre, s az ország ezeknek a majmoknak a "munkaadója" elvileg. Melyik cég oszt ilyen béreket, miközben épp a csőd szélén áll? MegmondjaM, Az, amelyiket az ilyen "alkalmazottak" vittek a csőd szélére, és még mindig ők irányítják.

S ez pártfüggetlen: az ország kirablása régi magyar szokás politikus körökben, nekik mindenből több jár, nekik előjogaik vannak, közben olyan sötétek és aljasak, hogy az e,ber bele kifordul bármelyiktől. Szavazni? Mire??? Kire???

Nincs itt egyetlen párt sem, amire érdemes lenne már szavazni, valaki igazán létrehozhatna egy teljesen újat, aminek értelme is van, nem csak a pofája jár, hogy leplezze a mocskot, amit termel. Most épp nem látok ilyet a palettán...

"derék szíj" 2012.07.24. 10:37:46

Nincs itt semmi baj, hacsak az nem, hogy anno, mintha megmagyarázták volna a Magyar Vizsla egyetlen számában megjelent szoc-lib politikusok cipőjét, óráját, stb. írást. Nem kell egymás zsebében kotorászniuk, mert az ilyenek a végén visszafelé sülnek el. Egyébként meg, miért kell nekem tudni, hol nyaralnak? Ők sem tudják, hogy nekem egyáltalán futja-e nyaralásra!

fehso2 2012.07.24. 13:32:24

Szerintem nem fizetett semmit.
Simán el tudom képzelni, hogy a magyar Four Seasons meghívta egy nyaralásra egy másik szállodába, mint V. kerületi polgármestert.
Ennyi.

dr. v.b.1990 2012.07.24. 13:37:22

Aki nem Fideszes az annyit is ér.

fehso2 2012.07.24. 14:31:17

Egyébként az, hogy a parkolóban ültek ezen a hattyún bizonyítja is, hogy ott is szálitak meg?

Nash vs. Keynes 2012.07.24. 16:52:44

@DR. DR. DR. rasztaparaszt: Én azt mondanám a kétgyerekes pedagógus anyukának, hogy nézze meg mikor és mitől nőtt az államadósság 50 körüliről 80 körülire és kérdezze meg a blog íróját, hogy a különbség kamataiból hány komplett pedagógus (egészségügyes) stb béremelést lehetne lezavarni. Tudja valaki a számokat?
De ott van a regnálásuk utolsó évében felvett 22 milliárd usd EU-IMF hitel is, amit ennek a kormánynak kell visszafizetnie, évi 500-900milliárd forint. Szóval kedves anyuka, nagyon irritáló a rogántóni pózolása az újságban, de nem az a kiskegyed legnagyobb problémája..

blacklord 2012.07.24. 21:11:52

Nagyon nem vagyok eme kurzus barátja, de egy ilyen fotó szerintem se a meggyőző bizonyíték arra, hogy akkor most ők biztosan ott nyaraltak egy hetet. Ez inkább a nemtelen, kisstílű pitiánerség. A cipő és a táska kritizálása viszont teljesen rendben van. :-))))

blacklord 2012.07.24. 21:16:41

@ethan blow: szerintem akkor már leginkább az LMP, ők idáig tettek valamit durva visszaélések ellen (Sávoly, Páty, Közgép) és maguk még semmi súlyosat nem vétkeztek. Persze aki úgy gondolja, hogy bezzeg a Jobbik (akik lendületből gyűlölködnek, és szép számmal vannak köztük hasonleső köcsögök is, mint pl. Szegedi Cs - milyen már, hogy próbálta lefizetni a zsidó származását előtte felfedő arcot? Eleve milyen már, hogy ez egyáltalán akármit is számít?)

laci0011 2012.07.25. 08:59:39

@DR. DR. DR. rasztaparaszt: Kicsit kényszeredett a vigyor az biztos...

laci0011 2012.07.25. 09:06:11

@Nash vs. Keynes: Lazábban kezeled a számokat mint kéne.Kicsit vicces az elődökre kenni mindent,lassan már a távozásra kell gondolni és aki tud számolni,nem úgy mint akik vezetnek,gyorsan kiszámolhatják,nem kellet 8 év nagyobb károk okozásához!Hozzá nemértés nemzeti mázzal leöntve a biztos recept erre!

