Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Soltész, mint Szalacsi

2009.08.21. 03:24 - narancshéja

Szegény Szalacsi Sándort tömegek röhögték ki a videóján, amikor arról magyarázott, hogy a zoxigénes objektum 300 vagy 30.000 litere hogyan fog működni. A számok bonyolultak, nem is volt szép kinevetni őt. Másnak sem mindig sikerül megbirkózni velük, most ez leglátványosabban Soltész Miklóssal, a kereszténydemokrata tagozat párt képviselőjével történt meg. Pedig ő a KDNP helyettes frakcióvezetője (meg a népjóléti kabinet vezetője).

http://itcafe.hu/dl/cnt/2008-01/27226/szalacsi.jpg
Soltész ...                                  és Szalacsi
 
A népjóléti politikus a Gazdaságkutató Intézetre (GKI) hivatkozva ezt nyilatkozta: "2009 első félévében 6000 családot lakoltattak ki, ám csak júliusban ez a szám a duplájára emelkedett. Amennyiben ez a tendencia folytatódik, az esztendő végéig ez a szám 70-80 ezerre nőhet." (A hiteles forrás: fidesz.hu)
 
 
Megkérdezték a GKI-t, honnan ez az adat. Júliusban egy anyagukban említettek egy régebbi becslést, miszerint: "Az első négy hónapban hatezer lakás kényszerértékesítésére került sor, de a hitellel rendelkezők óriási többsége vagy normálisan törleszt, vagy megállapodott az átütemezésről." A GKI szakembere hozzátette: a kényszerértékesítéseknek "csak a töredéke végződhetett kilakoltatással" és szakértői becslések "néhány száz" esetről tudnak.
 
Egyébként idénre szintén „néhány száz kilakoltatásról” beszélt a Banki Hitel Károsultjainak Egyesület vezetője is. Más adat szerint tavaly egész évben 236 kilakoltatás történt.
 
Minden egyes kilakoltatás tragédia, éppen ezért egy ekkora tévedés olyan rossz vicc, mint a "Moszkvában Mercédeszt osztogatnak". (A hír igaz, de nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercédeszeket, hanem Volgákat ...).
 
http://www.fidesz.hu/pics/cikk/kicsi/harrach_nagy_131471.jpg
Korábban mi is poénkodtunk azon, ki lehet jövőre a kormány tagja, s a családügyi, népjóléti tárcát Deutsch Tamásnak ítéltük. A MaNcs nemrég azt írta, hogy Fideszes források szerint Soltész tűnik a legesélyesebbnek, hogy 2010-től négy évig vigye a szociális ügyeket. Rossz hír, hogy s MaNcs ezt nem viccnek szánta. S különben is, a Fidesz a múltkor is  a kereszténydemokratáknak adta a népjóléti miniszteri fotőjt (amelyben akkor Harrach Péter ült).
 
******
 
Több hozzászólónk dörgölte már az orrunk alá, hogy a pártok közül csak a Fidesszel foglalkozunk; ahogy a blog neve is mutatja. A kritika jogos. Most is szegény Soltészt ekézzük, pedig Szili Katalin, a "MSZP lelkiismerete" is ezekre a számokra alapozva volt ismét nagyon szociális. Valamint a Lehetmás Pártnak is sikerült ezekre az adatokra hivatkozva rendkívüli parlamenti ülést követelnie.
 
Összefoglalva tehát: Ne haragudj, Szalacsi!

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr151326944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lordart 2009.08.21. 08:35:27

Csak azt nem értem, hogy miért kell kabinet egy nem létező fogalom számára, mint például a "népjólét"? :-)
Közben már-már a megszűnés határáig sodródott a "munkaügy" is, miközben biztosan állítom, hogy az egészségügy is inkább betegség-ügy, főként ha pár hónap múlva azok vezetik majd, akiket sejtek...


süti beállítások módosítása