Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Ha az evangélium mellett az alkotmányt is olvasná …

2010.08.10. 06:00 - Fidelio

Címkék: sport parlament alkotmány kereszténység módosítás schmitt pál köztarsasági elnök

Mármint, ha Schmitt Pál ugyanúgy olvasná az alkotmányt, ahogy az evangéliumot naponta forgatja (erről nemrég írtunk). Nos, akkor eggyel kevesebb butaságot beszélne.
Pedig elsőre nem is tűnt butaságnak, amikor azt mondta a beiktatásakor: „Megvívok, hogy a sport is bekerüljön az új alkotmány szövegébe.”

Bekerülhetne, persze … ha már nem lenne benne ... Erre 'barsled' hívta föl a figyelmet a kommentjében. Igaza van, az alkotmány 70/D. § így szól: „[a testi és lelki egészséghez való] jogot a Magyar Köztársaság a … rendszeres testedzés biztosításával … valósítja meg."
Ettől még lehet, hogy köztársasági elnökünk olvasta az alkotmány első 69 paragrafusát, sőt lehet, hogy rá is keresett a 'sport'-ra. Arról nem tehet, hogy az a komcsi jogalkotó magyarul fogalmazott. (Sebaj. Beiktatásakor Schmitt jelezte, hogy fontos ügye lesz az anyanyelv óvása, gazdagítása.) Az viszont felmerül, hogyha az emberek embere így ismeri az alkotmányt, akkor lehet, hogy nem kellett volna kirúgni Mádl és Sólyom embereinek 90 százalékát.

https://m.blog.hu/pi/piroslapok/image/34449_129948473705540_100000711641483_188240_7397149_n.jpg

Azért volt, aki szőrösszívűbb a sport becikkelyezésével: „Vagy ha lesz egy zenész elnökünk, kerüljön be Liszt, Kodály, Bartók, mert úgy hiteles; ha meg egy horgász, akkor a Balatont is vegyük bele?”


De félre a jogászkodással, volt ennél emberközelibb vélemény is, toroblanco-tól: „ 'Költözik a tárogató is, amelyen az elnök szokott játszani, az új helyen legalább nem hallja senki, ha gyakorol' - tette hozzá Schmittné - A nagyonvallásos Palibácsi ugyanis nagy barátja a tárogatóknak, rendesen hordta őket szobára évtizedeken át.”


Fölvetődött ugyan, hogy ez csak rosszhiszemű vélekedés, de egy másik kommentelő megerősítette: „A sportvezetésben dolgoztam közel 10 évet. Innen az információ.”
Erre gondolhatott Ronin2010, amikor így írt: „Úgy gondolom, hogy a blogot és a kommenteket a Schmitt család is olvassa. Azért ciki lehet. Ha ilyeneket írnának rólam, először írásban azonnal lemondanék, azután szolgálati revolveremmel tökön lőném magam. Miután Palkó vallásos, a 'Miatyánk' elmondása után.”
Nem tudom, hogy ilyen magas helyen olvasták-e blogot ...

A dolog kapcsán köztársasági elnökünk üdvözülése is aggodalmat keltett. Antitaxis rég láttott „ilyen gerinctelen embert ilyen magasra jutni. Tényleg csak a mély vallásosság segítene rajta, hogy elkerülje a poklot.”
Бабаяга a Biblia alapján szigorúbb volt: „Ez a vallásosság, amit palibá művel, egyenes út a pokolba. (Aki egyet is megbotránkoztat...)”
Nem csak ő vette komolyan az igazi vallási értékeket. Rockjano_ odáig merészkedett, hogy magának Orbán Viktornak is megkérdőjelezte a vallásosságát: „Pont akkor amikor a pártja stratégiai okok miatt jobbra áll át, ő is hirtelen felfedezi istent magának??? Hmmmmm...”

De söpörjek kicsit a saját portánk előtt. Nemcsak az alkotmányban voltam ugyanolyan műveletlen, mint egy közt. elnök, de még címben sem tudtam a viccet pontosan idézni. Rám is pirított egerészölyv: „Nem Rezedák, hanem Majoros bácsi!!!”

S volt még egy pontatlanságom: az Egyesült Államoknak nem az alkotmánya említi Istent. Ignorantius pontosított „A Függetlenségi Nyilatkozatra gondolhatott a szerző... Egyébként a tagállami alkotmányokban viszonylag sűrűn említésre kerül Isten neve - ( www.usconstitution.net/states_god.html ). Bocs, Pali bácsi!

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

2 komment

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr112210452

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mire fogunk emlékezni Schmitt Pál elnökségéből? 2010.08.10. 14:30:28

Sólyom László karakteres elnöksége után az utódnak is fel kell tudnia mutatnia valamilyen saját témát. Ilyen lehetne például a sport. (Fotó: MTI) Sólyom László elnöki mandátuma ma lejár, holnaptól Magyarország köztársasági elnöke Schmitt Pál. Vajon ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kodó tamás 2010.08.12. 08:02:54

megalakult a: Scmitt Pál és a torz

gyu46 2010.08.13. 08:57:15

Most tanulom a komment írást! De jó ez a Scmitt Pál és a torz!


süti beállítások módosítása