Nash vs. Keynes 2012.07.25. 19:47:51

@laci0011: Bármilyen szám nélkül általánosan puffogva nem érzed nevetségesnek a magasröptű "kinyilatkoztatásodat"? :)
Mert én igen..

laci0011 2012.07.26. 06:44:10

@Nash vs. Keynes: Nem mindegy,1 éven belül hogy 500 vagy 900 milliárd...Ha ez segít.

Nash vs. Keynes 2012.07.26. 06:47:19

@laci0011: talán nézz utána, volt már ez is meg az is.. Meg egy kis szövegértelmezési gyakorlat. Évi nem csak egy női név lehet..

laci0011 2012.07.26. 07:33:53

@Nash vs. Keynes: Kis utánaolvasás talán Neked sem ártana,de úgy látom a számokkal dobálózni csak könnyebb.

Nash vs. Keynes 2012.07.26. 07:53:32

@laci0011: Ez innentől óvodás szint, ugorjunk.

laci0011 2012.07.26. 08:01:46

@Nash vs. Keynes: Hát én legalább ötödikre tippeltem,de mindegy.Mégis ki és mikor vett fel 22milliárdos hitelt,és mennyit is költöttek abból viktorék?

dekol84 2012.07.31. 05:57:15

Hogy rohadt volna le a keze mindnek, aki ezt a büdös bunkó fideszes csürhét ide forradalmasította nekünk és már most szarjon sünt, aki 2014-ben ezek után erre a tapló elmebeteg, hazug és képmutató, idióta fostalicska zorbánra szavaz! Baromállatok!

De hová tűnt Columbo felesége? 2012.09.12. 00:36:23

@fehso2:

Kérlek alássan, neked kétszeresen is igazad van.

Egyrészt, a hattyú valóban nem igazol semmit, azt legalábbis nem, hogy Rogán képviselő úrék a provence-i Four Seasons-ban szálltak volna meg.
Akár csak egy éjszakára, próbaképp, mondjuk.

Másrészt: miután ismereteim szerint a fél Fidesz vezérkar (+ Soros György) gyakran múlatja a nem fontos államügyekkel teli időt a budapesti Four Seasonsban, valóban elképzelhető, hogy a kerület polgármestere ajándék nyaraláson volt a franciáknál.

*****

Azt hiszem, nem azzal kellene foglalkozni, hogy Rogán hol és mennyiért nyaral (szerintem ez talán magányügy, neki is van családja, tartsuk tiszteletben), hanem azzal, hogy polgármesterként, képviselőként és fidesz politikusként mit, milyen minőségű munkát tesz le az asztalra. Asszem, erről lenne mit írni, ugye?

A hattyú meg elég ciki, szegénykém annyira nem való oda, ahová tették...

fda 2013.02.12. 20:22:04

1. Nem értem miért baj, hogy hol nyaral Rogán.

2. A "luxusbaloldal" kifejezés arra utal, hogy a baloldal alapelve hogy mindenki legyen egyenlő, és ne legyenek gazdagok. A jobboldalnak nincs ilyen elve, tehát értelmetlen luxusjobboldallal csúfolódni...

Rajmiapa 2013.08.21. 10:03:01

Szánalom.... ezek a nagy senkik, a legtöbb sosem dolgozott, élősködő banda. Ők "szolgálják" a Hazát..... Életfogytig tartó közmzunkát nekik!

apanna 2016.06.14. 17:22:05

Nem mindegy hol nyaral szabadidejében? Azt írja valaki, hogy egy manager 16 órát is dolgozik, de mégsem telik ilyen nyaralásra. Hát bakker, kor kérjen a munkaadójától több fizetést.... És ezt a szar posztot még ez a demagóg százezren az internetadó ellen is kiposztolja. Persze oda is már csak a szál hordja a szemetet, mert gyűlöletre nem lehet választást nyerni, de egy párttal sem lehet szimpatizálni..

Broáf az egész világ 2016.10.13. 06:42:30

@apanna:
Kupak mondás: "A magánszféra attól magánszféra, mert magánszféra."
Esetleg a WC-n.
De nem a közszereplőknek a közpénzen élősködőknek.


süti beállítások módosítása