Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Minek nézte Orbán a választókat?

2009.07.12. 23:58 - narancshéja

Címkék: orbán

http://www.szelkakas.info.hu/images/p003.jpgOrbán az EP-választást az intgatlanadóról való népszavazásnak titulálta.  (vö.: inkább erről szóljon a kampány, mint Áder János nyelvtudásáról). Azonban a zemberek képviselete, mintha megbicsaklott volna az ingatlanadóról tartott parlamenti szavazáson. Azon ugyanis nemcsak több tucat fideszes, de maga a Vezér sem vett részt. Minek nézte a választókat, ha neki ennyit sem ért ez az ügy? Arról, hogy mi lehetett a nemszavzás motivációja, arról a Magyar Narancs gondolkodott.

 

 

"... Csakhogy az Országgyűlés június 29-én három olyan törvényt is elfogadott (vagyonadó, gyes csökkentése, a külföldi egyetemek itthoni tevékenységének könnyítése), amiről a Fidesz jó előre kijelentette, hogy kormányra kerülve eltörli. Mivel e törvények 2010 elején és közepén lépnek hatályba, voltaképpen annyi csak az értelmük, hogy muníciót szolgáltatnak az ellenzéknek. Ráadásul e rendelkezések népgazdasági kihatása messze nem akkora, hogy alternatívájuk a gazdaság romba dőlése volna.
Azt hihetnénk, hogy az előrehozott választásokért küzdő Fidesz minden követ megmozgatott ... Annál is könnyebb dolga lehetett volna, mert az egyik kispárt eleve nem támogatta a törvényeket, a másik pedig abszolút megosztott volt. Ehhez képest - elegendő a szavazási arányokat végignézni - a legnagyobb ellenzéki pártból mind a gyes-, mind a vagyonadó-szavazásnál húszan-harmincan hiányoztak, a Főnök például az ülésterem tájékára sem ment. E lazaságot az a számítás is indokolhatja (lévén a hülye szadisták teljesen kiszámíthatatlanok lettek), hogy az Országgyűlés nehogy ne fogadja el a törvényeket. Hiszen Bajnai Gordon, korábbi bejelentéséhez híven, esetleg fölállna a székéből, és a végén még Orbán Viktornak tényleg el kellene kezdeni a kormányzást. Hiányzik most az neki? Itt a kormány, hozzon csak az annyi népszerűtlen intézkedést, amennyi az idejébe belefér. Azokat aztán tele szájjal lehet ekézni, és ha elég kis tételek, visszaadni (például a gyest), ha meg nagyok, szép csendben elsunnyogni (például a 13. havi nyugdíj)."

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr11242712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuruckergeto 2009.07.15. 09:57:02

Hi eroica!

Csak nálam nem jelenik meg rendesen az oldal, vagy csak a szabadságok miatt van kevesebb hozzászólás.
Nálam két hete minden csak a baloldali hasábban jelenik meg, szinte nézhetetlen az oldal.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.07.15. 11:15:48

@kuruckergeto: Mi jelenik meg a baloldali hasábban? A hozzászólás nyáron azt hiszem mindenütt kevesebb, de azok megjelennek baloldalt fenn az utolsó kommenteknél.

Enok mester (törölt) 2009.07.15. 15:11:21

Explorer alatt nekem is nézhetetlenül nyílik meg.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.07.15. 16:00:24

Bocs. Most látom, hogy explorerrel tényleg hülyén áll. Megpróbálom javítani. Kösz.

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.07.15. 20:48:03

Ugye most explorerrel is működik? Ha még mindig a bal hasábban jelennek meg a bejegyzések, kérlek szóljatok. Kösz, és mégegyszer bocs.


süti beállítások módosítása