Hírek és kommentárjaink

Goldenblog-díj

goldenblog_szeles_1.png

Csatlakozz a Facebook-on

Utolsó kommentek

Hírmátrix

Blogszemle: vélemények a Fidesz EP-listáról

2009.01.19. 17:25 - eroica

Címkék: orbán blogszemle schmitt pál ep lista

Gondolkodtam, hogy írok a Fidesz nagyszerűre sikeredett EP listájáról, de úgy láttam, hasznosabb mástól szemezgetni (némi ténymegjegyzést hozzáfűzve).

(A kép az EP-listát véglegesítő Fideszes választmányi ülésen készült).

 

 

 

  

Kezdjük a Konzervervatórium blog "Fidesz menni Európa" írásával (a személyekben a teljes cikkel egyetértek, itt csak részletek):

 

A listavezető:

Na de akkor ki lehet az, ... aki tehát a leginkább megérdemli a listavezetést? Hát persze, hogy a fantasztikus, rendkívül sokoldalú Schmitt Pál! Sport-vagy szállodavezetés diktatúrában vagy demokráciában, egyre megy - 1989 huszadik évfordulóján csodálatos üzenet ez egy rendszerváltó párttól! Sajnos a főpolgármesterség 2002-ben nem jött össze neki, de most mehet újra Brüsszelbe Strasbourgba.”

Kiegészítés: Schmitt 1984-ben a MOB főtitkárjaként azt képviselte, hogy a 80-as moszkvai olimpia nyugati bojkottjáért viszonzásul Magyarország is bojkottálja a los angeles-i olimpiát. A szovjet álláspont átvétele azt jelentette, hogy a négy évig készülő magyar olimpikonok nem versenyezhettek.

 

És a többiek:

De ne ragadjunk le Schmitt Pálnál, nézzük, kik az új és ismert nevek még a listán! Gál Kingát beelőzte még Szájer József, majd ezután következnek a politikai elfekvő szürke markáns alakjai, Áder János, Surján László, és Deutsch Tamás. Rajtuk kívül még a sötét stúdióban való szörnyülködés mesterségét Bayer Zsolt oldalán a Hír TV-n kitanuló Hankiss Ágnes (Erdős Péter, a "gyűlölt popcézár" lánya, Hankiss Elemér egykori felesége) neve lehet még ismerős. (...)

A lista összeállításánál tehát egyértelműen a belpolitikai (kampány) és a Fideszen belüli (erőviszony, pozícióharc) szempontok domináltak: a hozzáértés és az európai (el)ismertség másodlagos. Persze, lehetett volna még ennél is rosszabb a helyzet: a hír, hogy Szőcs Géza, mesterségére nézve költő (!) is Strasbourgban fogja képviselni Magyarországot, köszönhetően egy befutó helynek a Fidesz listáján, szerencsére kacsának bizonyult. Viszont rossz hír, hogy sajnos Pelcznét is itthon hagyják nekünk. Valamit valamiért.

A teljes konzervatórium cikk. 

Úgy tudom, azért Schmitt lett a listavezető, mert 2007-ben a Fidesz kongresszuson visszalépett az alelnökségtől. Négy alelnöki helyre öt pályázó volt, és félő volt, hogy az egyetlen nőt, Pelczné Gáll Ildikót lenyomná az ötkarikás jelölt. Ezért úgy hírlett, hogy Schmittnek a visszalépésért cserébe demokratikusan megígérték az EP-listavezetőséget.

  

Deutsch-”Fürtelen” Tamásról, a „konzervatív Casanováról” a Vastagbőr blog írta le a véleményét, idézet helyett csak a cikket illusztráló kép.

(A képet a Bluebunny blogról idézte a Vastagbőr)

 

 

 

 

 

 

 (Az ország gondját viseli ő...).

 

 

 

A legtalálóbb meglátást azonban egy kommentezőtől, andzsintól idéznénk:

"Tegyük fel teoretice:), hogy ezek az igen kiváló hölgyek és urak a baloldal képviselői. Szerintetek másnap nem szedné szét Erdős-Hankiss Ágnest, Schmitt Pált és többit a Bayer-féle kommandó???
Úgy a földbe döngölnék őket, hogy Kínában lenne a lábuk vége. Ez már csak egy ilyen ország. Az én emberem sohasem volt kommunista. Mégha Pozsgay Imrének hívják, akkor sem."

 

Ha tetszett a poszt, csatlakozz a Fideszfigyelő-csoportjához a Facebook-on.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fideszfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr59888913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Melone (törölt) 2009.01.19. 20:11:52

Richelieu bíboros. :-))))))))))))))))))

simplicio 2009.01.20. 16:58:30

Amint látom ebben a postban nemcsak ti szemezgettek, hanem más is...

Etniez 2009.01.20. 17:07:24

Ez egy szar oldal :(

Buga_Jakab 2009.01.20. 20:40:04

És egy környezetvédő sincs a listán. :((

Talán a szocik meghagyják Hegyit.
Egyébként: hajrá Olajos!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.01.20. 22:14:17

@Etniez:
Nem értek egyet! Fos.

De télleg. A gyurcsanyahibas.blog.hu is egy fasság, de kormánypártot védeni egy ilyen ellenfassággal, az még nagyobb ostoba péniszség.

Egyébként meg a fidesz listája:

1. Schmitt Pál, 2. Szájer József, 3. Gál Kinga, 4. Áder János, 5. Surján László, 6. Deutsch Tamás, 7. Járóka Lívia, 8. Schöpflin György, 9. Gyürk András, 10. Őry Csaba, 11. Glattfelder Béla, 12. Kósa Ádám, 13. Hankiss Ágnes, 14. Győry Enikő, 15. Bagó Zoltán, 16. Hölvényi György, 17. Szemerkényi Réka, 18. Ékes József, 19. Frivaldszky Gáspár, 20. Hammerstein Judit, 21. Gulyás Gergely, 22. Tóth Edina

Kb. 12-14 fog bejutni, Hankiss egyáltalán nem biztos, h igen.
Ő nem rosszabb média pártmunkás, mint ti itt ezzel a bloggal.

A 22 névből bele köthető 3-4-be. Nagy cumi, mondhatom...

A szoci lista még kész sincs, de gyanítom, abban bőven több lesz a kifigurázható alak...

Jobbulást!
(A konzervatóriumnak is, minden értelemben.)

elgondolkodo 2009.01.20. 22:49:32

Azért Morvai Krisztina, ütősebb bármelyiküknél..!

ucsacsu 2009.01.23. 19:54:27

Morvai Krisztina = Fidesz lista. Na tulzok kétszer a Fidesz lista

ucsacsu 2009.01.31. 19:08:09

hova lett a dautsch rwhc portré csak nem itt is van cenzúra,vagy a kedves márk keze is ide ér?

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.02.02. 00:11:52

@ucsacsu: Eddig még semmit nem moderáltunk ki és különösebben nem is tervezünk így tenni.


süti beállítások módosítása