Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Újabb Fidesz győzelmek

2009.11.23. 01:39 - Fidelio

A pécsi időközi képviselőválasztás után a Fidesz két újabb győzelmet aratott. Csornán Áder János brüsszeli angoltanfolyama miatt megürült képviselői helyét pótolták, Budapest 8. kerületében pedig időközi polgármester-választás volt.

A Fidesz mindkét helyen eddig nem látott arányokkal győzött (79,7 és 67 százalék), ugyanakkor a részvétel továbbra is igen alacsony maradt. Csornán éppen elérték az érvényességi küszöböt 25,1 százalékos részvétellel, Józsefvárosban csak 23,6 nyilvánított vélemény, de ezen nem volt alsó küszöb, így ez is érvényes lett. (A részvétel azonban így is jóval magasabb volt, mint az eredménytelen pécsi időközi választáson).

A józsefvárosi szavazás furcsasága, hogy nem indult a Jobbik, noha a júniusi EP-választáson 13 százalékot ért el. Az MDF egyik választáson sem indult. A  Fidesz csornai eredmény annyira kimagasló volt, hogy egy olyan kampányképpel tisztelgünk, amelyen nemcsak a győztes Gyopáros Alpár látható, hanem egy mosolyogó (!) Áder János is.


Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

Szólj hozzá!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr351545224

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kék mumus 2009.11.23. 19:03:01

Az SZDSZ lett a magyar politikai élet mumusa, ami - tekintve, hogy a nevezett párt gyakorlatilag már csak névleg létezik - az egykori liberális párt részéről nem kis teljesítmény. Úgy látszik mostanában ha valaki nagyon be akar égetni egy másik pártot,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása