Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Lex Borkai, azaz vannak egyenlőbbek

2010.07.12. 16:25 - eroica

Címkék: fidesz győr polgármester lex borkai zsolt

A Fidesznek láthatóan mindenki számít. Mindenki, aki a körön belül van. Amint az index megírta Lázár János Kocsis Máté múlt héten nyújtotta egy javaslatot, amely azt mondaná ki, hogy a honvédség, a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai szolgálati jogviszonyuk fennállása alatt és annak megszűnését vagy megszüntetését követő öt évig nem indulhatnak jelöltként az országgyűlési képviselők választásán, az európai parlamenti választáson, a helyi önkormányzati képviselők és a polgármesterek, valamint a kisebbségi önkormányzati képviselők választásán. Az alkotmány eddig csak azt tiltotta, hogy a fegyveres testületek hivatásos állományú tagjai munkájukkal párhuzamosan politikai szervezetek tagjai, aktivistái vagy jelöltjei legyenek. Ez a javaslat önmagában megfontolandó lenne.

Azonban a javaslat hétfőn a bizottságban tartott tárgyalásán Borkai Zsolt, a testület fideszes tagja kérdezett rá, hogy elfogadása esetén a módosított alkotmány melyik választástól lép majd érvénybe. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes-államtitkára tájékoztatta a képviselőt, hogy már az őszi önkormányzati választáson hatályos lesz a tiltás.

Borkai azonban csak négy éve szerelt le. Az egykori olimpikon tornászt 1999-ben a győri Béri Balogh Ádám Honvéd Középiskola igazgatójává nevezték ki alezredesi rangban, a posztot 2006-ig viselte. A 2006-os önkormányzati választáson a Fidesz jelöltjeként indult Győr polgármesteri címéért, és el is nyerte. Így tehát nem indulhatott volna.

A Fidesz azonban nem sokat teketóriázott. Szünetet rendeltek el, majd módosították a javaslatot 3 évre. Azaz a négy éve leszerelt Borkai lehet polgármester. Ez mind alkotmányosan, mind törvényileg nyilvánvalóan indokolt.

Hogy is volt az Állatfarmban? Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

komment

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr982146809

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lex Borkai – a sufnituning művészete 2010.07.13. 08:14:05

Szokták mondani, hogy akkor kell igazán megijedni, ha az orvos rólad nevezi el a betegséget. A törvényekkel pont fordítva van: addig van minden rendben, amíg ráírják, hogy ki ihlette a jogszabályt, és nem elsumákolva, érthetetlen paragrafusok özöne mög...

Trackback: Alkotmány, személyre szabva 2010.07.12. 19:35:26

Előre jelzem: alapvetően teljesen mindegy, hogy mennyi. De nagyon nem mindegy, hogy miért és hogyan. Igen, egy újabb alkotmánymódosításról van szó, a Lex Borkairól. Egy olyan ügyről, amiről maga Borkai Zsolt tehet a legkevésbé.Történt pedig, hogy Lázár...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.07.12. 19:06:09

Ugyan már, kicsire nem adunk :-)


süti beállítások módosítása